Koji bass pazariti za ovu vrstu svirke?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Funkd

Re: Koji bass pazariti za ovu vrstu svirke?

Post by Funkd » 20 Aug 2012, 13:31

plus dva

karton

Post by karton » 20 Aug 2012, 13:37

ok, ali navedite razloge (najbolje bi bilo iz licnog iskustva) zasto tako mislite...

karton

Post by karton » 20 Aug 2012, 13:55

jos jedna stvar - imam utisak da neki ne citaju bas najpazljivije postove. zasto bih kupovao kinesku stanc robu, kad moze covek da mi izradi nesto sto je blizu tome sto trazim i sto(ponavljam) ne mogu da nadjem, a verovatno moze da je uradi kvalitetnije od kineza + mogu da izmenim sastojke po svom ukusu. ne znam, mozda i gresim, ali bilo bi lepo da mi iskusni i pametni kazu gde gresim. hvala.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 20 Aug 2012, 13:59

Pokusao sam, ali menjam pricu. Inace, odgovoreno ti je u mom prvom postu, al nema veze.

Podrzavam custom opciju ! :ziveli:

karton

Post by karton » 20 Aug 2012, 14:19

ok gari :ziveli:
ali nemoj da se se razocaras ako se ne odlucim na gradnju, msm rekao sam: "mislim da cu..." :mrgreen:
iskreno, ocekivao sam pozitivne reakcije i vise od toga - razne predloge...ali sad ste me malo zbunili u vezi sa ovim.

Funkd

Post by Funkd » 20 Aug 2012, 14:20

karton wrote:zasto bih kupovao kinesku stanc robu, kad moze covek da mi izradi nesto sto je blizu tome sto trazim
:ziveli:

Cope

Post by Cope » 20 Aug 2012, 14:25

Kupujmo domaće drvo!

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 20 Aug 2012, 14:46

Мој је утисак да код мајстора идеш да ти "сашије" нешто кад си испробао много инструмената, када имаш јако прецизну идеју о тону какав ти је неопходан, кад си активно користио неколико кључних модела бас гитаре, и кад без двоумљења умеш да објасниш до танчина прецизно шта хоћеш од инструмента. По твојим досадашњим недоумицама ја нисам стекао да имаш ту врсту искуства да можеш довољно прецизно да формулишеш захтев за инструмент прављен по твојим спецификацијама. Мислим да треба да позајмљујеш за свирке и пробе повремено и неке другачије бас гитаре, да их упоређујеш и одмераваш, и тек кад будеш био сасвим сигуран који то елементи једног инструмента за тебе представљају најбоље решење да идеш код мајстора. Не замери, мени за сада не делује да ти можеш добро да прођеш са ручно рађеним инструментом, просто зато што нисам сигуран да би могао да наручиш прави инструмент.

Ето рецимо то око скале... На основу чега мислиш да теби треба баш та дужина скале? Колико дуго си користио бас толике скале?

Сачекај ти још мало, дељи ту Јамаху, мени то не делује као лош инструмент, па полако... Има времена. Ручно рађени инструмент треба да буде инструмент који ће да ти ради посао и кроз много година, дакле треба да будеш баш сигуран да желиш такав инструмент.

Kill surf city

Re: Koji bass pazariti za ovu vrstu svirke ?

Post by Kill surf city » 20 Aug 2012, 14:52

Posle 22. (!!!) strane ovog treda, coveku treba neko da nacrta da nema dovoljno iskustva, ne zna sta zapravo zeli, i nije zreo za custom ? :lol:

Funkd

Post by Funkd » 20 Aug 2012, 14:58

Njemu treba jedan freted/fretless bass, 32" skala, precison vrat, maple fingerboard koji kad protrljas postane ebony. Bilo bi lepo da lici na Zenith, ali mu svakako treba dodati i licni potpis. Masina koja je muljava u Jazzu, a zarezi u Punku. Kada je u fretless rezimu rada, mora da poseduje nekakvu help opciju da se korisnik ne bi previse pogubio na vratu. Meni se i dalje cini da samo majstor moze to da resi... :|

karton

Post by karton » 20 Aug 2012, 15:02

Hvala Kristijane puno! Takav odgovor mi vec mnogo govori. Svakako da nemam iskustva. moram da priznam da NIJEDNU 32-jku nisam nikada ni drzao u rukama, vec sam na osnovu mog Eko-a koji sam svirao od 1999. do 2012. a on je 30" i vrlo je udoban za svirku i narednog Ibaneza 34" i sada Yamahe 34" + jos nekih 20-ak instrumenata od 30, 34 i 35 prosvirao, naivno i naslepo zakljucio da ce mi 32 biti TAMAN, jer mi je 30 ipak malo malo, a 34 malo puno, mada sam se sad vec skoro pa navikao. Da mi je samo da zamenim struju na Yamasi...kome to u NS da poverim? Ustvari, da li je moguce da se prepravi u pasivnu obzirom da su magneti aktivni? Onda bih bio zadovoljan Yamasom. U ovom stanju ZDERE baterije!

karton

Post by karton » 20 Aug 2012, 15:03

Funkd wrote:Njemu treba jedan freted/fretless bass, 32" skala, precison vrat, maple fingerboard koji kad protrljas postane ebony. Bilo bi lepo da lici na Zenith, ali mu svakako treba dodati i licni potpis. Masina koja je muljava u Jazzu, a zarezi u Punku. Kada je u fretless rezimu rada, mora da poseduje nekakvu help opciju da se korisnik ne bi previse pogubio na vratu. Meni se i dalje cini da samo majstor moze to da resi... :|
:)

nebojsak

Post by nebojsak » 20 Aug 2012, 15:41

Pratio sam ovu temu na početku, onda je samo spolja gledao kako raste, kontajući da je prerasla u univerzalnu, gde razni korisnici pitaju za bas u sprezi sa određenom vrstom svirke, kad ono :kokice:

Brate, delji tu Jamahu godinu dana, onda ćeš makar tačno znati šta ti se definitivno sviđa i ne sviđa na njoj, i šta bi zadržao a šta odbacio na nekom budućem basu. Pa onda to isto sa sledećim koji budeš kupio, pa tako desetak godina dok se eventualno ne probližiš customu. U suprotnom će se desiti da baciš neke ozbiljne pare, pa da KP dobije još jednu gitaru ručne izrade, rad renomiranog majstora™, po ceni po kojoj niko neće ni da je razmotri.

Prijateljski saveth :bambi:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 20 Aug 2012, 15:43

+zatvaranje treda

karton

Post by karton » 20 Aug 2012, 15:44

Hvala Nebojsa.

Post Reply