Aj polako.karton wrote:Da mi je samo da zamenim struju na Yamasi...kome to u NS da poverim? Ustvari, da li je moguce da se prepravi u pasivnu obzirom da su magneti aktivni? Onda bih bio zadovoljan Yamasom. U ovom stanju ZDERE baterije!
Ta Yamaha ti je odlična, ne znam što bi je menjao? Taj problem sa većom potrošnjom baterije se svakako može rešiti. Donesi kod mene da kao prvo izmerimo koliko to zapravo mili/mikro Ampera vuče elektronika pa da onda pričamo.
Magneti na toj bas gitari nisu aktivni već najobičniji pasivni hambakeri. Možeš da je lako pretvoriš u pasivnu za 20-30eur s opcijom ako se odlučiš da vratiš sve kako je bilo. Ako ti se ne svidja kako reaguju kontrole može i to da se sredi. Ako ti se ne svidja koliko je jak signal može i to da se sredi, po želji da se pojača ili smanji... Maltene sve može da se podesi. Donesi da pogledam koji je OpAmp unutra pa ću ti reći dali može da se zameni nekim koji vuče manje struje. Ako želiš mogu i kompletnu elektroniku da ti upgrade-ujem nekom iz mnogo skupljih bas gitara... za izvesnu nadoknadu.
Znači ukratko da ti odgovorim: ne znam za Novi Sad al u Smederevu imaš jednog lika koji ŽDERE aktivne za doručak!!!
Čik da se ne javiš.
Sad pokaži jesi li ozbiljan ili bi da i dalje lelemudimo ovde na 120 strana o tome kakav bas za ovu svirku.-.. ili šta već... toliko si predloga dobio da si sada već verovatno zbunjen i da ni sam ne znaš šta si u startu hteo... pitanje je kao što kolege primetiše dali ti uopšte više znaš šta želiš? čini mi se da samo znaš šta ne želiš? A to je otprilike šta god ti se predloži - ti mu nadješ neku manu.

Sredi tu Yamahu i uživaj. Eeeee da je meni bila takva Gitara kad sam počinjao nego se gulila Jolana moj bato... pa kad naučiš to da sviraš i da izadje solidan ton iz vesla e onda si dovoljno zreo da pitaš jel ima možda nešto bolje da se nadje....... a ti bi odmah custom....

Aj u zdravlje i stvarno ako želiš da središ to javi se ili meni ili nekom tamo u NS verujem da i tamo ima pismenih ljudi koji to znaju da srede... nije nuklearna fizika...
izvinite za ovoliki post.-.... odoh