Peavey Mark III bass head
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Peavey Mark III bass head
Imam kombinaciju da uzmem ovo, pa sta mislite o tom pojacalu, je l' se neko sretao sa njim i kakvi su utisci...

Re: Peavey Mark III bass head
matori to je ZVER
bio je jedan takav u studiu kod hrama svetog save, pre 2 god (poslednji put kada sam bio) nakacen na 1x18 box. ubija kako radi.
jedan od boljuh trandzi
Mrav je stalno apelovao da se smanjim
vidjam ih po oglasima. oko 200-300e. za te pare - dobar amp !

bio je jedan takav u studiu kod hrama svetog save, pre 2 god (poslednji put kada sam bio) nakacen na 1x18 box. ubija kako radi.
jedan od boljuh trandzi
Mrav je stalno apelovao da se smanjim

vidjam ih po oglasima. oko 200-300e. za te pare - dobar amp !
Imao sam ja mark VI,mislim da je u principu to isto pojačalo s tim da je VI malo noviji,ima 9 band equalizer,crossover,ugradjen chorus,fx loop i snaga je 250/400W.Mogu samo da ti kažem da mi je jako žao što sam ga prodao jer je užasno jako i glasno,kvalitetno(nije popravljano nikad a staro je oko 15 godina) i ima veoma pristojan zvuk(mada nije neki baš "moderan").Jedino možda uz tu petnaesticu bi dobro došao još jedan 2x10 box sa visokotoncem,onda bi bilo zlo i naopako..
pa ovako stoje stvari, to nije taj amp sa slike, ali mi ortak samo poslao da vidim koji je model, i kakve kotrole ima, znaci nema te petnaestice... 
Njemu su ukrali kutiju iz nekog prostora gde su svirali, sva sreca pa mu amp nije bio tamo, inace digli su svu opremu ortaku iz ml pre par godina, i od tada ga skoro i ne svira, jer sviraju po studijima i sl...
Tako da bih kutiju morao da pravim ili da kupujem, ja sam nesto mislio da napravim kutiju za njega...

Njemu su ukrali kutiju iz nekog prostora gde su svirali, sva sreca pa mu amp nije bio tamo, inace digli su svu opremu ortaku iz ml pre par godina, i od tada ga skoro i ne svira, jer sviraju po studijima i sl...
Tako da bih kutiju morao da pravim ili da kupujem, ja sam nesto mislio da napravim kutiju za njega...
ako znas kako da napravis box (nije komplikovano) i jos ako imas nekog odgovarajuceg materijala to je pametan potez.
naravno podrazumeva se da imas/kupis kvalitetne zvucnike,skretnice itd...
generalno uvek bi radije napravio dobar box nego ga kupio. jeste da vrede te pare i da je lakse posle prodati ih, ali iskreno zao mi je da dam toliko novca za nesto sto mogu sam da uradim za dosta manje.
ne znam koliko ceni taj peavey. mogu ti samo reci da je odlican amp.

naravno podrazumeva se da imas/kupis kvalitetne zvucnike,skretnice itd...
generalno uvek bi radije napravio dobar box nego ga kupio. jeste da vrede te pare i da je lakse posle prodati ih, ali iskreno zao mi je da dam toliko novca za nesto sto mogu sam da uradim za dosta manje.
ne znam koliko ceni taj peavey. mogu ti samo reci da je odlican amp.

Svaki Pivi na kome pozadi piše "Peavey Electronic Corporation - USA" izuva iz gaća.
Bukvalno svaki proizvod je ako ne vrhunski, onda je naj solidniji za te novce, počev od istorije osvajanja tržišta pristupačnim cenama i tranzistorskom tehnologijom u PA, pa do gradnje muzičkih instrumenata...
(Pošto liberalni kapitalisti u USA tih godina baš i ne vole novajlije na tržištu poput Pivija, i to sa još pristupačnim cenama za kvalitet koji nudi, onda su odlučili da ukinu garancije na isntrumente i pojačala ako se ne koriste isključivo u paru sa istim brendom - budalaština. Tada se Pivi dosetio, pa je počeo da pravi i konkurentne instrumente - evo vam ga na!
)
Sad je opet pitanje na tebi kakvu farbu voliš da imaš na bini, ali da izlazi - izlazi, i to muški
Moje jedino loše iskustvo sa Pivijima je to da su teeeeeški za nošenje.
Bukvalno svaki proizvod je ako ne vrhunski, onda je naj solidniji za te novce, počev od istorije osvajanja tržišta pristupačnim cenama i tranzistorskom tehnologijom u PA, pa do gradnje muzičkih instrumenata...
(Pošto liberalni kapitalisti u USA tih godina baš i ne vole novajlije na tržištu poput Pivija, i to sa još pristupačnim cenama za kvalitet koji nudi, onda su odlučili da ukinu garancije na isntrumente i pojačala ako se ne koriste isključivo u paru sa istim brendom - budalaština. Tada se Pivi dosetio, pa je počeo da pravi i konkurentne instrumente - evo vam ga na!

Sad je opet pitanje na tebi kakvu farbu voliš da imaš na bini, ali da izlazi - izlazi, i to muški

Moje jedino loše iskustvo sa Pivijima je to da su teeeeeški za nošenje.
Artist jos uvek ima nekih zanimljivih Eden (ili Nemezis?) kutija na snizenju... Kad sve saberes, usteda ti nije neki razlog da se upustis u izradu.H3atman wrote:Tako da bih kutiju morao da pravim ili da kupujem, ja sam nesto mislio da napravim kutiju za njega...
Cope wrote:Moje jedino loše iskustvo sa Pivijima je to da su teeeeeški za nošenje.

Imao sam isto Peavey Mark III ali sa dva ulazna kanala i mixovanjem istih, 6 šibera, fx loop i bi-amp out sa kontrolom rezne frekvencije iz 1978:

...sa boxom 2x12" Eminence delta.
lepo je to radilo...

Bozha wrote: Artist jos uvek ima nekih zanimljivih Eden (ili Nemezis?) kutija na snizenju...
Nema više

Još mi Glava dodao da se više ne proizvode. Videćemo šta će novo da izroni na tržište...
Ima u NS par komada. Video u sredu, 4 desetke za cetrdeset i neku hiljadu.
Best buy definitivno !Bozha wrote:Ima u NS par komada. Video u sredu, 4 desetke za cetrdeset i neku hiljadu.
Ja bih to dobio za 200e, i da mu dam pare kad budem imao, znaci glavu bez zvucnika...
On je jako skoro, ovog meseca zamenio konektore za ulaz i izlaz, i jedan slajder na ekvilajzeru...
Znaci mislite da bih to trebao duzmem?
On je jako skoro, ovog meseca zamenio konektore za ulaz i izlaz, i jedan slajder na ekvilajzeru...
Ako je sve ispravno ja mislim da vredi, uvek može da se proda makar za iste pare...H3atman wrote:Ja bih to dobio za 200e, i da mu dam pare kad budem imao, znaci glavu bez zvucnika...