Koji bass pazariti za ovu vrstu svirke?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
michabass

Re: Koji bass pazariti za ovu vrstu svirke?

Post by michabass » 20 Aug 2012, 18:02

karton wrote:Da mi je samo da zamenim struju na Yamasi...kome to u NS da poverim? Ustvari, da li je moguce da se prepravi u pasivnu obzirom da su magneti aktivni? Onda bih bio zadovoljan Yamasom. U ovom stanju ZDERE baterije!
Aj polako.

Ta Yamaha ti je odlična, ne znam što bi je menjao? Taj problem sa većom potrošnjom baterije se svakako može rešiti. Donesi kod mene da kao prvo izmerimo koliko to zapravo mili/mikro Ampera vuče elektronika pa da onda pričamo.
Magneti na toj bas gitari nisu aktivni već najobičniji pasivni hambakeri. Možeš da je lako pretvoriš u pasivnu za 20-30eur s opcijom ako se odlučiš da vratiš sve kako je bilo. Ako ti se ne svidja kako reaguju kontrole može i to da se sredi. Ako ti se ne svidja koliko je jak signal može i to da se sredi, po želji da se pojača ili smanji... Maltene sve može da se podesi. Donesi da pogledam koji je OpAmp unutra pa ću ti reći dali može da se zameni nekim koji vuče manje struje. Ako želiš mogu i kompletnu elektroniku da ti upgrade-ujem nekom iz mnogo skupljih bas gitara... za izvesnu nadoknadu.
Znači ukratko da ti odgovorim: ne znam za Novi Sad al u Smederevu imaš jednog lika koji ŽDERE aktivne za doručak!!!
Čik da se ne javiš.
Sad pokaži jesi li ozbiljan ili bi da i dalje lelemudimo ovde na 120 strana o tome kakav bas za ovu svirku.-.. ili šta već... toliko si predloga dobio da si sada već verovatno zbunjen i da ni sam ne znaš šta si u startu hteo... pitanje je kao što kolege primetiše dali ti uopšte više znaš šta želiš? čini mi se da samo znaš šta ne želiš? A to je otprilike šta god ti se predloži - ti mu nadješ neku manu. :mrgreen:
Sredi tu Yamahu i uživaj. Eeeee da je meni bila takva Gitara kad sam počinjao nego se gulila Jolana moj bato... pa kad naučiš to da sviraš i da izadje solidan ton iz vesla e onda si dovoljno zreo da pitaš jel ima možda nešto bolje da se nadje....... a ti bi odmah custom.... :O.o:
Aj u zdravlje i stvarno ako želiš da središ to javi se ili meni ili nekom tamo u NS verujem da i tamo ima pismenih ljudi koji to znaju da srede... nije nuklearna fizika...
izvinite za ovoliki post.-.... odoh :hide:

parker

Post by parker » 20 Aug 2012, 18:09

poenta je da je ovo pojacalo tesko cca oko 1 kg, moze u gacama da ga nosi.. kabinet oko 13,5 kg
o prednostima ili manama glave + kabineta, za ozbiljnu svirku uvek bi imao to umesto kombo
a ako je iz ns tesko skoknuti do peste, onda jbg...

sto se tice akusticne svirke, ako je zauvek samo to neka kupi beges i mirna backa

aj ziveli :ziveli:

parker

Post by parker » 20 Aug 2012, 18:23

Baba Slim wrote:Super, i kako to da dovuče ovamo? Mogao si mu komotno okačiti linkove i sa USA eBAy-a.

Poenta mog pitanja je bila - koja je prednost toga da mu dve ruke budu zauzete umesto jedne? Čovek živi u potkrovlju u zgradi bez lifta, što ni najmanje nije zabavno na bilo kojoj temperaturi, a da ne spominjem ponovo da čovek svira u akustičnom bendu...

Plus, ta kombinacija koju si okačio glava+box košta nepunih 600e.

Uostalom, kako god.

