Sve O Žicama Za Bas Gitare

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Solomon
Dimension 7

Re: Sve O Žicama Za Bas Gitare

Post by Solomon » 21 Apr 2011, 21:27

sad si se provalio ko konj... kazes MM imaju vise midla sto je bolje za slap, a hibeam imaju manje i zato growlaju :lol: :bambi:

growl potice od midlova, a postavka eq-a za slap je "smajli" sto znaci manje midlova :ziveli:

Cope

Post by Cope » 21 Apr 2011, 22:34

Meni midlovi uopšte ne smetaju, pa ni za slap :D
To gitare kojima ne svira drvo moraju da ubiju srednjake da ne bi zvučale bez veze na slapingu :XD:

bleach

Post by bleach » 22 Apr 2011, 00:25

Jel ima MM za cetvorozicani? :ziveli:
Trenutno imam DR Hi beam 45-105 i prezadovoljan sam,a bicu josh zadovoljniji ako postoji bolja verzija DR zica za slap :mrgreen: :ziveli:

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 22 Apr 2011, 02:34

Pri slap-u ali samo pri slapu, zvuk na MM ima vise middle-ova nego High Beam. Kako drugacije da se izrazim, daleko je bogatiji zvuk pri slap na MM. Nigde nisam napisao da je bolje imati vise middle za slap. Dok High beam bolje ispustaju growl kada se svira normalnom tehnikom prstima. Ne shvatam sta nije jasno?

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 22 Apr 2011, 10:30

šššta vam nije jasno

update na Ernie Ball Custom Gauge (050-070-085-105) su mnogo bolje kad se istroše nego kad su sveže, jer su prebistre dok su sveže (bar na mom bassu koji ima izražene srednje visoke pri flat podešavanju)

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 22 Apr 2011, 10:48

:XD: bash na to sam mislio kad sam rekao da zvuci gitara kao pravi Music Man

ali naravno posle toga zvuci sa vise testosterona :metal: :XD:

Triad031

Post by Triad031 » 28 May 2011, 11:32

Evo da napisem koju o DR Black Beauties.
Stavio sam ih pre mesec i po na bejs i mogu reci sa sigurnoscu da ih nikad vise necu staviti. Zapravo nikada vise necu staviti coated zice. Ni sa Elixir nisam imao najbolje iskustvo a druge necu ni da probam.
DR BB su prvih sedam dana radile fino, naravno nije bilo onog zing-a (sto sam i ocekivao posto su coated) kao kod Hi Beams ali su imale neki svoj fazon (vise baseva i manje srednjih u odnosu na HB). Medjutim, posle sedam dana zvuk je postao jako mutan (pogotovu G i D zica). To je posebno dolazilo do izrazaja kod tapinga i solo deonica na nizim pragovima, tako reci nije bilo definicije u zvuku nikako. Takav zvuk bi mozda odgovarao nekome ko svira Motown funk ili nesto slicno, ali meni takav zvuk nikako ne lezi. Stvarno lepo izgledaju zice na mejpl fretbordu ali zvuk mi ne odgovara nikako, na zalost.
E sad, ja se sve nesto tripujem da sam mozda ubo neko bajato pakovanje Black Beauties-a jer je to posebno izrazeno bilo na G i D zici. Vratio sam Hi Beams koje sam koristio pre BB-a i rade mnogo, mnogo bolje (da napomenem da su koriscene sigurno 4-5 meseci pre nego sto sam stavio DR BB).

@the bassman

Spomenuo si na drugoj temi DR tecnost za ciscenje zica. Kako ti se cini?

:ziveli:

the bassman

Post by the bassman » 28 May 2011, 13:49

Cudno mi malo da ti tako brzo riknu , meni su vec 3-4 meseca na JB-u, ne zvuce naravno kao nove ali su skroz OK.

A o ovoj tecnosti od DR-a sam napisao par reci kod"Ciscenje zica na gitari...", aj" i ovde cu malo. Ovako, imam neki bass koji vec 3-4 godine nije izvadjen iz gig baga. Zice koje su na njemu su "posivele" od starosti. Cisto iz radoznalosti, posto prvi put koristim ovu tecnost, sam ih dobro ocistio, ostavio da malom iscooliraju i onda isprobao. Rezultat: Nije kao Fresh Strings, da ih vrati u detinjstvo :XD: (kako neko rece) :XD: ali cula se ogromna razlika. Kao sto sam tamo napisao, tecnost sam dobio na poklon, tako da neznam tacno koliko kosta, ali ako je tacno da je duplo skuplja nego Fast Fret, onda je to malo skupo. Zice bi trebale da se ciste, e sad, sta je najbolje, buhhhhh...od Fast Freta je bolje u svakom slucaju. :ziveli:

Синбад

Post by Синбад » 05 Jun 2011, 00:11

Имам неких проблема и недоумица, не знам да ли је до жица или нечег другог, али нисам хтео да отварам нову тему.

Жице су ми ГХС бас бумерс, старе 10 месеци, бас ми је Арија ПБ. Код куће немам појачало, свирам преко компа и све ми звучи ок, можда због навике, осим нота на А жици од 4. прага па на даље које су поприлично мртве и не свиђа ми се уопште како звуче, а на Д жици су ок. А онда кад одем на пробу и укључим се у појачало (неко Бехрингер) све звучи исто и на А и на Д жици и никако ми се не свиђа звук све док доста не смањим ТОН(Е?) на самом басу, без обзира колико год се играо са појачалом, смањивао требл или мидлове. Све ми смета, као да чујем прст док прелази преко жице на вишим тоновима, а кад смањим онда су ниски много мутни. Није ми јасно никако, додуше не умем ја превише да рукујем са појачалом, али толико старе жице ми звуче превише живахне? Или је до крша од баса, појачала, влажности ваздуха?

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 05 Jun 2011, 03:28

nove zice obavezno. i posle proveri da li treba da nastelujes magnet-e..
:ziveli:

gricko

Post by gricko » 05 Jun 2011, 10:06

probaj flatwound žice...

Синбад

Post by Синбад » 05 Jun 2011, 11:26

Узео бих ја нове жице, ал нема се пара. :hide:

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 05 Jun 2011, 20:23

ако прокувавате жице, радите то са лимунтусом. нема рђе а и задрже свеж звук доста дуже него кад се само прокувају или са содом... :D

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 05 Jun 2011, 22:34

aaaa jbg sad.. ja sam to radio devedesetih kad je bila ona kriza. a bio klinac da se bavim kriminalom da bih imao za nove zice :XD:

bolje uzeti najjeftinije oko 1000din ili fresh strings..

Cope

Post by Cope » 06 Jun 2011, 01:22

Ima na akciji u Mitrosu neke Yamaha žice standard koplet 0.40 stainless - oko soma i trista dindži, hebem li ga kakve su nikad ih nisam svirao...

Eto prilike da ih neko pazari pa da nam javi kakve su :XD: :twisted:

Post Reply