Kako ste odabrali bash bass?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
delakroA
Jazz Café Barman

Re: Kako ste odabrali bash bass?

Post by delakroA » 16 Oct 2008, 23:46

Шмајсер wrote:изабро сам бас јер кад свирам могу да зверам уоколо и да ме боли пиша, и да изгледам као да знам да свирам, иако насумично крљам по пентатонској скали...
као што рече сирацшунка изгледам коол :lol:
IDOL ! :lol:

Kole man

Post by Kole man » 09 Nov 2008, 02:08

Sviram bubnjeve kao primarni instrument i naravno moram stalno da se poklapam sa basistom,i tako resi ja jednog dana da vidim ja kako je basisti i sta on sve ima da radi,i pokloni basista iz mog benda njegov stari bas.I od tad sviram i bas.I mogu vam reci da je veselo svirati sam ali jadni vi sa bubnjarima kad morate da se uklopite i pratite ritam :lol:

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 09 Nov 2008, 13:55

Bese to... dok je Miki Ivkovic jos svirao sa Sirovom Kozom...
Elem, odem ja onako mlad i zelen... 13 leta svega... u St.James klub u Domu Omladine na bluz svirku... i slusam bend koji TOLIKO KUL svira, kao da nisu sa ove planete (to su najbolje njihove godine, Misa Jovanovic za bubnjem, MIlan Ivkovic bas, Jovan Ilic glas/harmonika i naravno, Stane)... a bassista pijaaaan, razvalio se... a svira kao andjeo, tako mirno i tako kul, pun ritma i gruva... a kako sam kao mali slusao i beli punkrock i crni funk iz 60ih, nekako sam se nasao na bjelom bluzu... i poceo sam da sviram bluz, sa svojih 13 leta...

Bass mi je oduvek bio blizi srcu, al ne onako, pateticno, nego bukvalno... gruvalo mi uz pluca :wink:
A i svi su hteli da sviraju gitaru, odlucio sam da ne zelim da se trkam ni sa kim (gitaristi se uglavnom trkaju izmedju sebe u tim godinama), samo da gruvam svoj gruv... Svirao sam paralelno i gitaru, cak i sada u studiju cesto sviram ritam gitare, onako... kao bassista :lol:

Sto se tice orgijanja... ne znam da li ste primetili, al na bassiste se loze uglavnom ruzne ribe... koje ne zele da se guraju sa cicama oko pevaca :roll:

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 09 Nov 2008, 15:02

KirilStipsa wrote: Sto se tice orgijanja... ne znam da li ste primetili, al na bassiste se loze uglavnom ruzne ribe... koje ne zele da se guraju sa cicama oko pevaca :roll:
Onda mozes da budes basista koji peva :lol: , onda ces imati i jedne i druge :lol: .Po potrebi :lol:

Mada ne bih se slozio da se ruzne ribe lepe na basiste... :) Kod mene barem nije slucaj :)

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 09 Nov 2008, 16:33

Onda mozes da budes basista koji peva
Pevam :wink:
onda ces imati i jedne i druge
I ozenjen sam... :hide:
Mada ne bih se slozio da se ruzne ribe lepe na basiste... :) Kod mene barem nije slucaj :)
Nisam se mnogo petljao sa ribama koje se loze na muzicare, pogotovo ne sa ruznim ribama koje se loze na basiste :mrgreen: , samo konstatujem... nekako, kao da nemaju sanse kod pevaca, pa da probaju kod ovog pijanca... :lol: sto puta su me dovodile u neprijatnu situaciju, jelte :oops:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 09 Nov 2008, 21:18

Kad vec spomenuste basiste i ribe, a je l vam se cini da postoji neka tajna veza izmedju pevacica i basista?
Ja znam nekoliko primera. :mrgreen:

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 09 Nov 2008, 21:24

sirac-šunka wrote: a je l vam se cini da postoji neka tajna veza izmedju pevacica i basista?
Ne znam, ja sam bio u vezi samo sa devojkama koje sviraju gudacke istrumente :mrgreen: (naravno, kada uzmemo u obzir samo muzicarke)...
Sto zatrovasmo temu...
:lol:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 09 Nov 2008, 21:47

vbraca wrote:Sto zatrovasmo temu...
Ahhhh. pa to smo SVI majstori... no ajde... off topic je barem u duhu teme.............. manje/vise..

