Bas gitare koje sviramo!
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Bas gitare koje sviramo!
Tako je, biće oprema sve bolja i bolja...
Ja sam prvo godinama pozajmlivao bass (Aria Pro), pa zatim kupio neku Yamahu za 150 evra, pa onda Fender Sting Signature, pa sam teka sada(pre 2 meseca)
kupio Wood Guerilla Bass. Tako to ide.
Da, slikano je kod Vučka (kada sam došao da pokupim bass), to je njegovo pojačalo, kao i taj bass što leži na njemu
(nemam pojma šta je to, nešto od njegovih ranijih radova, petpostavljam...)...
Ja sam prvo godinama pozajmlivao bass (Aria Pro), pa zatim kupio neku Yamahu za 150 evra, pa onda Fender Sting Signature, pa sam teka sada(pre 2 meseca)
Da, slikano je kod Vučka (kada sam došao da pokupim bass), to je njegovo pojačalo, kao i taj bass što leži na njemu
moja prva je bila Aria Pro II mad axe, nzm od kojeg je drveta bila, ali je bilo tesko nenormalno....gobervart wrote:Tako je, biće oprema sve bolja i bolja...
Fender sting sa ugradjenim Jazz magnetom ? bio je on ovdje u oglasima
fin bass skroz 

gobervart ovo mi mnogo vuče na Garry Willisa! i izgleda jebitačno dobro! koliko si zadovoljan ručnim radom u odnosu na ostale more common firmirane bas girate?
Da, Aria Pro II !! Crna! I teška... Dobar (solidan zvuk).
Zamaha je nila previše lagana (i previše tanak zvuk), Sting je sa druge strane bio previše krut i previše pop
(dok nisam ugradio još jedan magnet, i promenio kobilicu, i spustio ceo štim za ceo stepen D G C F umesto E A G D...).
Posle sam se toliko navikao na taj sniženi štim da ga čak i sada kada imam petožičani koristim (A D G C F umesto H E A G D)!!
I odlično zvuči. Sub bass, hehehe...
Ova moja tambura ima polu šuplje telo, pa je dosta laganija nego što deluje, i neverovatno meka (i kad nije snižen štim). Ima i odličan sustain.
Prosto da čovek ne poveruje, da mi je lakše da sviram petožičani nego četvoročičani
(naravno, kad uporedim sa Stingom, koji je "svinja" koliko je krut i uvek mi je smetao Precission vrat. Jazz vrat je druga priča)...

Zamaha je nila previše lagana (i previše tanak zvuk), Sting je sa druge strane bio previše krut i previše pop
(dok nisam ugradio još jedan magnet, i promenio kobilicu, i spustio ceo štim za ceo stepen D G C F umesto E A G D...).
Posle sam se toliko navikao na taj sniženi štim da ga čak i sada kada imam petožičani koristim (A D G C F umesto H E A G D)!!
I odlično zvuči. Sub bass, hehehe...
Ova moja tambura ima polu šuplje telo, pa je dosta laganija nego što deluje, i neverovatno meka (i kad nije snižen štim). Ima i odličan sustain.
Prosto da čovek ne poveruje, da mi je lakše da sviram petožičani nego četvoročičani
(naravno, kad uporedim sa Stingom, koji je "svinja" koliko je krut i uvek mi je smetao Precission vrat. Jazz vrat je druga priča)...

baaad sound, baaaaadgobervart wrote:Da, Aria Pro II !! Crna! I teška... Dobar (solidan zvuk).

stvarno nije normalan bass...meni zao te bass gitare, nekako je patila

fala na dobrom odgovoru,al što zaboravi kad pitah ima l tu uticaja garry wilis'a na jedan bridge magnet? i nedostaje li ti neck?
Kažem, prezadovoljan sam!sixstring wrote:gobervart ovo mi mnogo vuče na Garry Willisa! i izgleda jebitačno dobro! koliko si zadovoljan ručnim radom u odnosu na ostale more common firmirane bas girate?
A, inače, jeste, bile su ovde na forumu okačene slike tog mog modifikovanog Stinga, pa prodao sam ga preko ovog foruma!
I mnogo mi se više sviđa sadašnja sprava, pogotovo kad se uzme u obzir nerealna cena za Fendere u Srbiji (Sting je u Mitrosu koštao 900 evra,
ja sam kupio od nekog pretprodavca za duplo manje para!)!
Čak sam isprobavao, razne aktivne, petožičane, Fendere (američke) i dalje mi se više sviđa ovo što sam kupio (mada volim Fender, nisam od onih koji ga hejtuju).
I svakome preporučujem da kontaktira Vučka, on pravi sve luđe i luđe gitare, bio je Americi i radio na nekom bassu sa Michael Tobiasom!!!
A izaći će u susret (može da se kapariše, da se aktvno učestvuje, odnosno da mu se traže određeni detalji, radi i cutom i sl...)...
naravno, ja sam prošqao dosta povoljno, mislim da mu je za petožičani donja granica oko 1000 evra.
Meni je dao za 800, jer je to bio neki stari dogovor, a niko nije kupio bass u međuvremenu.
Na kraju se ispostavilo da je moj bass bukvalno čekao na mene, pogotovo sam se u to uverio, kad sam prvi put menjao bateriju i video
datum kada je bass završen na poklopcu (sa unutrašnje strane) ispostavilo se da je u pitanju moj rođendan 2008!
Nisam mogao da verujem, hehehe...

A u bass sam se zaljubio, preko fotke, bukvalno! Nisam ni znao kako zvuči ni kako "leži", ali se ispostavilo da mi odgovara sve.
Ne, uopšte ne nedostaje! Zvuk je dovoljno prodoran, a ako hoću da bude topliji samo ruku premestim kod vrata i to je to...sixstring wrote:fala na dobrom odgovoru,al što zaboravi kad pitah ima l tu uticaja garry wilis'a na jedan bridge magnet? i nedostaje li ti neck?
- sirac-šunka
- vragolan
Uh ala ste se vi nakupovali novijeh gitara dok me nije bilo tu
Pa neka je svima sa srecom! Da ih isvirate i neka vam vrede triput vise no sto ste ih platili!

Pa neka je svima sa srecom! Da ih isvirate i neka vam vrede triput vise no sto ste ih platili!
Evo i moj bass, peavey grind NTB.. mojom rukom konvertovan u fretless..

@EsoX
Lep bass! Bas bas lep
Lep bass! Bas bas lep

@EsoX
No frets - No limit
svaka cast na fretlesu i da te dugo sluzi

No frets - No limit

svaka cast na fretlesu i da te dugo sluzi

Odlična sprava (no frets no limits)!!!!!
I slažem se sa izjavom!

I slažem se sa izjavom!

Inace ovo je moj drugi fretless (mada sad jedini bass koji sviram) a sluzi me vec nesto vise od pola godine... moram priznati da su me drugari iz benda u startu proglasili ludim jer sam vec prvi dan otkako je ovaj bas presao u moje vlasnistvo povadio pragove. Tonski mi se ucinio neverovatno pogodan za ovakvu modifikaciju, i mislim da se nisam prevario... u svakom slucaju ovako mi je zabavnije svirati...
Pre ovog peavey-a sam svirao Squier MB4 bas koji je doziveo niz modifikacije.. vrlo fina girata, fretless koji je bas umeo da "zapeva" i bio jako mekan za svirati, i sad kad na probi sviramo neke pesme prosto mi je zao sto sam ga prodao...