Sve O Žicama Za Bas Gitare

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Cope

Re: Sve O Žicama Za Bas Gitare

Post by Cope » 02 Feb 2012, 14:03

LoneRider wrote:Jel probao neko Dunlop žice i kakve su? Drugar je za gitaru kupio Dunlop i kaže da nikad bolje žice nije koristio pa me kopka još njih da probam. :D
Ne razgovaramo sa gitaristima :mrgreen:

11080

Post by 11080 » 02 Feb 2012, 15:14

Ja sam čini mi se baš ovde pročitao da su Danlop žice za bas težak krš ...

karton

Post by karton » 02 Feb 2012, 15:25

Jel zna neko gde u Novom Sadu ima da se pazare ove?

Image

...i da li ima...:)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 03 Feb 2012, 13:03

Jel neko iz BGa zainteresovan za narucivanje zica custom debljina/neobicnih brendova i to? Planirao sam da za mesec dana ili tako nest narucujem sa bassstringonline.com, imam VIP popust tamo, pa bi mogli svi zajedno uzeti, superkul je lik, postarina je ok kad se podeli, a zice su basbas jeftine (Npr black beauties su na thomannu 35e, u srbiji ih nema, a kod ovih su 27$)

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 03 Feb 2012, 13:27

Ja, ali nisam iz BG... :hmm:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 03 Feb 2012, 15:32

Ako ti se isplati i sa postarinom BG>Nis, ti reci

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 03 Feb 2012, 15:59

Ako bih uzimao neki flatwound za peticu, verovatno bi mi se isplatilo... Ajd videću, pa javljam...

sixstring

Post by sixstring » 04 Feb 2012, 08:59

LoneRider wrote:Jel probao neko Dunlop žice i kakve su? Drugar je za gitaru kupio Dunlop i kaže da nikad bolje žice nije koristio pa me kopka još njih da probam. :D
Ja sam prošle godine kupio set za šesticu početkom januara, Dunlop Nickel, služile su me vrhunski do recimo marta, onda su izgubile totalno ton i tako sam ih svirao do septembra, kada mi je pukla D žica, pa sam izvadio dve godine sviran komplet rotosound čeličnih žica, i provalio koliko nekako lepši output ima čelik, mada ja i dalje više volim Nickel. Sad na fretlesu sam kupio Nickel Dunlop u mitrosu za 2000din, nije baš kao nešto što sam se nadao, inače ono što sam mislio da su bile steel, i da su bolje zvučale su zapravo bile, Warwick crvene, probaj njih, meni su one sledeća kupovina 100% Meni se stvarno učinilo da su imale bolji zvuk od ovih Dunlop iako su bile stare ne znam koliko.

LoneRider

Post by LoneRider » 04 Feb 2012, 11:16

theTrooper wrote: (Npr black beauties su na thomannu 35e, u srbiji ih nema, a kod ovih su 27$)
Izgleda da ih ima...

http://www.lyrastyle.rs/site/index.php? ... Itemid=113

sixstring wrote:
Ja sam prošle godine kupio set za šesticu početkom januara, Dunlop Nickel, služile su me vrhunski do recimo marta, onda su izgubile totalno ton i tako sam ih svirao do septembra, kada mi je pukla D žica, pa sam izvadio dve godine sviran komplet rotosound čeličnih žica, i provalio koliko nekako lepši output ima čelik, mada ja i dalje više volim Nickel. Sad na fretlesu sam kupio Nickel Dunlop u mitrosu za 2000din, nije baš kao nešto što sam se nadao, inače ono što sam mislio da su bile steel, i da su bolje zvučale su zapravo bile, Warwick crvene, probaj njih, meni su one sledeća kupovina 100% Meni se stvarno učinilo da su imale bolji zvuk od ovih Dunlop iako su bile stare ne znam koliko.
Mislim da ću preskočiti Dunlop. :mrgreen: Razmišljam da kupim upravo Black Beauties, ali pogledaću još, nisam pročešljao sve prodavnice.

LoneRider

Post by LoneRider » 04 Feb 2012, 11:43

LoneRider wrote:
Izgleda da ih ima...

Nakon pretrage, zaključujem da su ovo verovatno BB za gitaru. :?

laza

Re: Sve o žicama za bas gitare

Post by laza » 04 Feb 2012, 13:37

karton wrote:Jel zna neko gde u Novom Sadu ima da se pazare ove?

Image

...i da li ima...:)
Ja ne umem da ti odgovorim, ali zato umem da pitam i ja nešto o istome.

Prvo, kako to da na kompletu jednih relativno tankih žica, 40-90, piše Standard Gauge?

I drugo, čemu tačno služi da flatwound žice budu tako tanke? Mislim, kad su već pljoske, znači hoće se da ne budu baš mnogo zvonke, te prema tome... Istina, Rotosound 77 nisu tipične pljoske, tj. nisu toliko zagasite, ali opet -- šta je svrha? (Ja ovo najiskrenije pitam da mi kaže ko zna - da neko ne pomisli da pod vidom pitanja u stvari kudim dotične žice ili ljude koji ih koriste.)

Edit: Sad tek vidim da tamo piše "Short Scale Standard Gauge". Hm...

Cope

Post by Cope » 04 Feb 2012, 14:07

Ovo su žice za decu :mrgreen:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 04 Feb 2012, 14:40

LoneRider wrote:
LoneRider wrote:
Izgleda da ih ima...

Nakon pretrage, zaključujem da su ovo verovatno BB za gitaru. :?
Da, gitarske, uzimao ih ortak. Al ono, za gitaru i nisu nest, tj nemaju neku svrhu jer ih svejedno menjas na mesec dana i manje, ne moraju da budu ultra izdrzljive

Cope

Post by Cope » 04 Feb 2012, 15:04

Ja uvek imam dilemu između Rotosoud-a i DR-a kad dođe vreme za zamenu. Roto rade malo masnije, a DR bolje zvekeću u sopranima. Obe firme imaju sličnu tenziju (negde oko 70 kg) ili oko 1/4 kruga šipke +/- što mi odgovara jer ne moram mnogo da silujem vrat i setup kada ih zamenim. Takođe sam naštelovao (isturpijao) nut i podesio vrat na precu za 0,45 Roto, a na jazzu za 0,40 DR, i nema više eksperimentisanja, standardizovao sam ton i kraj, pravac svirka...

karton

Post by karton » 09 Feb 2012, 16:48

Cope wrote:Ovo su žice za decu :mrgreen:
za decu i sitnije basseve/ljude :)

Post Reply