Peavey Mark III bass head

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
H3atman

Peavey Mark III bass head

Post by H3atman » 11 Feb 2011, 10:09

Imam kombinaciju da uzmem ovo, pa sta mislite o tom pojacalu, je l' se neko sretao sa njim i kakvi su utisci...
Image

faks
Badmotorfinger

Re: Peavey Mark III bass head

Post by faks » 11 Feb 2011, 11:44

matori to je ZVER :)
bio je jedan takav u studiu kod hrama svetog save, pre 2 god (poslednji put kada sam bio) nakacen na 1x18 box. ubija kako radi.
jedan od boljuh trandzi
Mrav je stalno apelovao da se smanjim :lol:

vidjam ih po oglasima. oko 200-300e. za te pare - dobar amp !

Zoxybass

Post by Zoxybass » 11 Feb 2011, 11:54

Imao sam ja mark VI,mislim da je u principu to isto pojačalo s tim da je VI malo noviji,ima 9 band equalizer,crossover,ugradjen chorus,fx loop i snaga je 250/400W.Mogu samo da ti kažem da mi je jako žao što sam ga prodao jer je užasno jako i glasno,kvalitetno(nije popravljano nikad a staro je oko 15 godina) i ima veoma pristojan zvuk(mada nije neki baš "moderan").Jedino možda uz tu petnaesticu bi dobro došao još jedan 2x10 box sa visokotoncem,onda bi bilo zlo i naopako..

H3atman

Post by H3atman » 11 Feb 2011, 12:53

pa ovako stoje stvari, to nije taj amp sa slike, ali mi ortak samo poslao da vidim koji je model, i kakve kotrole ima, znaci nema te petnaestice... :)

Njemu su ukrali kutiju iz nekog prostora gde su svirali, sva sreca pa mu amp nije bio tamo, inace digli su svu opremu ortaku iz ml pre par godina, i od tada ga skoro i ne svira, jer sviraju po studijima i sl...
Tako da bih kutiju morao da pravim ili da kupujem, ja sam nesto mislio da napravim kutiju za njega...

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 11 Feb 2011, 13:10

ako znas kako da napravis box (nije komplikovano) i jos ako imas nekog odgovarajuceg materijala to je pametan potez.
naravno podrazumeva se da imas/kupis kvalitetne zvucnike,skretnice itd...

generalno uvek bi radije napravio dobar box nego ga kupio. jeste da vrede te pare i da je lakse posle prodati ih, ali iskreno zao mi je da dam toliko novca za nesto sto mogu sam da uradim za dosta manje.

ne znam koliko ceni taj peavey. mogu ti samo reci da je odlican amp.
:ziveli:

Cope

Post by Cope » 11 Feb 2011, 16:06

Svaki Pivi na kome pozadi piše "Peavey Electronic Corporation - USA" izuva iz gaća.
Bukvalno svaki proizvod je ako ne vrhunski, onda je naj solidniji za te novce, počev od istorije osvajanja tržišta pristupačnim cenama i tranzistorskom tehnologijom u PA, pa do gradnje muzičkih instrumenata...

(Pošto liberalni kapitalisti u USA tih godina baš i ne vole novajlije na tržištu poput Pivija, i to sa još pristupačnim cenama za kvalitet koji nudi, onda su odlučili da ukinu garancije na isntrumente i pojačala ako se ne koriste isključivo u paru sa istim brendom - budalaština. Tada se Pivi dosetio, pa je počeo da pravi i konkurentne instrumente - evo vam ga na! :XD: )

Sad je opet pitanje na tebi kakvu farbu voliš da imaš na bini, ali da izlazi - izlazi, i to muški :metal:

Moje jedino loše iskustvo sa Pivijima je to da su teeeeeški za nošenje.

Bozha

Post by Bozha » 11 Feb 2011, 16:53

H3atman wrote:Tako da bih kutiju morao da pravim ili da kupujem, ja sam nesto mislio da napravim kutiju za njega...
Artist jos uvek ima nekih zanimljivih Eden (ili Nemezis?) kutija na snizenju... Kad sve saberes, usteda ti nije neki razlog da se upustis u izradu.

michabass

Post by michabass » 11 Feb 2011, 17:01

Cope wrote:Moje jedino loše iskustvo sa Pivijima je to da su teeeeeški za nošenje.
:1:

Imao sam isto Peavey Mark III ali sa dva ulazna kanala i mixovanjem istih, 6 šibera, fx loop i bi-amp out sa kontrolom rezne frekvencije iz 1978:
Image
Image
...sa boxom 2x12" Eminence delta.
lepo je to radilo... :mrgreen:

Cope

Post by Cope » 11 Feb 2011, 17:31

Bozha wrote: Artist jos uvek ima nekih zanimljivih Eden (ili Nemezis?) kutija na snizenju...

Nema više :(
Još mi Glava dodao da se više ne proizvode. Videćemo šta će novo da izroni na tržište...

Bozha

Post by Bozha » 11 Feb 2011, 22:57

Ima u NS par komada. Video u sredu, 4 desetke za cetrdeset i neku hiljadu.

Cope

Post by Cope » 12 Feb 2011, 00:08

Bozha wrote:Ima u NS par komada. Video u sredu, 4 desetke za cetrdeset i neku hiljadu.
Best buy definitivno !

H3atman

Post by H3atman » 13 Feb 2011, 17:54

Ja bih to dobio za 200e, i da mu dam pare kad budem imao, znaci glavu bez zvucnika...
On je jako skoro, ovog meseca zamenio konektore za ulaz i izlaz, i jedan slajder na ekvilajzeru...

Znaci mislite da bih to trebao duzmem?

Cope

Post by Cope » 13 Feb 2011, 18:58

H3atman wrote:Ja bih to dobio za 200e, i da mu dam pare kad budem imao, znaci glavu bez zvucnika...
On je jako skoro, ovog meseca zamenio konektore za ulaz i izlaz, i jedan slajder na ekvilajzeru...

Znaci mislite da bih to trebao duzmem?
Ako je sve ispravno ja mislim da vredi, uvek može da se proda makar za iste pare...

Post Reply