Sve O Žicama Za Bas Gitare
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Sve O Žicama Za Bas Gitare
kakav bi bio zvuk kada bi stavio na svoj bass, zice za aukusticni?
- sirac-šunka
- vragolan
Sličan kao kad bi stavio žice za akustičnu na elektičnu gitaru... bezvezan... Zašto bi to radio?
To je samo pitanje -.-'
Ima li efekta staviti na Ibanez SR 700 gde je stim spusten za pola tona komplet zica za petozicani bas.Znaci .065,.085,.105,.130?
Mislim da će ti biti malo tvrdo, a i nisam siguran za tenziju vrata, a da ćeš imati donju oktavu napucanu i baščinu - oćešmicicss wrote:Ima li efekta staviti na Ibanez SR 700 gde je stim spusten za pola tona komplet zica za petozicani bas.Znaci .065,.085,.105,.130?

Probaj pa javi šta se dešava....
ne mnogo je to!
Ako misliš na D# ili Eb štim,vidi nađi nešto kao 110(ako toga ima,ja nešt i nisam siguran da sam ih video) za E tj,Eb žicu,mada je i 105 dovoljna,a ako bi stavljao to od 130...neće to na dobro da izađe veruj mi,130 pa zatezati do Eb...no no no,vrat ima da pukne k oblanda
Ako misliš na D# ili Eb štim,vidi nađi nešto kao 110(ako toga ima,ja nešt i nisam siguran da sam ih video) za E tj,Eb žicu,mada je i 105 dovoljna,a ako bi stavljao to od 130...neće to na dobro da izađe veruj mi,130 pa zatezati do Eb...no no no,vrat ima da pukne k oblanda
NE! Ako sviras iz D#, nije steta ako ostavis standardne (100,80,60,40), ali pozeljno je da stavis 105 ili 110, deblje od tih nipostomicicss wrote:Ima li efekta staviti na Ibanez SR 700 gde je stim spusten za pola tona komplet zica za petozicani bas.Znaci .065,.085,.105,.130?
- DJ_MY_SOUL
Ja trenutno koristim DR High Beam. To su po mnogima najbolje zice, a da nisu elixirke od 50evra. Jako su cistog zvuka, kako bi uopsteni rekli limenog, kao stvorene za slap. Marcus miller je na omotu, kaze da su to jedne od retkih koje ne jedu pragove(ko jos veruje crncu koji nosi sesir ?
). Jedina mana im je sto su dosta hrapavije od drugih ali bas zbog te "cvrsce gradje" mnogo mnogo mnogo duze traju od drugih (D`addrio, Rotosound, Ernie Ball...). Vidim na prethodnim stranicama da mnogo pricate o Rotosound-u. Moj savet vam je izbegavajte ih, posto se mnogo mojih prijatelja cak i ja opekli sto smo ih uzeli. Zato sto su obicno kad se kupe vrlo vrlo stare, jer su dugo stajale. Simptomi su skroz pocrne za nedelju dana i ako sam koristio fast fret pre i posle sviranja. I izgube zvuk za manje od mesec dana... I posle 2 meseca mi se desilo da pukne sama od sebe D zica pri normalnim sviranjem prstima...Moze se desiti da naidjete na dobre, ali cesce sam slusao lose stvari o njima.

-
DR su sjajne zice... ima dosta varijanti, treba probati sve...
odlicne su za studijska snimanja, puuuno fundamenta "tamo dole"...
Ali nema potrebe za povecavanjem gauge-a (debljine zice) zbog sviranja u pola stepena nize... 45 -105 ce svakako obaviti posao!
Sa setom 65 -130 mozes da sviras u D-A-E-H stimu... sto i nije tako lose...
Ima, ima, samo treba dobaviti... LaBella Deep Talking - James Jamerson (52 - 110), debele a tvrde... PRAVE ZICE - za prave muskarceAko misliš na D# ili Eb štim,vidi nađi nešto kao 110(ako toga ima,ja nešt i nisam siguran da sam ih video)

Ali nema potrebe za povecavanjem gauge-a (debljine zice) zbog sviranja u pola stepena nize... 45 -105 ce svakako obaviti posao!
E ovo je mnogo zanimljivo! Extra stvar,samo treba srediti onaj nut gore da bi mogle lepo da stanu žice! Može to strava da zvuči,ja davno dok imao bledunjavu Yamaha rbx300,sa jednim split coil magnetom koristio taj štim i bio srećan!KirilStipsa wrote:DR su sjajne zice... ima dosta varijanti, treba probati sve...
Koristim Warwick Red 045.-105.
mada, kad sam u burzuj fazonu, uzimam Warwick Black 045.-105.
al nashao sam neke nove Warwickove EMP zice, to moram da testiram. kazu da traju iha ha
a zelim da nabavim negde DR Black Beauty, kazu da su do jaja zice. al nema ih u srbiji
al nashao sam neke nove Warwickove EMP zice, to moram da testiram. kazu da traju iha ha
a zelim da nabavim negde DR Black Beauty, kazu da su do jaja zice. al nema ih u srbiji

koliko ih placas? ako nije tajna?Stalker wrote:Koristim Warwick Red 045.-105.

U Maricu sam nedavno cuo od lika koji je toliko nahvalio Dunlop-ove zice (cini mi se da je Trujillo serija).
Jel su zaista tako dobre, jel ih neko koristio?
Petozicani set je 3200din. H zica je niklovana (sto se vidi na oko) navodno da ne bi mnogo landarala unaokolo. Ja licno nisam mnogo zadovoljan. Tacnije, u poredjenju sa Ernie-om meni je skoro isto. I ja cu poceti da kupujem najjeftinije wavickove zice posto sve pre ili kasnije "izlape", pa cu kupim dzak sode bikarbone i da ih kuvam. Sad treba da uzmem Ibanez SR506, komplet zica ce da me kosta 50eur-odakle mi pare?!??! Moracu da cutim i krpim, dokle god sviraju-sviraju, kad puknu-krpim, ako ne moze ni to-jbg, gladujem mesec dana i uzimam nove. Skup je ovo sport...Wook wrote:U Maricu sam nedavno cuo od lika koji je toliko nahvalio Dunlop-ove zice (cini mi se da je Trujillo serija).
da znas da jestennkvocka wrote:Petozicani set je 3200din. H zica je niklovana (sto se vidi na oko) navodno da ne bi mnogo landarala unaokolo. Ja licno nisam mnogo zadovoljan. Tacnije, u poredjenju sa Ernie-om meni je skoro isto. I ja cu poceti da kupujem najjeftinije wavickove zice posto sve pre ili kasnije "izlape", pa cu kupim dzak sode bikarbone i da ih kuvam. Sad treba da uzmem Ibanez SR506, komplet zica ce da me kosta 50eur-odakle mi pare?!??! Moracu da cutim i krpim, dokle god sviraju-sviraju, kad puknu-krpim, ako ne moze ni to-jbg, gladujem mesec dana i uzimam nove. Skup je ovo sport...Wook wrote:U Maricu sam nedavno cuo od lika koji je toliko nahvalio Dunlop-ove zice (cini mi se da je Trujillo serija).
ali bass je bass