Koja bas pojačala posedujete?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
mfilip

Re: Koja bas pojačala posedujete?

Post by mfilip » 12 Oct 2010, 21:34

Pa nije ni malo za pojacalo od 50W :bambi:

vlobrk

Post by vlobrk » 12 Oct 2010, 21:48

Ali je Ampeg :lol:

mfilip

Post by mfilip » 12 Oct 2010, 21:51

i stvarno mnogo dobro zvuci :metal:

Zoxybass

Post by Zoxybass » 12 Oct 2010, 21:59

@ bleach
ima li Di ovaj line 6?čini se kao dobra fora za vežbu ali i npr neki preamp za sviranje direkt u razglas :)
ps.izguglao bi ja sad to ali me mrzi :)

bleach

Post by bleach » 13 Oct 2010, 15:15

Ima prikljuchak za snimanje,ulaz za slushke i ulaz za mp3
toliko znam :D

fic177

Post by fic177 » 20 Oct 2010, 14:46

Line 6 lowdown 110...Posle mnogo kombinovanja uzeo sam ovog malisu i mogu slobodno reci prezadovoljan sam!Imao sam Hartke LH500 glavu ali sam posle mnogo kombinovanja oko boksa i nju prodao,uzeo Line 6 i ostatak para potrosio u kafani :lol:
Mana Line 6 je sto nema opciju za footswitch (model LD 110,ostali imaju).Sve ostalo je extra,ton je super i bas je jak i glasan!Ostaje mi da ga probam na razglasu preko DI (ima u sebi DI,cini mi se da je neko pitao).Izvlaci H bez problema i efekti su mu odlicni osim Envelope filter (dal ne radi kako treba ili ja ne znam da podesim)...
Sve preporuke!Pozz

groove

Post by groove » 20 Oct 2010, 15:34

To nije envelope filter vec bass synth i radi bas kako i treba da radi :) , a kad ga budes spojio na razglas videces da je balansirani output odlican, apsolutno bez shuma..i jos jedan tip..kad pojacas koliko vec pojacas obavezno kompresor koji mu je savrsen, pomeri za milimetar levo ili desno,samo da ga pobudis prakticno, dobices jos dosta na snazi a to obavezno radi i pri svakoj promeni ugradjenih modova pojacala :) srecno nek te sluzi.

fic177

Post by fic177 » 20 Oct 2010, 15:50

groove wrote:To nije envelope filter vec bass synth i radi bas kako i treba da radi :) , a kad ga budes spojio na razglas videces da je balansirani output odlican, apsolutno bez shuma..i jos jedan tip..kad pojacas koliko vec pojacas obavezno kompresor koji mu je savrsen, pomeri za milimetar levo ili desno,samo da ga pobudis prakticno, dobices jos dosta na snazi a to obavezno radi i pri svakoj promeni ugradjenih modova pojacala :) srecno nek te sluzi.
Hvala po ko zna koji put...
Razmisljao sam i o Rolandu ali dosta kosta i nisam uspeo da iskombinujem...Ovaj malisa je odlican!

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 20 Oct 2010, 16:40

@kvocka / mfilip, odlicna oprema !!!
čestitam na izboru ;)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 Oct 2010, 23:36

fic177 wrote:Ovaj malisa je odlican!
Prvo, čestitam na kupovini :ziveli:

Drugo, i ranije sam, a i sad ću da potvrdim da je taj mali Lowdown 110, super pojačalo, malo, a ipak dovoljno glasno, sa line outom koji extra dobro radi. I, svaki fabrički mod je upotrebljiv.
Ovo pričam iz perspektive čoveka koji je poslušao i ispratio svaku probu i svirku odsviranu na tom pojačalu, slušajući sa strane, neutralno. Jedna desetka, koja može bez napora da izgura svirku svakog iole normalno glasnog benda. Pod tim naravno podrazumevam, da se čuješ na bini i da te čuju ostali iz benda. Za ostale, naravno postoji line out pa u razglas.

