Koji bass pazariti za ovu vrstu svirke?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Funkd

Re: Koji bass pazariti za ovu vrstu svirke?

Post by Funkd » 29 Aug 2012, 18:34

Image

karton

Post by karton » 29 Aug 2012, 19:41

parker wrote: A u vezi skala, nije da ne smeš da staviš medium skalu tamo gde je predviđena long skala, poenta je da je medium za 2 inča kraći pa ne bi mogao (najverovatnije) da dohvatiš do čivije.
kontam da bih mogao da dovatim, pa zice su uvek malo duze(uvek ih skracujem 10-ak cm pre motaanja), tako da ove ne bih morao ni da skracujem, ne? :)

parker

Post by parker » 29 Aug 2012, 19:55

u tom slucaju ja bi rizikovao i probao.. ali ako bude promasaj propade par hiljadarki
nego, sta fali uzeti iste te zice za 34'' kao sto bog zapoveda?

karton

Post by karton » 29 Aug 2012, 20:06

pa i uzeo bih iste te samo long scale da ima, ali nema u NS :cry:
jednom sam narucio od Marica i jos mi nije stiglo, ne bih vise da se ........

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 29 Aug 2012, 21:05

Hm... :hmm: meni je nešto logičnije da treba da opusti šipku, ako je već prešao na tanje žice, znači da je tenzija koju prave žice manja, pa je vrat postao više konkavan, mislim ispupčen. A opet malo mi je čudno da zveči oko drugog-trećeg praga... Ne znam, nezahvalno je pričati napamet...
Najbolje da pogleda vrat po dužini, pa da uradi onako kako uputstvo nalaže, ispupčen-konkavan vrat, otezanje, udubljen-konveksan, zatezanje. :|

karton

Post by karton » 29 Aug 2012, 21:40

sirac-šunka wrote:Hm... :hmm: meni je nešto logičnije da treba da opusti šipku, ako je već prešao na tanje žice, znači da je tenzija koju prave žice manja, pa je vrat postao više konkavan, mislim ispupčen. A opet malo mi je čudno da zveči oko drugog-trećeg praga... Ne znam, nezahvalno je pričati napamet...
Najbolje da pogleda vrat po dužini, pa da uradi onako kako uputstvo nalaže, ispupčen-konkavan vrat, otezanje, udubljen-konveksan, zatezanje. :|
hvala Sirac, ionako jos nisam nista preduzeo, obesio sam ga kuci da malo odvisi...do petka :)
nego, ponavljam: zveci najvise od 3. do 5. praga i to najvise na A zici, dok recimo u istom reonu na E zici zveci minimalno do nimalo... :hmm:

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 29 Aug 2012, 22:08

Na primer ja koristim vec 2,3 godine samo high beams i fat beams. I sivrao sam i 40-100 i 45-100 i 105-45. Po meni je najbolja varijanta 105-45 iz razloga sto daleko bolje i punije se cuje E zica, a na primer 45-40 ne primecujem razliku... S tim sto sam se razocarao u DR tek nedavno, ovaj dr sada sto je u artistu nema veze sa onim od pre 2 godine ili godinu dana. Mnogo brze izgubi zvuk tj za manje od mesec dana ?! Pao im kvalitet... A sviram prosek mozda po 2,3 sata dnevno najvise... Ali dalje najbolje zice koje sam probao Richard Cocco ko ima rodbinu preko nek uzima :)

karton

Post by karton » 29 Aug 2012, 23:14

ne primecujes razliku 40-45, a primecujes razliku 100-105? malo cudno, al ok :)
da, nista posebno od zica, mada ih prvi put koristim, pa ne mogu da poredim. mogu samo reci: previse visokih za moj ukus i ostro, metalski-nije to za mene, mada po prvi put stavljam SS... stavicu ja one GHS PW Med Scale, pa cu videti...ili cu se vratiti na matore EB NP 45-100, ako ih nadjem...

karton

Post by karton » 29 Aug 2012, 23:16

DJ_MY_SOUL wrote:ko ima rodbinu preko nek uzima :)
ja imam kevinu rodjenu sestru u Cleveland-u...

