Koji bas da kupim (početnik)

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Locked
vbraca
vrabac

Re: koji bass da kupim

Post by vbraca » 13 Nov 2008, 18:35

KirilStipsa wrote:
Ti signature modeli, pogotovo firme Fender, su uglavnom prodavanje magle za klince... naplati ti dodatnih 50 % neki signature inlay na 12. pragu, bashka sto ne volem "tudje prezime na mojim vratima"!
Protivim se :) ...
Fender Jazz bass Marcus Miller i Fender Jazz bass Geddy Lee, vrede svaku paru ako mene pitas.Obe bas gitare su izuzetne, kako po zvuku tako i po kvalitetu izrade...
A to so ne volis da pise njegovo ime na headstock-u, to je individualna stvar, ali svakako ne mozes reci da su ove dve bas gitare, lose.

Routasydan

Post by Routasydan » 13 Nov 2008, 19:11

Alazem se sa vBracom, u petak sam imao prilike da cujem Marcus MIller signature, neki lik svirao u pabu (repertoar Dzoni Stulic) ali bass zvuci jebeno perverzno dobro.

Inace cini mi se da i ovaj Steve Harris signature preca izuva kako dobro zvuci, mada ima mozda malo previse niskih i srednjih, ali je do jaja, obozavam taj njegov zvuk prece

The Mask AE

Post by The Mask AE » 13 Nov 2008, 20:17

KirilStipsa wrote:Ti signature modeli, pogotovo firme Fender, su uglavnom prodavanje magle za klince... naplati ti dodatnih 50 % neki signature inlay na 12. pragu, bashka sto ne volem "tudje prezime na mojim vratima"!
OMG Fender Hater!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Drzi ga!!!! :jedi_fight: :cekic: :gitara3: :homer: :Teddy: :veverica: :deda:

P.S. Ova veverica ga nikad nece stici jer jadna izgleda trci sve levo-desno. :(

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 14 Nov 2008, 00:19

OMG Fender Hater!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Drzi ga!!!!
Sviram Fendere od kad sam se rodio :idea: ...
Trenutno imam samo 2, al se nadam da ce da upadne neki Marcus Signature :mrgreen:
Protivim se :) ...
Fender Jazz bass Marcus Miller i Fender Jazz bass Geddy Lee, vrede svaku paru ako mene pitas.Obe bas gitare su izuzetne, kako po zvuku tako i po kvalitetu izrade...
A to so ne volis da pise njegovo ime na headstock-u, to je individualna stvar, ali svakako ne mozes reci da su ove dve bas gitare, lose.
Ql, u pravu si, povlacim rec, ispricavam se :oops: ... ne znam za Geddy, nesum skoluvao, ali Marcus je keva, ima ga jedan decko koji je radio u Mitrosu, svirao sam to, stvarno je dobar... pricao sam ustvari o "dobudzenim" modelima, pa sam nastavio da kenjam, nema veze sa tim sta ja volim da pise... blabla, nije ni bitno, izlajao sam se...

Ma, "fenderica" je zakon!!!

MrMoT
MF veteran

Re: Koji bas da kupim (početnik)

Post by MrMoT » 14 Nov 2008, 16:44

Ja sam probao Geddy Lee u mitrosu kad sam hteo da kupim bas. Bio mi je odlican! Super izgleda, jako udoban. ODLICAN vrat (barem meni).. I onda sam ga ushtekao. Uporedo sa njim sam isprobavao i american standard jazz koji je bio bar 10x bolji, a cena im je ista. Da je Geddy jedno 700e onda josh i ajde mozda da se uzme ali ovako nikako... nekako mi je prosto bio tih pored god ol' americkog jaz-a! :)

lostmozd

Post by lostmozd » 15 Nov 2008, 17:53

E, da stvarno. . . .ja planiram isto da kupim neki bass,ali ne za grupu. . . nego onako sebi za dusu. . .sta preporucujete. .posto mi je bitna cena.Posto to cudo necu nosakati okolo toliko,a i ne treba mi nista profesionalno,samo za krndzanje. . .ionako planiram da ga prikljucim na stub.Nema se para (:.

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 15 Nov 2008, 18:33

Procesljaj forum, pisalo se o tome...

delakroA
Jazz Café Barman

Post by delakroA » 15 Nov 2008, 18:57

lostmozd wrote:E, da stvarno. . . .ja planiram isto da kupim neki bass,ali ne za grupu. . . nego onako sebi za dusu. . .sta preporucujete. .posto mi je bitna cena.Posto to cudo necu nosakati okolo toliko,a i ne treba mi nista profesionalno,samo za krndzanje. . .ionako planiram da ga prikljucim na stub.Nema se para (:.
citiram jednog korisnika sa foruma iz prosle teme:
Bice ovih LEGEND gitara posle Nove u SKYu, to je oko 130-150 evra, a super su... kupio moj drugar pre dve nedelje jednu, da drnda malo. Ja probao, super je...

The Mask AE

Post by The Mask AE » 18 Nov 2008, 09:09

MrMoT wrote:Ja sam probao Geddy Lee u mitrosu kad sam hteo da kupim bas. Bio mi je odlican! Super izgleda, jako udoban. ODLICAN vrat (barem meni).. I onda sam ga ushtekao. Uporedo sa njim sam isprobavao i american standard jazz koji je bio bar 10x bolji, a cena im je ista. Da je Geddy jedno 700e onda josh i ajde mozda da se uzme ali ovako nikako... nekako mi je prosto bio tih pored god ol' americkog jaz-a! :)
"One Mans Crap is another Mans Gold"

fiti93

Post by fiti93 » 26 Apr 2009, 13:27

Da li mi preporucujete ----> http://www.mitros-music.com/products/25 ... n_Bass®/3/ ???
Poceo sam da sviram pre mozda 2 meseca.

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 26 Apr 2009, 13:34

Kada neko nece da koristi search moram da se ponavljam.

Squier VM su u sustini ok gitare, koje se izmedju sebe enormno razlikuju pa treba probati vise komada.Secam se da je cena bila oko 300 evra, sto je bezobrazno jer ne vredi taj novac.

I po treci put na ovom podforumu, Legend gitara NECE VISE BITI u Sky-u.

fiti93

Post by fiti93 » 04 May 2009, 22:16

Uzimam bas ove nedelje. Do 30000, preporucite. Meni je u prvom planu bio Squier Precision. Ortak mi je rekao da Squiere ni pod koju cenu ne uzimam. Pomozite!
Svirao bih metal.

Cope

Post by Cope » 04 May 2009, 22:39

Neku Yamahu RBX, ili ŠAbanez u toj klasi, završiš poso bog da te vidi, a i ne baciš puno para...
Dobro ti je to za mjetal.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 04 May 2009, 22:49

Ibanez SR 300 ili Yamahu RBX 374 . tu su negdje cijene ja mislim

fiti93

Post by fiti93 » 04 May 2009, 22:55

Yamaha mi se jako svidja!

Locked