Još jednom, uživaj pored ostalog i u činjenici što ne nosiš 30 kg svaki put, i sa srećom ga koristio. :) :ziveli:

fic177

Post by fic177 » 21 Oct 2010, 12:03

Baba Slim wrote:
fic177 wrote:Ovaj malisa je odlican!
Prvo, čestitam na kupovini :ziveli:

Drugo, i ranije sam, a i sad ću da potvrdim da je taj mali Lowdown 110, super pojačalo, malo, a ipak dovoljno glasno, sa line outom koji extra dobro radi. I, svaki fabrički mod je upotrebljiv.
Ovo pričam iz perspektive čoveka koji je poslušao i ispratio svaku probu i svirku odsviranu na tom pojačalu, slušajući sa strane, neutralno. Jedna desetka, koja može bez napora da izgura svirku svakog iole normalno glasnog benda. Pod tim naravno podrazumevam, da se čuješ na bini i da te čuju ostali iz benda. Za ostale, naravno postoji line out pa u razglas.

Još jednom, uživaj pored ostalog i u činjenici što ne nosiš 30 kg svaki put, i sa srećom ga koristio. :) :ziveli:
Hvala!Veliki pozdrav!

Bozha

Post by Bozha » 21 Oct 2010, 17:46

fic177 wrote:Imao sam Hartke LH500 glavu ali sam posle mnogo kombinovanja oko boksa i nju prodao,uzeo Line 6 i ostatak para potrosio u kafani :lol:
Kafana je uvek ispravna investicija! ;) Na cemu si imao prilike da sviras tu glavu i kakvi su utisci, ovako, sa objektivne distance nekog ko je imao pa prodao?

fic177

Post by fic177 » 22 Oct 2010, 12:09

Bozha wrote:
fic177 wrote:Imao sam Hartke LH500 glavu ali sam posle mnogo kombinovanja oko boksa i nju prodao,uzeo Line 6 i ostatak para potrosio u kafani :lol:
Kafana je uvek ispravna investicija! ;) Na cemu si imao prilike da sviras tu glavu i kakvi su utisci, ovako, sa objektivne distance nekog ko je imao pa prodao?
Pa imao sam neki stari Marsalov boks sa petnaesticom.Imao je malo snage tako da sam ga samo u kucnim uslovima koristio.Taj boks je sada na KUpujem prodajem,covek iz Sente...

Na par proba sam ga probao preko nekog bas bina isto petnaestica RCF.

I u prodavnici pri kupovini na Hartke XL 4.5 , VX 410 i VX 115.

Najbolje se pokazao na Hartke XL 4.5 i tu kombinaciju toplo preporucujem svakom!Puno snage, odlican ton!Inace pojacalo je fenomenalno ali eto ja sam silom prilika bio prinudjen da to prodajem posto i ne sviram po bendovima vise a trebalo mi je nesto za kucu(a i finansije su onemogucile kupovinu boksa).Ima lampu u preampu i ekvilajzer je najprostiji moguci sto ja bas volim (ne volim kad pojacalo ima milion nekih dugmica i potenciometara).Vredi probati u svakom slucaju...Pozz

vladishah

Post by vladishah » 07 Nov 2010, 02:18

u prilici sam da dobijem Ampeg SVT Micro, sta kazete, je l' ima neko iskustva sa ovim pojacalom?
imam Marcus Miller jazz, a ja kako sam cuo do sad, svaki jazz bass sa ampegom ima bas izuvacki ton, onakav kako meni odgovara,
jedino sto ja nemam mnogo para za SVT, vec za taj micro, a i nemam mnogo mesta u sobi bas...

sta kazete?

je l' ima jos nesto u toj klasi, a da kvalitetno zvuci?

groove

Post by groove » 07 Nov 2010, 09:40

Za 600 i kusur evara ima svasta da zvuci dobro,ali ovaj micro svt sa sve tim maleckim boxom je prelep... kupuj :D

Post Reply