Koja bas pojačala posedujete?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
- sirac-šunka
- vragolan
Re: Koja bas pojačala posedujete?
Cestitamo na novim pojacalima i dajte po neki revju 

ubicu se sto vam ovo govorim
u MusicTrade-u u BG-u ima Warwick-ov novi Cab od 400W (2x15), promotivna cena, mislim da je 21 000 ili 29 000, zaboravio sam xD u svakom slucaju mala cena, a odlican keb. to im je bio poslednji, pa je mozda vec i otisao, ali vredi proveriti.

u MusicTrade-u u BG-u ima Warwick-ov novi Cab od 400W (2x15), promotivna cena, mislim da je 21 000 ili 29 000, zaboravio sam xD u svakom slucaju mala cena, a odlican keb. to im je bio poslednji, pa je mozda vec i otisao, ali vredi proveriti.
vidimo pojacalo koje ispusta zvuk kada prikljucis gitaru u njega...pomocu kablavbraca wrote:A sta vi vidite u toj RB seriji?

- sirac-šunka
- vragolan
RB završava poso...
2x15 box ne bih uzeo ni za 10 iljada zato što se to ne pomera sa mesta...

izvinjavam se, mislim da se ipak radi o desetkama...zaboravio sam ***** mu sve :/sirac-šunka wrote:RB završava poso...
Hehe, to je do sad otišlo bar tri puta...Stalker wrote:ubicu se sto vam ovo govorim![]()
Al te zato POMERA SA MESTA...!sirac-šunka wrote:RB završava poso...

buraz hvala na iscrpnom odgovoru ali mene je zanimalo samo za "enhance" potenciometar čemu služi, ovo ostalo manje/više znam, bavim se elektronikom duži niz godina...nnkvocka wrote:enhance(vrsi "presence" funkciju), to je vezano za kompresor koji ima u sebi. jedino sto sam siguran da ce on moci da se najbolje pokaze kada se pojacalo baš odšrafi, ali jos uvek mi nije bila prazna kuca da mogu da istestiram. e sad, sto se tih midova tice: imas Low i Hi mid, sa tim potovima podesavas iste, mozes da iseces(ne da smanjis!) ili dopunis, pa onda posebno 2 volume pota da ih pojacas ili smanjis. to se vidi sa slike pojacala. nisam u potpunosti izvalio sve njegove mogucnosti (iz tog razloga nisam ni siguran da li to sto sam upravo rekao je tacno) posto nemam trenutno vremena, ali videcu u sto skorije vreme da to odradim. ako neko nesto zna detaljnije o tome, neka slobodno prokomentarisemichabass wrote:a kako radi taj Enhance pot? Mislim čemu služi? presence? mid-cut? loudness?nnkvocka wrote:Novi clan porodice
?

pozdrav!

- Tiki the Boyler
- Urednik
Enhance u 90% slučajeva okretanjem jednog pota pravi smajli EQ karakteristiku. Znači, ukida srednji opseg, a istovremeno podiže basove i visoke (čime se kompenzuje gubitak ukupne glasnoće). Tačne pozicije opsega se razlikuju od proizvođača do proizvođača, pa zbog toga različiti "Enhance potovi" različito zvuče.
Neki proizvođači (pout Edena/Nemesisa) na isti pot stavljaju funkciju kontrole kompresije (najčešće pri okretanju u smjeru kazaljke na satu kombinovano tjera Treshold "na dole" i Makeup Gain "na gore" u određenom odnosu.
Neki proizvođači (pout Edena/Nemesisa) na isti pot stavljaju funkciju kontrole kompresije (najčešće pri okretanju u smjeru kazaljke na satu kombinovano tjera Treshold "na dole" i Makeup Gain "na gore" u određenom odnosu.
Eh pa znam kako radi Enhance na SWR-u skinuo sam tu šemu. Nego nnkvocka je gore rekao: "enhance(vrsi "presence" funkciju), to je vezano za kompresor koji ima u sebi." - što ne može biti tačno jer klasična presence kontrola nema nikakve veze sa kompresorom, te sam stoga postavio pitanje kako to radi na njegovom pojačalu - dali utiče na kompresiju signala ili manje/više uobičajeno tonsko korigovanje srednjih tonova?

- Tiki the Boyler
- Urednik
Pa vjerovatno se loše izrazio, jer se (naročito na manjoj snazi i manjem boxu) prvo osjeti taj priliv gornjeg spektra (nauštrb donjeg srednjeg) pa mu se možda učinilo analognim sa Presence kontrolom (iako su u osnovi različite).michabass wrote:Eh pa znam kako radi Enhance na SWR-u skinuo sam tu šemu. Nego nnkvocka je gore rekao: "enhance(vrsi "presence" funkciju), to je vezano za kompresor koji ima u sebi." - što ne može biti tačno jer klasična presence kontrola nema nikakve veze sa kompresorom, te sam stoga postavio pitanje kako to radi na njegovom pojačalu - dali utiče na kompresiju signala ili manje/više uobičajeno tonsko korigovanje srednjih tonova?
A kao što već rekoh - može biti u vezi sa kompresorom, na već opisani način.
Peavey Combo 300
šta?Duff wrote:Peavey Combo 300

Peavey combo 300 otisao (prodat) i upravo jutros sam pazario Hartke LH 500...
http://www.samsontech.com/products/prod ... &brandID=3
zaboravih da kazem bez kabineta,samo sam glavu uzeo,jbg kabinet kasnije....Duff wrote:Peavey combo 300 otisao (prodat) i upravo jutros sam pazario Hartke LH 500...