Ja sam dao savet najbolje što sam mogao, iz praktičnog iskustva, pa neka karton radi kako mu volja. Nek ti je sa srećom. :ziveli:
pa niko ti ne spori savet, i sam sam napisao da je ok taj line 6 a i sviram kombica i sam.. nego sam takvog ubedjenja da za ozbiljniju svirku glava + box mi deluju ozbiljnije

a u vezi ovoga sto sam podvukao, svi zaboravljaju (uvek) da kad uvezes nesto iz eu imas pravo na otpis njihovog poreza koji je oko 20% +/-
znaci za nekih 450 jevrejcica dobije nesto novo i dobro uz mogucnost nadgradnje bla bla bla...

karton

Post by karton » 20 Aug 2012, 18:33

parker wrote: a u vezi ovoga sto sam podvukao, svi zaboravljaju (uvek) da kad uvezes nesto iz eu imas pravo na otpis njihovog poreza koji je oko 20% +/-
znaci za nekih 450 jevrejcica dobije nesto novo i dobro uz mogucnost nadgradnje bla bla bla...
cekaj cekaj, molim te - pojasni ovo?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 Aug 2012, 18:33

parker wrote:pa niko ti ne spori savet, i sam sam napisao da je ok taj line 6 a i sviram kombica i sam.. nego sam takvog ubedjenja da za ozbiljniju svirku glava + box mi deluju ozbiljnije

a u vezi ovoga sto sam podvukao, svi zaboravljaju (uvek) da kad uvezes nesto iz eu imas pravo na otpis njihovog poreza koji je oko 20% +/-
Ok :ziveli:

Ako može da povrati porez, i eto, ako mu drugar stalno ide u Peštu pa bi imao i kako da donese pojačalo, to može biti super varijanta, samo što, to je opet glava+box, i to 200w, a mislim da je to za kartonove potrebe totalni overkill... :)

parker

Post by parker » 20 Aug 2012, 18:45

karton wrote:
parker wrote: a u vezi ovoga sto sam podvukao, svi zaboravljaju (uvek) da kad uvezes nesto iz eu imas pravo na otpis njihovog poreza koji je oko 20% +/-
cekaj cekaj, molim te - pojasni ovo?
ne znam detaljno da objasnim u domenu cifara i to ali raspitaj se kod nekog upucenijeg. u svakom slucaju to tako ide, samo ima procedura
Baba Slim wrote:
parker wrote:pa niko ti ne spori savet, i sam sam napisao da je ok taj line 6 a i sviram kombica i sam.. nego sam takvog ubedjenja da za ozbiljniju svirku glava + box mi deluju ozbiljnije

Ok :ziveli:

Ako može da povrati porez, i eto, ako mu drugar stalno ide u Peštu pa bi imao i kako da donese pojačalo, to može biti super varijanta, samo što, to je opet glava+box, i to 200w, a mislim da je to za kartonove potrebe totalni overkill... :)
ma brate, ima i volume pot na glavi, okrenes koliko ti treba.. a suludo je misliti da nece svirati vise nikad nista osim akustike i sl.
pogotovo karton koji i posle 25 strana ne zna sta zeli, osim da nesto zeli :mrgreen:

karton

Post by karton » 20 Aug 2012, 18:49

parker wrote: pogotovo karton koji i posle 25 strana ne zna sta zeli, osim da nesto zeli :mrgreen:
:oops:

25 strana i 13 godina staza na basu :mrgreen:

parker

Post by parker » 20 Aug 2012, 18:54

pa sad, nema ljutis :ziveli:

tebe izgleda uhvatila neka psihoza po pitanju opreme.. mozda treba da preispitas sta ti stvarno treba (sredis bas, nabavis bolje pojacalo ?) i sredis tu situaciju i sviraj brate.. ne razmisljaj previse
kad odes u petrolend i popnes se na kamikazu a frka ti (nadam se da nije, nego ilustracija :mrgreen: ), sto se vise mislis sve ti teze jbg. nego zazmuri i cepaj :ziveli:

