Koji bass pazariti za ovu vrstu svirke?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Cope

Re: Koji bass pazariti za ovu vrstu svirke?

Post by Cope » 15 Aug 2012, 14:49

Imao sam BBG-5A, baterija je držala između mesec i tri meseca, u zavisnosti koliko puta zaboravim džek u gitari, koliko sviram, i koju bateriju stavim... Mada, generalno BB hamovi i elektronika važe za velikog potrošača struje u svetu baseva sa baterijama...

karton

Post by karton » 15 Aug 2012, 15:32

bice onda da jeste do nevaljale struje, jer je evo i kolega iz inostranstva imao isti problem :

"...The problem with some BBG4 is that there are some electric problem with the ground that make the battery-life very short.
I've had the same problem, the battery worked 2 weeks before being dead. I've changed some cables and tested connexions, now I can keep a battery around 9 months or more..."

"To fix the problem, I've used an electric tester, to find where the contact goes on the ground. I have just taken to pieces all the electronic parts and weld again the cables. Since this day, no more problems.
Think to unplug you bass after playing, the sinch make contact, the battery is used when the sinch is on.
If you don't know how to do with electric part, maybe ask at a music shop, they are accustomed to make this kind of work, ask for the price of the reparation, maybe it will resolve this."

Nisam ga bas najbolje razumeo, mada sam shvatio da ga odnesem nekome ko radi te stvari....G-DE? mozda u MIX kod Nese...?

karton

Post by karton » 15 Aug 2012, 15:34

btw, hvala kolezama Michi i Copetu na odgovorima :D
U sustini, meni je ova Yama super, da nema ovaj problem, tj. da je pasivna, ne bih ni razmisljao o drugoj, bar jos neko vreme...

karton

Post by karton » 17 Aug 2012, 14:17

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 18 Aug 2012, 02:17

Valjda mozes da uporedis yamahu sa ovim :) i zakljucis neke najosnovnije stvari kao sto su civije, ovaj smesan vrat, kobilica, magnete i zakljucis da je ovo igracka :)

karton

Post by karton » 18 Aug 2012, 16:30

pa ovako, preko fotki ne mogu, mozda bih kad bih ga prozvirao i mogao, ne razumem se ja u civije, magnete,...bas nesto...kao sto i vidis :) elem, hvala! :ziveli:

parker

Post by parker » 18 Aug 2012, 16:36

ma kartona svrbe pare :D

karton

Post by karton » 18 Aug 2012, 16:39

:) ma jok bre, nego ste me nalozili na akusticni bass! zvao sam sve redom za Zenith, ali nema nidje, cak kazu da se nesto cudno desava sa Epiphon-om u poslednje vreme, da kad bih i narucio da bih cekao mesecima da stigne, a ko zna i da li bi stiglo... :/

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 18 Aug 2012, 17:19

karton wrote::) ma jok bre, nego ste me nalozili na akusticni bass! zvao sam sve redom za Zenith, ali nema nidje, cak kazu da se nesto cudno desava sa Epiphon-om u poslednje vreme, da kad bih i narucio da bih cekao mesecima da stigne, a ko zna i da li bi stiglo... :/
Akusticni bass ? Samo gitarista moze da ti preporuci to zbog imidza. Ja jednostavno ne vidim primenu akusticnog, kada ga nakacis na pojacalo ili razglas zvuk se razlikuje za mrvu od obicnog elektricnog. Na suvo ne moze da parira akusticnoj gitari, a ni jednom drugom instrumentu... Ako trazis nesto akusticno onda jednostavno kontrabas, ako ces da se kacis u razglas elektricni. Ali kako god da okrenes bez elektricnog ne mozes tako da moras oba da uzmes.

parker

Post by parker » 18 Aug 2012, 18:46

karton wrote::) ma jok bre, nego ste me nalozili na akusticni bass! zvao sam sve redom za Zenith, ali nema nidje, cak kazu da se nesto cudno desava sa Epiphon-om u poslednje vreme, da kad bih i narucio da bih cekao mesecima da stigne, a ko zna i da li bi stiglo... :/
ma ima ta bolest i ime, ne sekiraj se nisi ti prvi sa tim jadima :XD:

karton

Post by karton » 18 Aug 2012, 20:04

jel to ona GAS bolest, il tako nesto? :)

parker

Post by parker » 18 Aug 2012, 20:22

michabass

Post by michabass » 18 Aug 2012, 22:49

Gear Acquiring Syndrome.... G.A.S. :metal:

I ja patim o nje.... više puta (bezuspešno) lečeni rekonvalescent.... :mrgreen:

ja bi ovo u naletima gas*-a:
http://www.kupujemprodajem.com/Cort-Fre ... id=5793947

karton

Post by karton » 20 Aug 2012, 13:05

Ha! Dok sam ja dosao do neta i foruma utece prilika....:) Znaci - bolje vas nasao, pacijenti....:)
Mslim da cu da gradim nesto ipak, najbolje je mislim tako - nesto na fazon nedokucivog Zenith-a - naravno, malo bih mu skratio skalu (na 32, naravno :mrgreen: ), ali ne bih maple fing. jer bih fretless-a, a ako ne gresim to bas i ne ide jedno sa drugim...i mozda malo promenio dizajn....jedino me jebe dizajn (iako sam slikar po struci) - nemam neke ideje, msm nemam ni iskustva sa tim...pa cu kreativnost prepustiti majstoru (voleo bih samo da ima neki klasican, starinski izgled..., nista prebudzeno, msm i taj Zenith osim "e" potova izgleda vrlo ukusno, i mozda civije malo "drvenije" :mrgreen:, ali majtor kaze da kad pravim "svoj" instrument, da onda treba da smislim nesto svoje - da "lichi" na mene...) elem, mislim da ce tih 32" vidi dovoljno "like me"....
samo nisam siguran oko elektronike sta bi bilo najpametnije i odakle nabavljati, jer "kod nas" ne mogu ni zice da se nadju.
ako neko ima neki predlog....

Kill surf city

Post by Kill surf city » 20 Aug 2012, 13:10

Otvorio si ovaj tred zato sto se 'ne razumes' dovoljno, kupio si jednu djitru koju vec hoces da menjas, i sad bi gradio svoj custom instrument? Pisi fejl. Image

Post Reply