Bas gitare koje sviramo!
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Bas gitare koje sviramo!
au da, ja sam probao samo LX4, a on kosta oko 35 soma. pa ne znam, ne bi trebala da bude velika razlika u kvalitetu izmedju tog i LX-4-ke (LX-4 lepse izgleda zbog plagin rupe
). stoga bih preporucio da uzmes.. msm zaokruzimo na 250 eura (nasi vole da zagrebu uvek), toliko kosta ibanez GSR200, koji je u klasi nize. ja mislim da je cena dobra.

E jedino me taj vrat plasi jer meni i akusticna gitara pravi probleme a necu imati priliku da ga probam jer bi ga narucivao od Thomann-a.250 eura? DA
nov u radnjama obicno kosta 35 000
dobar je bass, ja sam veliki fan Warwicka inace. isprobaj ga, vidi kako ti lezi (W ima dosta deblji vrat od ostalih)
sto se zvuka tice, tu ne mozes pogresiti, ima odlicnu kontrolu nad tonom, i jaaako lep zvuk proizvodi.
Taj LX bi mi zavrsio posao jer je P+J konfiguracija.Samo ako ga kod nas ima za 35 soma to je onda izuzetna cena.U kojoj to radnji da bih znao za ubuduce,ali sada definitivno nemam tu kintu?Standard je pasiva a LX aktiva,verovatno da razlika nije bas mala.
Da,preslusao sam to i svidja mi se samo koliko je za verovati semplovima?Mozda se bas na to odnosilo ono Rambovo :"Semplovanje ludom radovanje".Evo na thomann-u ima i par semplića: http://www.thomann.de/gb/warwick_rockba ... dart_4.htm
Inače na nemečkom http://www.thomann.de/de/warwick_rockba ... dart_4.htm košta 195EUR, što znači da bi trebalo do nas da stigne za tačno 234EUR...
Kakav je bas i da l vredi te pare, nemam pojma...
Bas tako 195 eura.Brat bratu,meni bi u ruke dosao za 210 i jos da castim neko pivo i eventualno neka snicla.
Nego jesi li video sta pise ispod?Cena je snizena 61%.Ne kapiram sta je u pitanju.Da im se mozda nije poplavio magacin i to onaj deo gde su Streameri Std pa sada hoce da uvale sirotinji raji?
Nista ljudi,ako prodam Stagg-a i ustedim jos neku kintu narucujem ovo samo sto sam sada usao u proces kupovine nekog Squier-a pa sam poprilicno nategnut.
- sirac-šunka
- vragolan
Ma ništa ne brini za to sniženje, to mora tako da bude u svakoj radnji da bi se držala i privlačila pažnja kupaca.
Semplova što se tiče, verujem da je to pošteno snimljeno baš tom gitarom, samo imaš na plejeru desno slovce i, gde ti je info o tome kako je snimljeno. I ima tu dosta skupih stvari u lancu...
Tako da ti je ovo više neka informacija kako bi ova gitara mogla da zazvuči da je odneseš na snimanje u neki bar prosečan studio. Kako će u konačnom ona da te služi na svirkama u različitim uslovima i sa različitim ozvučenjima, to ostaje pitanje...
I na kraju, par puta kada sam imao Warwick-e u rukama, nisam baš bio siguran da bi mi se takav vrat ikada mogao dopasti, mene bar što se tiče... Pa možda bolje probaj negde nešto slično bar pre naručivanja...
Semplova što se tiče, verujem da je to pošteno snimljeno baš tom gitarom, samo imaš na plejeru desno slovce i, gde ti je info o tome kako je snimljeno. I ima tu dosta skupih stvari u lancu...

I na kraju, par puta kada sam imao Warwick-e u rukama, nisam baš bio siguran da bi mi se takav vrat ikada mogao dopasti, mene bar što se tiče... Pa možda bolje probaj negde nešto slično bar pre naručivanja...
Evo malko...http://www.box.net/shared/ptiyjh7vo1delakroA wrote:daj malo slap-a i pop-aBaticaBG wrote:Evo stigoh malko da snimim mog Squiera cisto da ga pocujete http://www.box.net/shared/irbj2g1oje
batice, koji bass trenutno imas?