MetalFunk

Post by MetalFunk » 30 Dec 2008, 05:52

ha ha.... jbg :off-topic: :off-topic: :gitara1: dobra tema...tesko pitanje

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 30 Dec 2008, 23:39

sirac-šunka wrote:Kad vec spomenuste basiste i ribe, a je l vam se cini da postoji neka tajna veza izmedju pevacica i basista?
Moja djevojka je pjevačica!

:mrgreen:

Cope

Post by Cope » 01 Jan 2009, 00:10

Kao klinci smo slušali prvo Azru, pa Dosciplinu kičme, Šarlo akrobatu, Idole.... i pravi šmekeri su u tim bendovima bili basisti zar ne? (Zdenka Kolara ste mogli tada da vidite kako vozi tramvaj u gradu), što je bilo totalno ludilo.
Kasnije kada smo kao iskusni "odrasli" klinci napravili svoj bend i počeli da skidamo stvari. Tek tada smo ukapirali kakvi su zapravo to šmekeri u odnosu na gitariste i njihovu liniju u pesmama.
Pa i polu gluv je mogao da skine džitru, al bas - ma važi... Iskakali su mi žuljevi na prstima samo tako, lepio sam hanzaplaste, pa kad više ne mogu da izdržim bol, onda trzalicu u ruke...

E onda je neko dobio za rodjendan novu ploču POLICE, au majku ti j***m... Savršenstvo...
Osamdesetih i nije bio neki izbor muzike u robnim kućama. Kupovale se kasete i ploče po lepoti omota.
Tad počinje ludilo i upisivanje u nižu muzičlku školu...

Cope

Post by Cope » 01 Jan 2009, 02:07

Tiki the Boyler wrote:
sirac-šunka wrote:Kad vec spomenuste basiste i ribe, a je l vam se cini da postoji neka tajna veza izmedju pevacica i basista?
Moja djevojka je pjevačica!

:mrgreen:
To već može da objasni klasična psihologija - žene jednostavno vole i biološki su odredjene da se posebno osećaju kada im muškarci udaraju kontru 8)

Funky_Bassmasta

Post by Funky_Bassmasta » 18 Jan 2009, 03:46

Ja li4no oduvek mi je privla4io duboki ton bass gitare jos ko mali omileni bend su mi bile leb i sol i mogao sam slusati vlatka i bodana satima ali zatim nekako za moji 10ti rogjendan sam dobio gitaru i sam po4eo da idem u nizu muzi4ku skolu za klasiku u odel za gitaru otkako sam zavrsio 4 godine otisao sam kod radulovica da vidim kakve elektricne gitare ima ali zaradi tankog malog i tesnog vrata i metalne zice koi su sekle mojih prsta mi je bilo vrlo 4udno plus tada nisam ni znao sta je to trzalica (plektrum) i nisam ni video jednu ni sam ni imao ni sam ni znao koristiti zasto do tada sve sam koristio prsti za sviranje samo klasiku e i primetio sam jedan bas kako stoi usamnjen u jedan kjos i sam ga uzeo u ruke da probam i sam vidio da to vise mi lezi za razlike od elektri4ne gitare i posle nekoji mesec kada sam nau4io nesto vise o basevima i kad sam sobrao nesto vise novca otisao sam i sam mu naru4io da mi napravi custom i toj je to :D

azniterion

Post by azniterion » 11 Mar 2009, 18:28

mislio sam da je lakse. ha ha ha.

fiti93

Re:

Post by fiti93 » 11 Mar 2009, 22:29

KnightOfDoom wrote:Ja sam bio fasciniran Maidenima i zvukom basa u njihovim pesmama.
Ja sam iz istog razloga. Inace sam operisan od muzickih instrumenata, ali sam se mnogo nalozio na bass. Evo ove nedelje sam poceo da ucim i tako to. Naredne nedelje bi trebao da uzmem akusticnu gitaru, posto mi se ne isplati da uzimam bas ako slusajno batalim to (verovatno necu). Ako mi dobro krene, pocecu ozbiljno da razmisljam o uzmanju bass-a. :)

Post Reply