Sve O Žicama Za Bas Gitare
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Sve O Žicama Za Bas Gitare
Ako neko ugleda negde komplet Flatwound za šesticu, jel bi mogao da napiše ovde gde je video, kupio bih to, a gde god da sam išao nema 

Da li si spreman da das za zice...100eur?
- sirac-šunka
- vragolan
Ja ovde nisam viđao flatwound ni za četvorožičani bas, kamoli za šesticu.
Jedino neko inostranstvo, nešto:
http://www.thomann.de/gb/thomastik_jf_346.htm
Jedino neko inostranstvo, nešto:
http://www.thomann.de/gb/thomastik_jf_346.htm
Uh
znači cene su previsoke, hteo sam da pređem na flats, na neko vreme, nekoliko godina da ne razmišljam o žicama.
Mada ni sad nije neko drugačije stanje, npr, otišao sam u Mitros u NS gde me je dočekao ''super kulturni prodavac sa super forama''...right... i smorilo me na kvadrat da išta se raspitujem, kao odlučio sam da kupim jedan komplet, posle došao i rekao da neću ga kupiti, ono čisto da čovek zna, lik počeo da pravi neke grimase i vrti glavom... mislim... šta god...

Mada ni sad nije neko drugačije stanje, npr, otišao sam u Mitros u NS gde me je dočekao ''super kulturni prodavac sa super forama''...right... i smorilo me na kvadrat da išta se raspitujem, kao odlučio sam da kupim jedan komplet, posle došao i rekao da neću ga kupiti, ono čisto da čovek zna, lik počeo da pravi neke grimase i vrti glavom... mislim... šta god...

- sirac-šunka
- vragolan
Evo par linkova na temu...
...neke od njih mogu da se kupe čak i kod nas...
...neke od njih mogu da se kupe čak i kod nas...
sve sem najlona sam video kod nas.... prosteels, chromes, exp sam i svirao.sirac-šunka wrote:...neke od njih mogu da se kupe čak i kod nas...
možda se najlonke nađu u novom sadu. na najlonu.

u principu - ozbiljan je problem naći flatwounds. svojevremeno sam se polomio da nađem nešto kinky... ne može se reći da nisam imao ozbiljne namere - la bella jamerson, thomastik, a jedino što sam našao su chromes. koje uopšte nisu loše žice! btw - i la bella i thomastik infeld i rotosound imaju ovde svoje uvoznike, ali se bas žice ne naručuju.
pre neki dan u music media centru pitam prodavca što nemaju veći izbor žica [imaju 3x d'addario i 3x rotosound i neke tragedije za 1kRSD set], a on odgovara 'skupe su'. imaju 50 modela za gitaru i 7 za bas....
Savrseno!sirac-šunka wrote:Evo par linkova na temu...

- supersonic
Na B-15-ici će svaka gitara moćno zvučati
Šalu na stranu, volio bih probati flatwounds. Zašto da ne
heheh

- DJ_MY_SOUL
Ja evo sviram flatwound na mom jazz bass-u. Prvo sam ih kupio za fretless pa prebacio na normalan bass. Od dana kako ih stavis isto zvuce.
ciganisanje. kao neonke na autu
- PainKiller93
Razmišljao sam da sa Rotosound 45-65-85-105 pređem na D'Addario 55-75-90-110 i da se štimujem u D standard. Da li je ovo dobar izbor, s obzirom na debljinu i tenziju koju stvaraju žice? I jedne i druge su Nickel Wound.
Ja stavio Nickel Round na fretless, javljam posle proba za koji dan kako i koliko drži vodu, steel sam probao samo ovako na suvo i bile su malo starije i extra mi se sviđao ton, nisu imali steel u promerima koje sam tražio kad sam kupovao žice, pa ćemo da vidimo, nickel i fretless, za sad akustično steel je bolji.
Probaj prvo Rotosound 45-105, sledeci put probaj DAdaior 45-105, pa posle toga DAdario 55-110 i nakon toga ces tacno znati koje ti najvise odgovarajuPainKiller93 wrote:Razmišljao sam da sa Rotosound 45-65-85-105 pređem na D'Addario 55-75-90-110 i da se štimujem u D standard. Da li je ovo dobar izbor, s obzirom na debljinu i tenziju koju stvaraju žice? I jedne i druge su Nickel Wound.

Jel probao neko Dunlop žice i kakve su? Drugar je za gitaru kupio Dunlop i kaže da nikad bolje žice nije koristio pa me kopka još njih da probam.