Squier jazz bass V affinity
vlobrk wrote:E jedino me taj vrat plasi jer meni i akusticna gitara pravi probleme a necu imati priliku da ga probam jer bi ga narucivao od Thomann-a.
Taj LX bi mi zavrsio posao jer je P+J konfiguracija.Samo ako ga kod nas ima za 35 soma to je onda izuzetna cena.U kojoj to radnji da bih znao za ubuduce,ali sada definitivno nemam tu kintu?Standard je pasiva a LX aktiva,verovatno da razlika nije bas mala.
Dakle:
Generalni distributer Warwicka za Srbiju je MusicTrade.
Postoje 2 radnje u Beogradu:
-Glavna(preporucujem ti da ides u tu, jer lik koji radi moze da ti kaze o Warwicku sta te god zanima), nalazi se tamo gde se sece ulica Milana Rakica i Bulevar Kralja Aleksandra (Milana Rakica 1). Nije tesko doci tu.
-Mala: zeleni venac, 15m ispod stanice 75,72... al ne preporucujem ti, jer ti taj lik ne moze odmah reci cenu itd itd.
nema velike razlike izmedju pasive i aktive, ima tu svaka strana svoje prednosti i mane (iako ACTIVE vise zvuci badass). Ja sam probao LX-a i ton me je jako zadovoljio, ima 'warwick' zvuk i jako lepu kontrolu nad tonom. Sto se vrata tice, reci cu ti jedno (to je bar moja tacka gledista): ti mozes uzeti Ibaneza npr. Njihov vrat je tanak. Odmah ce da ti legne. odusevices se(ja sam se odusevio, do nedavno sam ga svirao). Iako je tanak vrat, bice ti tesko da se pravilno setas po pragu,tj primetices da te s vremena na vreme prsti ubivaju koliko im je nezgodno. To su odlicni vratovi za beginerze. E sad, bar sto se Warwicka tice, trebace ti definitivno malo vise vremena da se naviknes, ali kad se naviknes, setaces bez problema, a i bice ti zabavno za sviranje(thick neck! vaaaau

lep zvuk od takvog bassaBaticaBG wrote:Squier jazz bass V affinity
jel si ga modifikovao ili sta sl. i koje pojacalo koristis?
lepo, batice, lepo 

Jeste lepushkasto radi a nije nishta modifikovan,onakav je kakav je stigao iz radnje.Pojachalo je Nemesis Eden N28S,a snimano je kroz njega pa u zvucnu od kompa.Solidno radi ta serija Squiera,zato sam ga i uzeo,a i nije bio skup.MetalFunk wrote:lep zvuk od takvog bassaBaticaBG wrote:Squier jazz bass V affinity
jel si ga modifikovao ili sta sl. i koje pojacalo koristis?
Ja celog svog života sviram Squier P bass made in China Evo baš ovako izgleda samo nije više tako blještav

Mislim da je odlična za početnike i ima dobar odnos cena-kvalitet. Ni jedna druga mi ne leži kao ova, ali jedino je zvik malo tunjav. Planiram da menjam za nesto ozbiljnije čim skupim pare. Verovatno neka aktivna Yamaha rbx. Iz nekog razloga me baš te vuku, valjda zato što i John Myaung svira tak'e
.

Mislim da je odlična za početnike i ima dobar odnos cena-kvalitet. Ni jedna druga mi ne leži kao ova, ali jedino je zvik malo tunjav. Planiram da menjam za nesto ozbiljnije čim skupim pare. Verovatno neka aktivna Yamaha rbx. Iz nekog razloga me baš te vuku, valjda zato što i John Myaung svira tak'e

Šta treba da preduzme čovek koji celog života svira P-bass, pa mu ulete neke pare?NebojsaZr wrote:Ja celog svog života sviram Squier P bass made in China [...] Mislim da je odlična za početnike i ima dobar odnos cena-kvalitet. Ni jedna druga mi ne leži kao ova, ali jedino je zvik malo tunjav. Planiram da menjam za nesto ozbiljnije čim skupim pare. Verovatno neka aktivna Yamaha rbx. Iz nekog razloga me baš te vuku, valjda zato što i John Myaung svira tak'e.
Po mom mišljenju, samo jedno: da kupi novi/bolji P-bass.
Jer srce njegovo neće biti spokojno ni uz koju gitaru od ovoga sveta, dokle god ne otpočine uz P-bass.

laza wrote:Šta treba da preduzme čovek koji celog života svira P-bass, pa mu ulete neke pare?NebojsaZr wrote:Ja celog svog života sviram Squier P bass made in China [...] Mislim da je odlična za početnike i ima dobar odnos cena-kvalitet. Ni jedna druga mi ne leži kao ova, ali jedino je zvik malo tunjav. Planiram da menjam za nesto ozbiljnije čim skupim pare. Verovatno neka aktivna Yamaha rbx. Iz nekog razloga me baš te vuku, valjda zato što i John Myaung svira tak'e.
Po mom mišljenju, samo jedno: da kupi novi/bolji P-bass.
Jer srce njegovo neće biti spokojno ni uz koju gitaru od ovoga sveta, dokle god ne otpočine uz P-bass.

P BASS!

amin!laza wrote:NebojsaZr wrote: Jer srce njegovo neće biti spokojno ni uz koju gitaru od ovoga sveta, dokle god ne otpočine uz P-bass.

Halelujahsixstring wrote:amin!laza wrote:NebojsaZr wrote: Jer srce njegovo neće biti spokojno ni uz koju gitaru od ovoga sveta, dokle god ne otpočine uz P-bass.