karton

Post by karton » 20 Aug 2012, 19:15

ma da, mislim da sam vec spominjao - svirao sam tako eto preko 10 godina (sa pauzama) matori Eko 30", nisam nikad ni pomisljao da bih uzimao nesto drugo, prosto nikad nisam imao ni za trzalicu, a i nisam se ni obazirao na kvalitete i mogucnosti samog instrumenta, cak do pre par meseci nisam imao pojma ni najosnovnije stvari, tipa: sta radi pickup switch na tom Eko-u, vec ono, jbg, po osecaju prebacim kako mi zvuci bolje, bavio sam se iskljucivo pitanjem same svirke, tek sam naknadno shvatio da je uvek u "donjoj" poziciji, tj - na bridge poziciji :mrgreen: i uvek TO - i na Telecasteru isto tako - ne pomeram je iz "desne" pozicije - ima da zapekne na bridge poziciji! :)....
tek mi se poslednjih nekoliko meseci otvorilo nesagledivo more mogucnosti, boja, zvukova, karaktera itd, citajuci na MF o bass instrumentima. prema tome - bio sam upucen nekih 1.5%, a sad sam upucen jedno 3%...:) a jos me uhvatio GAS, a kapnula i lova, pa sam se sav uzvrpoljio da nesto pazarim, a ustvari, da priznam - sad sviram 10X manje nego pre 10 godina - tuzno :(
tako da ste u pravu za Yamu - sredicu nju i SVIRATI! :ziveli:

parker

Post by parker » 20 Aug 2012, 19:48

a pre nedelju dana...
karton wrote:ma da, ma odustao sam od toga...ma furacu Yamu dok, je ne prodam il' ne zamenim za nesto adekvatnije...jedino me nervira ta njena bahato uradjena struja - znaci - baterija crkava posle 2 nedelje max!!! a ne znam nista oko elektrike, pa ne bih to cackao. Je li kolega Cope imao taj proplem na njegovoj zelenoj petardi?
Ti magneti na Yami su malo specificni (makar po dimenzijma)....ham....ne znam, mozda kad bi njih zamenio neim.....al' kojim.....?
a u medjuvremenu... da se ne citira, ne bi stalo na celu stranu :D

najdrugarskije, da 3 puta premeris kad budes kupovao (sta god to bilo), ako ne budes definitivno zadovoljan tesko je prodati i traje li traje..

nebojsak

Post by nebojsak » 20 Aug 2012, 22:18

parker wrote: ma brate, ima i volume pot na glavi, okrenes koliko ti treba.. a suludo je misliti da nece svirati vise nikad nista osim akustike i sl.
pogotovo karton koji i posle 25 strana ne zna sta zeli, osim da nesto zeli :mrgreen:
+1

Uvek za glava + box varijantu.

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 20 Aug 2012, 23:42

Jos uvek sviram crvenog sa bartolini magnetima iz 80-ih godina pasivnog :) Sad je vec napunio 30 godina a domaci majstor ga je napravio sto je neverovatno znam samo da se zove Edi i da je iz Kragujevca. Mislim nekome da padne na pamet 80- i neke godine da pravi rucni rad? Takvome coveku se treba diviti. Ali imam novu zver :) Koja je bolja jedino za slap i ima malo vise vintage ton... Najeftinija ti je varijanta da sredis tu yamahu osim ako nemas jos bar 500eur da ulozis i kupis bolji bass.

https://www.box.com/s/19498741ba8837dfbb28

;)

Funkd

Post by Funkd » 21 Aug 2012, 00:16

Sjajan bass. :bambi:

Cope

Post by Cope » 21 Aug 2012, 01:39

Karton izgleda ima manjak svirki i ne prespavanih noći pored mladih obožavateljki bas gitarista, pa zato fantazira...
Što bi rekli naši stari: dokon mozak - đavolje igralište!

karton

Post by karton » 21 Aug 2012, 11:34

DJ_MY_SOUL wrote:Jos uvek sviram crvenog sa bartolini magnetima iz 80-ih godina pasivnog :) Sad je vec napunio 30 godina a domaci majstor ga je napravio sto je neverovatno znam samo da se zove Edi i da je iz Kragujevca. Mislim nekome da padne na pamet 80- i neke godine da pravi rucni rad? Takvome coveku se treba diviti.

https://www.box.com/s/19498741ba8837dfbb28

;)
da, 80-ih je na svemu bilo reverba...:)

Post Reply