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 29 Aug 2012, 23:17

karton wrote:ne primecujes razliku 40-45, a primecujes razliku 100-105? malo cudno, al ok :)
da, nista posebno od zica, mada ih prvi put koristim, pa ne mogu da poredim. mogu samo reci: previse visokih za moj ukus i ostro, metalski-nije to za mene, mada po prvi put stavljam SS... stavicu ja one GHS PW Med Scale, pa cu videti...ili cu se vratiti na matore EB NP 45-100, ako ih nadjem...
Jednom kad se navuces na slap na SS nema vracanja :) Ernie ball zice su najveca glupost medju zicama. Secam se kao juce kad sam poceo da sviram usao u mitros, pa mi tamo uvalili ernie ball :S DR, Dean markley i ostale SS potpuno transformisu zvuk na bass-u.

karton

Post by karton » 29 Aug 2012, 23:19

DJ_MY_SOUL wrote: Jednom kad se navuces na slap na SS nema vracanja :)
slap-ujem vrlo retko i to kad sam solo, u bendu tome nema mesta, tako da...:)

PainKiller93

Post by PainKiller93 » 30 Aug 2012, 00:33

karton wrote:zveci najvise od 3. do 5. praga i to najvise na A zici, dok recimo u istom reonu na E zici zveci minimalno do nimalo... :hmm:
Da nije problem u natu? Ali, onda bi zujalo i na prva dva, po nekoj logici... Probaj sedla da podesis prvo, mada ako su tanje zice, mogla bi i ona da se spuste. A za vrat, pogledaj, uperi ga prema svetlu kao pusku da drzis, od kobilice ka civijama, i proceni na koju stranu je krenuo da se savija, pa prema tome podesi sipku... Ako je ka unutra - zategni malo, samo pazi da ne preteras, treba mu vremena da primi oblik. Ako je na suprotnu stranu, sto je vise verovatno, onda treba opustiti malo sipku. Ja bih to uradio prvo...

michabass

Post by michabass » 30 Aug 2012, 10:46

karton wrote:hvala Baba za info!
ne znajem kak'a je, jos nisam kuci...reci cu ti kakva je kad sledeci put budem menjao bakteriju... :ziveli:
E da da ne zaboravim.... baterija koja ti je sada u basu je pokazivala oko 7V, što znači da je dotrajala...Zameni je ti lepo odma i zapiši negde kad si stavio novu. Vreme joj je da crkne ionako, pa da ne bude drvlje i kamenje na majstora! :mrgreen: Kapiraš?

karton

Post by karton » 30 Aug 2012, 11:02

michabass wrote:
E da da ne zaboravim.... baterija koja ti je sada u basu je pokazivala oko 7V, što znači da je dotrajala...Zameni je ti lepo odma i zapiši negde kad si stavio novu. Vreme joj je da crkne ionako, pa da ne bude drvlje i kamenje na majstora! :mrgreen: Kapiraš?
vazi. to sam i planirao-vec imam spremljenu/kupljenu novu alkalnu...ta shugava Verbatim sto je u njemu, kupljena je u nuzdi na putu od kuce do mesta za probe u nekom CD shop-u..:) Pre nje sam uzimao litijumske, ali obzirom da sam ih placao 750din, a Yamaha ih doruckovala, odustao sam! Valjda ce Verbatim da potraje do 1.septembra, da se lakse pamti....u svakom slucaju - tacno vreme stavjanja nove baterije ce biti pohranjeno ovde! :)

karton

Post by karton » 30 Aug 2012, 11:03

PainKiller93 wrote:
karton wrote:zveci najvise od 3. do 5. praga i to najvise na A zici, dok recimo u istom reonu na E zici zveci minimalno do nimalo... :hmm:
Da nije problem u natu? Ali, onda bi zujalo i na prva dva, po nekoj logici... Probaj sedla da podesis prvo, mada ako su tanje zice, mogla bi i ona da se spuste. A za vrat, pogledaj, uperi ga prema svetlu kao pusku da drzis, od kobilice ka civijama, i proceni na koju stranu je krenuo da se savija, pa prema tome podesi sipku... Ako je ka unutra - zategni malo, samo pazi da ne preteras, treba mu vremena da primi oblik. Ako je na suprotnu stranu, sto je vise verovatno, onda treba opustiti malo sipku. Ja bih to uradio prvo...
hvala ti, probacu...

Post Reply