Najbolji/lepši bass line
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Najbolji/lepši bass line
Ma naravno, čovek zna da svira a predrasude su za dileje
Ovaj lik drzi mothafuckin' funky improvisation u malom prstu. Dje se necu diviti takvom necemu 

Da se kladimo u sto marki da majstor ceo zivot svira beges!? I nakitio ga je intenzivno, sto zbog kamere, sto zbog ambienta, jbg. svadba je - princeza se udaje, pa vec posle 5og minuta samo ponavlja iste fore.
hehe, cenim da moze i bolje, a i ovo je sta prosecni ucesnici svadbe traze...
on ovo radi ceo dan u cilju posla a ne provoda i skurcilo mu se jos odavno
on ovo radi ceo dan u cilju posla a ne provoda i skurcilo mu se jos odavno
Matori je okoreli tezgaros...Jos davne 1993. sam ga imao prilike cuti u Svilajncu (tamo sam bio u vijsci),svirao je sa Patalom -harminikasem.Kad sam ga prvi put cuo-usrao sam se ,a i cela ekipa je bila strasna.Tad jos nisam ni sanjao da cu posle 7-8 godina uzeti da sviram bas gitaru(jer sam tada bio na pocetku price o muziciranju i svirao sam klavijature.Lik poznaje muziku i dosta toga ima u malom prstu.A ovo se od njega trazi na svadbi-naravno-tako se sviraju dvojke.
Drago mi je da su postavljeni domaci sviraci jer mnogi basisti u Srbiji zavredjuju paznju...
Ovo sam napisao sa namerom ,Naime kod mene na jugu je ovaj instrument jako zapostavljen i malo ko ga svira pogotovo na svadbma a u vecini slucaja ga namerno izbegavaju.A evo i jedne male sale....
Ej,znateli otkud basista na tezgi...........? Pa on je pogodio tezgu
Pozdrav svim kolegama basistima u SRBIJI
Drago mi je da su postavljeni domaci sviraci jer mnogi basisti u Srbiji zavredjuju paznju...
Ovo sam napisao sa namerom ,Naime kod mene na jugu je ovaj instrument jako zapostavljen i malo ko ga svira pogotovo na svadbma a u vecini slucaja ga namerno izbegavaju.A evo i jedne male sale....
Ej,znateli otkud basista na tezgi...........? Pa on je pogodio tezgu

Pozdrav svim kolegama basistima u SRBIJI
Kad smo vec kod domacih basista evo jednog mog sugradjanina...
[youtube]MpxF1UBAbUg&feature=mfu_in_order&list=UL[/youtube]
Na bass-u Nesko (Glavaja), bubnjevi Petar Janjic (Peca). Ne znam da li ste culi za ovog drugog, verovatno najbolji jazz drumer kod nas, a pritom ima 23 godine.
A ovo bi trebalo da bude najbolje sto Kraljevo moze da ponudi od live svirke...
Na bass-u Nesko (Glavaja), bubnjevi Petar Janjic (Peca). Ne znam da li ste culi za ovog drugog, verovatno najbolji jazz drumer kod nas, a pritom ima 23 godine.
Šumadija is the law !!!Funkd wrote:Kad smo vec kod domacih basista evo jednog mog sugradjanina...

Odlicno,vidjao sam basistu na you tube-privukao mi je odmah paznju-sve pohvale i za sound i za svirku.
Nego reko da pitam ko je klavijaturista -onako u mraku mi izgleda poznato-al aj da ne nagadjam,nego reko da pitam?
Nego reko da pitam ko je klavijaturista -onako u mraku mi izgleda poznato-al aj da ne nagadjam,nego reko da pitam?
Marko Cvetkovic, takodje sjajan muzicar koga je eto, zivot, naterao da svira gluposti. Odatle mu i nadimak Marko - Triler. Svira sa Acom Lukasom u onom Folk Rock Funk Jazz Fusion (kako vec) bendu.
Ali da razvaljuje - razvaljuje. Imas na ovom kanalu jos par stvari. Cuj "Stratus", kako je izvozio Gerorge Duke-ovu liniju...
Ali da razvaljuje - razvaljuje. Imas na ovom kanalu jos par stvari. Cuj "Stratus", kako je izvozio Gerorge Duke-ovu liniju...
UH UHH opasna ekipa!! naročito klavijaturista...Funkd wrote:Kad smo vec kod domacih basista evo jednog mog sugradjanina...

... nego... evo malo neki lagani R&B, gospel je*emligaštaje, čovek svira one tanke žice picolo tenor ili kako se već zovu...

svira lefty fakey, znači normalan bas ali naopako

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a_uc3HPr ... re=related[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=a_uc3HPr ... re=related
Ko zna koliko ima ovakvih opasnih svirača po svetu... što me podseti na onu priču kad je neki naš nadobudni pevač i svirač emigrirao u US of A da "napravi karijeru" i kad nikako nije mogao da nadje stalni gig krenuo da radi u nekom velikom restoranu i to baš u kuhinji... tu mu je puko film i vratio se nazad nezavršenog posla... kad su ga pitali što nije ostao malo duže i što se nije više potrudio da se probije čovek reko: "...nemam šta ja tamo da tražim kad samo u tom restoranu možeš da nadješ bar tri crnkinje i dva crnca koji šest puta bolje pevaju i sviraju od mene... a rade u kuhinji i peru tanjire..."

Konacno je neko postavio na Tjub
Bass samo vozi, predivno!

Bass samo vozi, predivno!

Dobro skrozz...zvuce mi malo kao domaci obozavaoci Primusa...Funkd wrote:Kad smo vec kod domacih basista evo jednog mog sugradjanina...
O Zeljku Joksimovicu, no coment, covek je uobrazena seljacina, i mozda najgore sto je ikad doslo iz Valjeva ...