Sve O Žicama Za Bas Gitare

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Cope

Re: Sve O Žicama Za Bas Gitare

Post by Cope » 28 Sep 2009, 22:46

vbraca wrote: i sad se drzim na 50-110.
Hehe, kontrabasista naviko na sajle :)

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 29 Sep 2009, 19:08

Cope wrote:
vbraca wrote: i sad se drzim na 50-110.
Hehe, kontrabasista naviko na sajle :)
Pa jes i to sto kazes, evo bas sad vezbam delo za takmicenje, pa sledeceg polugodista mozda i osvojim nesto :)

sixstring

Post by sixstring » 03 Oct 2009, 18:41

The Mask AE wrote: Sad, ja recimo ne volim slep na ultra debelim zicama jer mi to vise nije to. Mada mi slep udarac zvuci dosta punije ali nedefinisano, pop udarac zvuci k'o iz bureta.
Kolega ja ovde sa baš drugačijim iskustvom,uvek što deblja žica,to tačniji i puniji ton,sad to je i zbog više snage,koja je potrebna da bi se ista pokrenula a i nešto više struje mora generisati veća žica. Samo je problem što se vrat lako može ošteti i manje je prijatno za ruke,ali setovi poput ovog što vbraca svira su super! +1 za 50110!

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 05 Oct 2009, 13:28

Ne razumem se baš u žice, pa ajd ovako:

Šta znači Light Gauge?
Koja je razlika između Nickel Wound i Nickel Plated?

Koje žice da kupim?

The Mask AE

Post by The Mask AE » 05 Oct 2009, 13:48

Kupi DR, komplet 5 zica (dobro nisi bas toliki pacijent da kupis 4 ili 6), stainless steel, Hi-Beams, komplet koji ti treba.

Light gauge ti je light komplet zica. Znaci zice su tanje i formiraju komplet.
Koliko se ja razumem u inglish a razumem se u inglish plated je kao poniklovane (tanak sloj materijala preko drugog materijala (zlatno-pozlaceno i te fore)), a wound je namotane.

Ja verovao ti ili ne ernie ball nikad nove nisam probao tako da cu probati njih sad ovih dana. Probao sam jednom g zicu. Eto toliko.

P.S. Prosla su vremena kada si od zica imao one bagre od adarija. Imas bre sad zica svakakvih, boze sacuvaj. Eliksirke svi hvale, kao i dr coated. Valjda zato sto imaju roze. Ja licno mnogo volim ruzu boju i najbolje je volim od svih boja.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 05 Oct 2009, 14:05

Pa mislio sam da kupim 6 žica, pa ako mi (daleko bilo) pukne neka, imam rezervu! :D

Fala za predlog, mada nisam siguran da li mogu ovde da nađem DR, ovde imamo GHS, Rotosound, Warwick i Mitros...

To nickel plated zvuči kao podobro od oba svijeta... :?

The Mask AE

Post by The Mask AE » 05 Oct 2009, 14:14

Pa narucis u artistu (prodaju dr) postom jbg, ili cimnes rodbinu (zato rodbina i sluzi), ili ortaka ili poznanika i tako. Ghs sam probao i ok su, vorvik su koliko sam skapirao najgore. Kad budes krenuo na turneju sa P9 SS onda kupi. Kakve su erni bol? Da ih kupujem ili ne? Idem posle u prodzu...

P.S. Ja sam jednom jednog poznanika zamolio slatko sa shlagom da mi kupi zice u bgu i on otisao i kupio travu. Grebo mu pas malter.

mfilip

Post by mfilip » 05 Oct 2009, 14:32

Ja trenutno imam Earnie Ball regular slinky 50-105 ... Odlicne ... i trebalo bi da ih ima i u Nisu ...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 05 Oct 2009, 14:40

@The Mask AE>
Aa, mene znači pitaš kakve su Ernie Ball... Pa koliko se sećam dobre bejahu kad su bile nove, čak ni sada nisu toliko đubre posle svih ovih godina. Prilično se uklapaju u opis Nickel wound žica sa prethodnih stranica, nov zveketavi zvuk ne traje preterano dugo (u startu nije preterano zveketav, umereno i dovoljno), ali i nakon toga traju dosta... Sada bih voleo da probam ipak neke druge oštrije žice.

Jest, mog i da zovnem Artist... mada možda i ove Mitros žice nisu loše, a ne plaća se poštarina :)

A jednom ima da naručim ove žice pa baš da vidim da l sviraju za tih pet evra :lol: :
Image
http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ ... medium.htm

Tiki, vidi nas, AE i ja smo razmenili već pet poruka, i to skoro bez imalo spema! :D
Eeeeee! Nije teško biti fin. :)

@Filip>
Znam, ima, kako rekoh kad već menjam...

P.S. JBT, sad sam tek izvalio kad se pojavila fotka: HUMAN MADE STRINGS!!! :lol: :lol: :lol:

The Mask AE

Post by The Mask AE » 05 Oct 2009, 14:52

Da da. Kao da su vlasnici firme kiborzi pa je kao "human made" u losem kontekstu i zato su 5 jura. :grummel_2:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 09 Oct 2009, 16:08

Jest Ostoja, pazario sam žice, moj prvi petožičani komplet i posle tri godine sviranja pet žica... :) (da se ne razumemo pogrešno, nisam baš sve tri godine koristio isti komplet, menjao sam gitare :D )

Finansije su bile odlučujući faktor, pazario sam GHS Boomers za 2012 RSD.
Našao sam ovdi ove DR Sunbeams, 40-ice, ali su koštale 4000RSD, ne nameravam da plaćam toliko žice dok za jednu prosečnu klupsku svirku ne počnem da dobijam sličnu sumi... Ne znam koliko su u Artistu, ali nešto mi se čini da je prilično manje... Pa sledeći put kad nabasam na Artist i trebaju mi nove žice, odluka će biti lakša.

supersonic

Post by supersonic » 09 Oct 2009, 22:51

Ja koristim ove žice.Nekako nemam pojma zašto bih uzimao druge (glupo je-znam) ali ono, pošto nemam baš često novaca da dajem 30 € na paket žica, uzimam one koje mi se sviđaju.E sad, šta bi bilo kad bi bilo ne znam...Možda čak da mi date neki savjet...

Image

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 09 Oct 2009, 23:57

Image

mogli ste da pretpostavite :XD:

supersonic

Post by supersonic » 10 Oct 2009, 00:09

ja sam jednom uzeo neke crvene warwick žice dvije mi žice pukle poslije pete probe - ali istovremeno obje :)

by the way, probao bih Ernie Ball Super Slinky (45-100) ima li gdje da se uzmu npr. u NS ? Ili u BG ???

migor8

Post by migor8 » 10 Oct 2009, 03:41

supersonic wrote:ja sam jednom uzeo neke crvene warwick žice dvije mi žice pukle poslije pete probe - ali istovremeno obje :)

by the way, probao bih Ernie Ball Super Slinky (45-100) ima li gdje da se uzmu npr. u NS ? Ili u BG ???
Imas ih u Mitrosu. Sta znam,meni se te zice ne svidjaju,za jako kratko vreme se umrtve ali u svakom slucaju su mi bolje od D'Addario :)
Probaj,mozda ce tebi odgovarati :ziveli:

Post Reply