huh, sad mi je jasno, ali ionako nisam uticao na izbor kurirske sluzbe upovratku, tako da...jbg...nema veze-svaka skola se placa, hvala Sirac.
konacno stigoh kuci - bass uredno vracen, kako sam ga i poslao - Micho: HVALA NA SVEMU!
nego, blizi mi se koncert, a i red je obzirom da sam zice stavio pocetkom marta, te sam na putu kuci svratio do Artista i obzirom na prilicno suzen izbor, a na preporuku Michabass-a da stavim SS zice, pazario DR HI-BEAM ali
40-100. to sam nazalost provalio tak kad sam stigao kuci, jer na kutiji ima vise oznaka, izmedjuostalog i 45-105 (pomislih da su ove). stavim ih ja ipak na bejz i problem: taj promer 40-100 mi jako ne valja - G i D su pretanke, mada mozda se i sviknem, ali druga stvar je da sad, sa DR zicama (prethodne su Ernie Ball 45-100 NP, i taj mi promer JAKO odgovara, ali ga nema nidje), mnogo zveche i tandrchu, pogotovo u reonu C-D na A zici, dakle od 3. do 5. praga, mislim zveci skoro svuda ali tu bas ne moze da se izvuce ton ni kad se pritisne ko somina, a npr. na 1.pragu, pa ni na 2. ne zapinje uopste, kao ni posle, recimo, 7. ili 8. praga!
pitanje: otvor za truss rod mi je dole(kod tela gitare), pa na koju stranu treba da okrecem(dal da zatezem il otezem) ne bi li podesio vrat kako valja, tj. kako ne bi zapinjalo za pragove? hvala
e da: dvoumio sam se da li da uzmem ove zice ili GHS Pressurewound, ali koje su MEDIUM SCALE i pise na njima "for fretless or freted...", ali sam kontao da mozda nije mudro staviti te MEDIUM na LONG scale bass, jer moj bass NAZALOST

nije medium scale. ako pak, sme da se stavlja med.scale zice na 34"scale bass, ja bi' njia uz'o insted!