Koje pedale koristite, kolege moje

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Bozha

Re: Koje pedale koristite, kolege moje

Post by Bozha » 29 Jul 2011, 14:18

Saucestvojem u razocaranju, zavidim bitangi koja je probala sa 5k. :wallbash_2:

nnkvocka

Post by nnkvocka » 29 Jul 2011, 14:24

JedemSnove wrote:Za kolko para taj MultiComp moze da se nadje?
Pa izmedju 100 i 130eur, zavisi ko prodaje, a izmedju ostalog da li u paketu ide i adapter. Cak i da se nadjem sa adapterom za 150eur - kupuj i ne pitaj!

komplikator

Post by komplikator » 29 Jul 2011, 15:04

mogao si da mu posaljes poruku da mu nudis vise i da sei zakasnio, garant bi ti prodao. boli ga dupe za jednu negativnu ocenu, ako dobije vise novcanica :)

Cope

Post by Cope » 29 Jul 2011, 16:56

JedemSnove wrote:Ma kontam da se lik smorio kao papak, jer je stavio da krene na licitaciju od 10din a napomenuo je da je on platio 170€, i naravno niko na limundu nije ponudio nista posebno a ja zakasnim 5min na posao i dok se setih te licitacije i da upalim limundo ode MultiComp... Trideset sekundi zakasnim.
Da pas nije stao da piša, stigao bi zeca :D

Evo sad se i ja nerviram zbog tebe ... :ziveli:

nnkvocka

Post by nnkvocka » 01 Aug 2011, 18:25

nnkvocka wrote:I evo ga opet...

Image

Naravno, nije isti takav kao sa slike, izgreban je tamo vamo, ali unutar metalnog kucista sadrzina je ista. Nisam ga jos lepo probao, nemam vremena danas. Probacu ga sutra ili kad vec budem moga' pa cu vi kazem kako stvari stoje kod mene. (nije namestaljka ali tako ispada) zelim da se zahvalim nasem bivsem aktivnom clanu Groove-u, jer da nije bilo njega da mi skrene paznju na pedalu da se prodaje, ne bih je ni posedovao. Hvala ti brko :cao:
Prica kaze sledece: Pedala daje poseban karakter (kompresiju i EQ) samom tonu da je to fantastik! Najvise mi se svidja prva pozicija preklopnika, a to je Tube Simulation, daje mu opasnu toplinu (Comp pot na 3 sata i Gain na 11 sati). Ova podesavanja sam koristio tako sto sam provukao pedalu preko FxLoop-a gde se sve lakse podesava. Moze i linijski da se povezuje, ali onda je stvarno komblikovano namestiti odnos efekta kad je upaljen i ugasen, treba se igrati sa Gain potenciometrom ali onda se malo i menja zvuk. Kada se provuce kroz FxLoop, onda nema tih problema, pegla ko zmaj bez maltretiranja. Eto, toliko od mene sto se tice pedale koja je koriscena na dve probe i u sobi. U petak imam (punk) svirku pa cu da vidim kako ce da se ponasa pred masom. Da li ce i dalje raditi ko zmaj ili ce ga uhvatiti trema pred publikom :)

Cope

Post by Cope » 02 Aug 2011, 13:32

nnkvocka wrote:
nnkvocka wrote:U petak imam (punk) svirku pa cu da vidim kako ce da se ponasa pred masom. Da li ce i dalje raditi ko zmaj ili ce ga uhvatiti trema pred publikom :)
Izdao si PUNK sa tim fensi pedalama, da ne govorim o gitari! Ja kad sam svirao punk imao sam samo E i A žicu na Jolani :metal: :lol:

nnkvocka

Post by nnkvocka » 07 Aug 2011, 15:12

Image

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 07 Aug 2011, 15:17

jesu li true bypass ? :mrgreen:

Randy

Post by Randy » 07 Aug 2011, 15:34

ova gore levo koja je to? :mrgreen:

malisha
MF veteran

Post by malisha » 18 Sep 2011, 15:00

Reših da se častim dilejom. DigiDelay mi se učinio kao best buy, i mogu vam reć da nisam zažalio! Pedala ima delay do 4 sekunde (mada ću koristiti dosta kraće), emulaciju trakaša, delay sa chorusom (blagim), i luper od 4 sekunde. Ima Tap tempo, što je jako važno, barem meni. Čini mi se da je jako korisna spravica.

Image

U procesu sam pravljenja pedalborda, čim završim, kačim sliku celog lanca :D To iiii... čim popravim prekidač na oktaveru :hide:

Pentatonic

Post by Pentatonic » 18 Sep 2011, 22:41

Čestitke za Diley, ta sprava je k'o stvorena za pravljenje eksperimentalne muzike :D

Funkd

Post by Funkd » 19 Sep 2011, 14:58

Da li je neko mozda imao iskustva sa ovom spravom?
Image

http://www.samsontech.com/hartke/produc ... vxlattack/

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 19 Sep 2011, 15:42

Probao i nije me nešto impresionirala. Ono... nije loše za tezgaroše koji ne žele nositi pojačalo na svirku... uobliči i popuni ton, ali mi se čini da malo izgubi na konkretnosti. U suštini - dobićeš neki Hi-Fi sound - ako to želiš.

Ono što me je impresioniralo u tom formatu je EDEN WTDI pedala. Vrlo konkretan preamp, sa poprilično upotrebljivim kontrolama. Želim ga! :)

Funkd

Post by Funkd » 19 Sep 2011, 16:13

Upravo za to mi i treba. Posto cu biti bez amp-a makar 2-3 meseca (Roland govance ne racunam) a krecem sa redovnijim svirkama po Beogradu, potreban mi je neki DIbox, ili da stalno cimam nekoga za amp. Vise mi se svidja da uzmem ovakvu neku pedalu (pod uslovom da valja).

Ok mi je da izgubi malo na konkretnosti, ali ako mi previse ispegla ton, to mi se vec ne svidja... Sviram acid jazz, disco/funk, tako da mi treba clear, "punchy" ton. U rebra, sto kazu :) I dosta slapujem... Da li mislis da je pametan izbor?

Da, taj EDEN svakako deluje ozbiljnije i cena ne bi trebalo da bude mnogo veca. Ali gde da ga pronadjem?

Bozha

Post by Bozha » 19 Sep 2011, 16:20

Imao ja, kacio kao efekat pre pojacala, onda utopio nekom turbo tezgarosu koji je hteo isto sto i ti. Sto Tiki kaze, pre pojacala samo zamulja zvuk. Pretpostavljam da bolje radi direkt u mix, pogotovu sa pasivnim basom, ali to nisam probavao...

Post Reply