Ultimativni beogradski tezga bend! Nele gitarista mi je komšija i poznanik, basistu ne znam, ali sam ga slušao dok je cepao džez na Platou sa nekom mrak ekipom...MetalFunk wrote:^ Kol'ko se ja lozim na ovu trebu... She's sooo tiny![]()
Ova mi je fiks vec 2-3 dana
[youtube]5lodkOaMPRY&feature=feedlik[/youtube]
Nista komplikovano, ali
Najbolji/lepši bass line
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Najbolji/lepši bass line
Kako ljudi znaju obraditi pesmu...
Kol'ko sam skont'o, nije im ovo stalni basista. Eto, u toku tog perioda otkako su poceli svirati u Ivan I. showu, imali su par bas onako finih, medjutim, ovaj mi je do sad najbolji.
Gitarista svira rooster gitaru

Kol'ko sam skont'o, nije im ovo stalni basista. Eto, u toku tog perioda otkako su poceli svirati u Ivan I. showu, imali su par bas onako finih, medjutim, ovaj mi je do sad najbolji.
Gitarista svira rooster gitaru

Mirko Kesic, u srcu dzezer, ali koliko ja znam pegla sa Joksimovicem. Sta bi rekao Davis Miles....Cope wrote: Ultimativni beogradski tezga bend! Nele gitarista mi je komšija i poznanik, basistu ne znam, ali sam ga slušao dok je cepao džez na Platou sa nekom mrak ekipom...

Sjajni su oni muzicari, ali ne vidim da posebno uzivaju svirajuci L. Gagu, Rihanu... A kako obrade neke 70's klasike ili nekog Jamiroquai-a, iskreno, ne svidja mi se.MetalFunk wrote:Kako ljudi znaju obraditi pesmu...![]()
[youtube]tevNI3F2spc&feature=related[/youtube]
Kako li izgleda njihovo dzemovanje?

Koliko ja kontam, stalni basista im je Deki Antovic. Da vidis koliko se tek menjaju kad se rade tezge...
Zeljko J. je jedan mnogo kvalitetan muzicar. E sad, sto on radi komercijalu, duga je to prica.
Vise volim videti funky obradu L. Gage, Rijane i tako tih treba, nego turbo folkera kako radi pesmu preko matrice istih (Gage, Rijane itd).
Jbg, moraju zadovoljiti neki kriterijum pri repertoaru, publika hoce HITove da cuje. Da li ti se svidja, ili ne, stvar subjektivnosti.
Meni se svidjaju jer su u nekom prefinjenom funky fazonu, ono, gotiva za neki chill/slusanje.
Dzem je fanktastican, klasicni funky beat
Elem, ovu trebu slusam vec 2 meseca (min.), svaki put me raznese ovom pesmom :
Vise volim videti funky obradu L. Gage, Rijane i tako tih treba, nego turbo folkera kako radi pesmu preko matrice istih (Gage, Rijane itd).
Jbg, moraju zadovoljiti neki kriterijum pri repertoaru, publika hoce HITove da cuje. Da li ti se svidja, ili ne, stvar subjektivnosti.
Meni se svidjaju jer su u nekom prefinjenom funky fazonu, ono, gotiva za neki chill/slusanje.
Dzem je fanktastican, klasicni funky beat

Elem, ovu trebu slusam vec 2 meseca (min.), svaki put me raznese ovom pesmom :
- sirac-šunka
- vragolan
Osim ako Miles Davis nije bio Srbin, ovo nije srpski fank.Funkd wrote: [youtube]tevNI3F2spc&feature=related[/youtube]
Kako li izgleda njihovo dzemovanje?![]()

