Ibanez SR700 vs Fender Jazz Bass
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Ibanez SR700 vs Fender Jazz Bass
Sviram na Ibanez SR700 oko tri godine,pre njega sam imao Squier Precision Affinity,neku Eko italijansku i neku kopiju Gibson-a iz sedamdesetih kazu da ih je Ibanez tada pravio ali to sada nije ni bitno... nemam nikakvog iskustva oko Fender Jazz modela.Jasno mi je da je Fender Jazz Bass sirok pojam i da ima "milion" modela ali ako neko moze da napise uopsteno razliku izmedju SR700 i JB.Imam MarkBass LittleMark II glavu i Eden Nemesis 4x10" kutiju,Elixir Light 0.45-.0.65-0.80-.100 na Ibanez-u a ono sto nemam je zeljeni ton...Mozda je i do mene ne iskljucujem tu mogucnost,mozda je do gitare rekao bih da imam previse basa a losije srednje tonove (otuda i razmisljanje o Fender Jazz Bass-u).Nisam siguran ni koliko je kvalitetna Nemesis 4x10" ona je na 8 oma 500w,planiram da u neko skorije vreme probam-pazarim MarkBass Standard 102HF sa 2x10".Vasa iskustva?
Re: Ibanez SR700 vs Fender Jazz Bass
Uzmi bass idi u mitros, probodi se u markbass amp i markbass kutiju pa vidi da li je to to. Mada, meni se cini da je tebi problem sa gitarom, treba ti nesto drugo. Onda odes i uporeds svog Ibaneza sa Fendericom na uparenom markbassu.
Da,svakako cu to da uradim ali se slabo nosim sa "pritiskom" koji u prodavnici imam tipa "nemoj smo pojacavati...trebalo bi da znas sta trazis"...itd.
Od strane prodavaca?
Da.Malo je to vremena...npr.kad sam kupovao Little Mark II u Mitrosu nosio sam Ibaneza i Nemesis box da cujem kako to zvuci na mojoj opremi i bukvalno onih desetak minuta kojih sam dobio na onoj jacini koju su mi dozvolili da pojacam mi nista nije znacilo (prodavnica u SU u sklopu je robne kuce ko je bio zna o cemu pricam).
-Ja bih iz te tvoje jednačine eliminisao MB. 
-U Mitrosu ne kupujem ni Fastfret ...
-U svakom slučaju Fender
btw. Šta sviraš od muzike?

-U Mitrosu ne kupujem ni Fastfret ...
-U svakom slučaju Fender

btw. Šta sviraš od muzike?
Tradicionalni jazz bass bi trebao da resi manjak srednjih... ustvari manjak bilocega!nnkvocka wrote:Mada, meni se cini da je tebi problem sa gitarom, treba ti nesto drugo. Onda odes i uporeds svog Ibaneza sa Fendericom na uparenom markbassu.

Sviram u mainstream pop&rock cover bendu.Ima tu svega tipican tezgaroski bend u postavi sa dva vokala (muski,zenski),bubanj,gitara (Fender Standard Stratocaster + Marshall JCM DSL 200 + Marshall 4x12" box) i ja na Ibanezu.
Trebalo je ovo da stavim u prvom postu ali nikad nije kasno.
Naletih pre par dan na interesantan video gde mi se svidja zvuk basa.*MarkBass + Fender JB DeLuxe [youtube]r7i12rElAkA&feature=related[youtube]
Trebalo je ovo da stavim u prvom postu ali nikad nije kasno.
Naletih pre par dan na interesantan video gde mi se svidja zvuk basa.*MarkBass + Fender JB DeLuxe [youtube]r7i12rElAkA&feature=related[youtube]
Last edited by micicss on 07 Jan 2012, 14:53, edited 1 time in total.
Moram samo da kažem da su u Mitrosu u Subotici prodavci najbolji koje sam ja sreo ikada u bilo kojoj prodavnici u Srbiji...A što se ovih gitara tiče totalno su različite i trebao bi ih probati,ja glasam za 7endera al ti ćeš je svirati tako da..Ima tu dosta ljudi u su jazz pa otidji kod nekog,probaj kad već ne može da se pojačava u robnoj kući..pozzz
Pa de ćeš sa MB da se sprijateljiš sa Fenderima i Maršalima,
tebi treba ozbiljno pojačalo i gitara, pogotovo što vidim da ste prevashodno usmereni na prave - live svirke 
Prec + Bassman 135, ili Acoustic 220, iiidddeemooo
:):)
Dobro ima tu i modernijih naprava ihaaa, al od ovoga je sve počelo...

Prec + Bassman 135, ili Acoustic 220, iiidddeemooo

Dobro ima tu i modernijih naprava ihaaa, al od ovoga je sve počelo...
Nisam siguran da sam dobro postavio video link evo ovako znam http://www.youtube.com/watch?v=r7i12rEl ... re=related
ili ovako nesto http://www.youtube.com/watch?v=edAoiSzM ... re=related
ili ovako nesto http://www.youtube.com/watch?v=edAoiSzM ... re=related
I moja baba se čuje dobro kad se ubode u D.I.micicss wrote:Nisam siguran da sam dobro postavio video link evo ovako znam http://www.youtube.com/watch?v=r7i12rEl ... re=related

Ne bih se kladio da bi Bane svirao baš MB da ne radi igrom slučaja u Mitrosu, možda bi svirao Ampeg-a ili SWR-a, GK, Eden-a... ko zna

@Cope
Da li balansirani izlaz iz Little Marka II moze po kvalitetu da se poredi sa D.I. spravom koju spominjes?
Da li balansirani izlaz iz Little Marka II moze po kvalitetu da se poredi sa D.I. spravom koju spominjes?
Kad kažem D.I. mislim na direktni izlaz i dotičnog pojačala. Ja sam imao MB i D.I. out je gotovo savršeno izbalansiran za upotrebu na Hi-Fi, broadcast, i ostaloj tehnici gde postostoji inžinjer koji će da spakuje mix, zato se onako pitko čuje onaj snimak sa Tuba, i prosto ti dođe sve iz kuće da prodaš i uzmeš MB.micicss wrote:@Cope
Tonci na svirkama ga isto tako vole, ne znam iz kog razloga, valjda zato što skrenu signal samo u subove pa bas trese stomak i zidove, a pitkog tona ima samo u naznaci, mada današnja publika je gluva, pa tako valjda i treba...
Tezgaroši koje znam i koji su u MB fazonu više ne nose ništa na svirke osim ovoga: http://www.markbass.it/product_detail.php?id=117
Ja sam ga se otarasio jer mi se nije dopadalo kako radi, ton nije mogao da se pomiri sa ostatkom benda, jer sam orjetisan na "vintage" zvuk.
I muzika koju slušam i sviram, odsvirana je na nekim drugim pojačalima, pa mi zato možda i nije blisko, što ne znači da neke druge generacije neće uživati u takvoj filozofiji tona.

SR700 je keva ali JB j*be keve.micicss wrote: ali ako neko moze da napise uopsteno razliku izmedju SR700 i JB.