Ej, primetio sam da u poslednje vreme svako ovde prica svoju pricu i niko ne zeli (postoji par njih za koje ovo ne vazi) da odgovori coveku na pitanje kako treba...
Mislim. covek pita:
zajmovic wrote:
Hajde posto sam novopeceni basista malo mi pojasnite ove skracenice tipa "D.I.out-om" i sl.Ko pita taj ne skita a i zahvalan sam svima koji izlaze u susret
a dobije odgovor:
Cope wrote:Moja Nemesis glava je napravljena da i kad se pregreje izlazni stepen i kad je isključi termostat, ili ako eventualno crkne, D.I. odnosno preamp, nastavlja da radi, tako da nema neprijatnog iznenađenja
Nemam ja potrebu da serem ovde nekome kako odgovara na pitanja, ali stvarno je bezveze pricati nekome kako nesto radi i bla bla bla i preamp i ***** i nemoj ako je lampas riknuce i sahfhasfh902...a covek ne zna sta mu je D.I. iz amp-a i da li moze koristiti glavu da se bode u miksetu...
---------------------------------------------------------
E sad, Zajmovic, ili sam ja mnogo nervozan ili si i jos nekome postao malkice iritantan sa tom gomilom pitanja na koje si mogao da nadjes odgovor da si samo proveo par sati trazeci ih na ovom forumu. Da, lakse je pitati, ali zato ne ocekuj mnogo pametne odgovore...
1. Naravno da mozes koristiti samo (!) glavu da se iz nje ubodes u miksetu. Izuzev lampasa koga svakako neces svirati, kao basista , verovatno nikada u zivotu.
2. D.I. out je balansirani output koji se upravo i koristi za slanje signala u razglas (u njega se bode isti kabl koji bodes i u mikrofon). Verovatno si cuo za D.I. box - jedna veoma prosta spravica koji nebalansirani signal (iz gitare) pretvori u balansirani (za razlgas). E ta spravica je integrisana u vecini pojacala...
3. Kada se ubodes iz D.I.-a izlaza na glavi, koristices samo preamp pojacala (predpojacanje), a amp (pojacanje) ce tu stajati uz *****. Pre nego sto signal iz preampa dospe do kutija i binova, pojcace ga slave (slejv) koji se inace koristi za gore pomenuti razglas.
4. Ako zelis da se cujes samo iz razlgasa, odnosno da sviras bez ikakvog kabineta/komboa pored nogu, uzmi lepo neki fin preamp, nemoj kupovati i preamp i amp u jednom (odnosno glavu) i ustedi novac, a i tastature ljudi koji posecuju ovaj forum...