On je seljacina. Ali i pored sve moje antipatije prema njemu reci mi-odakle to da je kvalitetan muzicar? Ja znam da je on jako dobar harmonikas, ali to ga nikako ne cini dobrim muzicarom ili ne daj boze kompozitorom (kako on sebe predstavlja).MetalFunk wrote:Zeljko J. je jedan mnogo kvalitetan muzicar. E sad, sto on radi komercijalu, duga je to prica.
Ne moraju. I to je subjektivna stvar, zar ne? Kao bend publici plasiras ono sto zelis, a ne ono sto publika zeli. Osim ako nisi, kao sto neko iznad rece, ultimativni tezgaroski bend.Vise volim videti funky obradu L. Gage, Rijane i tako tih treba, nego turbo folkera kako radi pesmu preko matrice istih (Gage, Rijane itd).
Znam, Sirac... cak je neko i u komentarima spomenuo isto..sirac-šunka wrote: Osim ako Miles Davis nije bio Srbin, ovo nije srpski fank.![]()

E sad, da (kao) ne bih otisao skroz u off, evo jedne interesantne bass voznje... a cela pesma je SEX

Za Zeljka necu ni pokusati elaborirati. Ionako se takve stvari u jednom bezazlenom topiku protegnu u nedogled. Tako da, ti mislis tako - ja mislim ovako.
Za bend, naravno da je ultimativni tezgaroski bend, ali nuzno ne mora da znaci da su losi. Meni je cak i drago kad cujem funky obradu nekog MTV hita. Cisto radoznalosti, uvek se zapitam kako bi to zvucalo kad bi se obradilo sa real inst. i nekom dozom kvaliteta.

Za bend, naravno da je ultimativni tezgaroski bend, ali nuzno ne mora da znaci da su losi. Meni je cak i drago kad cujem funky obradu nekog MTV hita. Cisto radoznalosti, uvek se zapitam kako bi to zvucalo kad bi se obradilo sa real inst. i nekom dozom kvaliteta.
Sviraju i sa Sergejem Ćetkovićem, sa Georgijevim, i sa još gomilom muzičara... Sviraju sve, u raznim postavama, i to rade jako dobro. Jednom rečju - profesionalni muzičari.
ps. Željko J. je ljakse i ne plaća ljude (one koje ne mora). Osim boje glasa koju mu je bog dao, o ostalim kvalitetima ne bih da komentarišem. Moj burazer je svirao sa njime davno još dok je pevao "telo vreteno" i posle svirke čekao honorar jako dugo i na kašičicu.
ps. Željko J. je ljakse i ne plaća ljude (one koje ne mora). Osim boje glasa koju mu je bog dao, o ostalim kvalitetima ne bih da komentarišem. Moj burazer je svirao sa njime davno još dok je pevao "telo vreteno" i posle svirke čekao honorar jako dugo i na kašičicu.
- Pentatonic
Funkd wrote:On je seljacina. Ali i pored sve moje antipatije prema njemu reci mi-odakle to da je kvalitetan muzicar? Ja znam da je on jako dobar harmonikas, ali to ga nikako ne cini dobrim muzicarom ili ne daj boze kompozitorom (kako on sebe predstavlja).MetalFunk wrote:Zeljko J. je jedan mnogo kvalitetan muzicar. E sad, sto on radi komercijalu, duga je to prica.

Ma pustite harmonikase i ostale
koji ne spadaju u ritam sekciju
Dobar bubnjar i basista se uvek dobro razumeju,i kad oni to sloze izgleda ovakohttp://www.youtube.com/watch?v=AGiJcvttbeM
F.ROCCO PRESTIA i tower of power

Dobar bubnjar i basista se uvek dobro razumeju,i kad oni to sloze izgleda ovakohttp://www.youtube.com/watch?v=AGiJcvttbeM
maksabass wrote:Ma pustite harmonikase i ostalekoji ne spadaju u ritam sekciju
![]()

I got sooooul, with a capital S..

Moram da pohvalim čoveka na odličnoj narodnjačkoj improvizaciji

sad tesko i da nadjes basistu u narodnjackom orkestru
Da mi je ovaj lik ista blizi, bez oklevanja bi' is'o kod njega na casove.