Bas gitare koje sviramo!
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
- HariSHA013
obe imas u mitrosu... sada.HariSHA013 wrote:Ta sestozicana koju si probao je Yamaha RBX-JM2 John Myung Signature (ne verujem da je ova zato sto je nema kod nas) ili Yamaha TRB1006...
Inace, JUCE sam kupio Yamahu BB414 i odusevio sam se. Bas ima sve sto mi treba i nista sto mi ne treba. Zvuk je zajeban, a kupio sam ga na snizenju za smesne pare... 26000 din je malo za gitaru koju sam dobio. Sustejna koliko 'oces,PJ magneti, dobri pragovi... da ne pricam.
zakljucak: gitara je do jaja!!!!! Yamaha zakon!
btw. Imaju par komada jos pa ko ima kesa, a voli fenderaste instrumente, ovo mu je moj predlog...
i za kraj:

pravu sliku nemam, ali bice uskoro...
- Tiki the Boyler
- Urednik
Najveći problem Yamahe je previsoka cijena za ono što se dobija!
Q faktor im je do jaja - to su instrumenti koji su uglavnom mnogo lijepo izrađeni (počevši od B serije pa na više, jer su nekoliko zadnjih serija RBX-a tako lijepo zasrali) i vrlo su pouzdani, tj. ne kvare se; ali im je zvuk (sve do TRB ili BB Signature serije) uglavnom očajan i poprilično neupotrebljiv!
Pet godina sam svirao Yamahu BB-G5A i ubijao sam se sa raznim pojačalima, procesorima, ekvilajzerima i kompresorima da bih dobio ton iz nje. I nisam uspio! Potom sam kupio Peavey Fury V - ubo se u pojačalo i lagano se nasmiješio!
Da me ne shvatite pogrešno... Yamaha ima odličnih instrumenata, ali oni definitivno nisu u nižoj cjenovnoj klasi!
A za početak... hmmm... svi imate puuuuno bolje instrumente od onog na kom sam ja počinjao! Zato samo svirajte i manite se prepucavanja na temu Čiji Je Veći, Ko Je Bolji itd. To ne vodi nigdje!
Reče Starac Fočo Od Stotinu Ljeta!
Q faktor im je do jaja - to su instrumenti koji su uglavnom mnogo lijepo izrađeni (počevši od B serije pa na više, jer su nekoliko zadnjih serija RBX-a tako lijepo zasrali) i vrlo su pouzdani, tj. ne kvare se; ali im je zvuk (sve do TRB ili BB Signature serije) uglavnom očajan i poprilično neupotrebljiv!
Pet godina sam svirao Yamahu BB-G5A i ubijao sam se sa raznim pojačalima, procesorima, ekvilajzerima i kompresorima da bih dobio ton iz nje. I nisam uspio! Potom sam kupio Peavey Fury V - ubo se u pojačalo i lagano se nasmiješio!
Da me ne shvatite pogrešno... Yamaha ima odličnih instrumenata, ali oni definitivno nisu u nižoj cjenovnoj klasi!
A za početak... hmmm... svi imate puuuuno bolje instrumente od onog na kom sam ja počinjao! Zato samo svirajte i manite se prepucavanja na temu Čiji Je Veći, Ko Je Bolji itd. To ne vodi nigdje!
Reče Starac Fočo Od Stotinu Ljeta!

Tiki the boyler wrote:A za početak... hmmm... svi imate puuuuno bolje instrumente od onog na kom sam ja počinjao! Zato samo svirajte i manite se prepucavanja na temu Čiji Je Veći, Ko Je Bolji itd. To ne vodi nigdje!
Potpisujem... ja sam poceo sa Jolanom Galaxis a za prvu svirku sam vezbao na Akusticnoj gitari a bubnjar lupao na plasticnim kantama od lepka i metalnim poklopcima od konzervi... A repertoar:
Iron Maiden, Judas Priest, Def Leppard, Black Sabath, Kiss, .....etc...
Zato, Ajd Da se SVIRA!!!!!
- sirac-šunka
- vragolan
- sirac-šunka
- vragolan
- HariSHA013
Kod Yamahe je bas suprotno. Ti za manju cenu dobijes bolji kvalitet po tome je Yamaha i poznata. RBX seriju nisu zasrali. Ja na primer sa mojom gitrom ne moram da trazim pojacala, procesore i sranja nego dovoljan mi je kabl i pojacalo da dobijem zvuk... Ima odlicno izbalansirane P/J magnete (kvalitetne) i precizne potenciometre i aktivnu elektroniku (kvalitetnu). Sve sto je potrebno za dobar zvuk. A kada smo vec kod RBX-a tu seriju sigurno nisu zasrali jer je njihovo najnovije parce RBX A2 dobilo nagradu za najbolji dizajn i najbolje skopljenu gitaru + poseduje novu A.I.R. tehnologiju, tj. prvenac je sa tom tehnologijom...Malisha, cestitam na BB-ejcu. Dobro ce te sluziti. Jedan od likova koji rade u Mitrosu, jedan od bassista, kada sam kupovao gitru mi je pricao o toj BB seriji jer je on sam svira vec duzi niz godina i odlicno ga je sluzila... BTW Bojler u pravu si nije bitno ko ima bolju opremu... Ko sto cika Victor Wooten kaze: "No matter what equipment you have... Music comes from you, not from your equipment!"Tiki the Boyler wrote:Najveći problem Yamahe je previsoka cijena za ono što se dobija!
... RBX-a tako lijepo zasrali) i vrlo su pouzdani, tj. ne kvare se; ali im je zvuk (sve do TRB ili BB Signature serije) uglavnom očajan i poprilično neupotrebljiv!

Potpisujem...malisha wrote: zakljucak: gitara je do jaja!!!!! Yamaha zakon!

Pa nije ni danas situacija drugacija. Evo ja sviram jos uvek na Eko Kadett, zadnji put kad sam ga odneo kod majstora, reko mi, ma baci ovo u djubre imas opasan bas za 150 evra... Znaci ovaj moj ne vredi ni 50E. Pa ja i dalje drndam ovo govno, al sta da se radi. Gitarista ima Squiera od 110E. Bubnjar ne moza da stalno prevozi bubanj, pa kuci vezba tako sto udara p o stolu...dejankuki wrote:Potpisujem... ja sam poceo sa Jolanom Galaxis a za prvu svirku sam vezbao na Akusticnoj gitari a bubnjar lupao na plasticnim kantama od lepka i metalnim poklopcima od konzervi... A repertoar:
Iron Maiden, Judas Priest, Def Leppard, Black Sabath, Kiss, .....etc...
Zato, Ajd Da se SVIRA!!!!!
A repertoar, malo se razlikuje od onog sto si ti napisao....
- sirac-šunka
- vragolan
I meni je Aria O.K. Jedino mi malko smeta zujanje koje se javlja kada balance potenciometar izmestim i malo levo ili desno i to zujanje je na nekim pojačalima veće, a na nekim ga skoro i nema. Ako si pitao za žice na Arii, nisam ih još promenio od kad sam kupio bas (naravno u Sky-ju), a kontrabas naravno jeste Češki (Štamic valjda) i žice sam mu stavio neke Classic Line od 40-tak evra, mada ozbiljne žice koštaju minimum 100 (cela nova gitara). Rekoše mi da u Lyri da treba da stignu Proel za nekih 50-tak evra.
- HariSHA013