Frank Bello squier signature bass
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
-
Frank Bello squier signature bass
Sta mislite o ovu bass gitaru?Ja sam pocetnik i zanima me dali ovaj bass vredi za pare(oko 250e),ukoliko neko na forum je imao priliku da ga proba ili da ga poseduje?Hvala unapred!

- PainKiller93
Re: Frank Bello squier signature bass
Sto se tice specifikacija gitare i materijala - to je ok, da kazem standard za tu klasu i tu cenu. Ako zelis da imas neki zvuk poput Anthrax-a, neces ga postici samo ovim. GItara jeste solidna, verovatno i tako odradjena, ali nema nekih prevelikih tonalnih sposobnosti.
Uglavnom - za rok moze da posluzi, za nesto vise, i nije nesto posebno. Fin bas, to jeste, ali ti preporucujem da ako mozes malo pogledas Squier Vintage Modified bas gitare, tu mozda nadjes nesto dosta bolje a za neznatno vecu cenu. Za ove pare, vredi pogledati, ali ne ocekuj nista previse. Pogledaj i neki Ibanez ili neku Yamahu u tom cenovnom rangu, i tu mozes da nadjes nesto fino i zanimljivo.
Uglavnom - za rok moze da posluzi, za nesto vise, i nije nesto posebno. Fin bas, to jeste, ali ti preporucujem da ako mozes malo pogledas Squier Vintage Modified bas gitare, tu mozda nadjes nesto dosta bolje a za neznatno vecu cenu. Za ove pare, vredi pogledati, ali ne ocekuj nista previse. Pogledaj i neki Ibanez ili neku Yamahu u tom cenovnom rangu, i tu mozes da nadjes nesto fino i zanimljivo.
Za početak sigurno ima masan ton, obzirom da ima P magnet, a takođe ne vidim zašto bi postojale neke trivijalne razlike u poređenju sa ostalim klasik kineskim Squierovima na našem tržištu, osim što ovaj ima nacrtanog gotivnog kostura. Čak mislim i da ovaj ima više tonskih mogućnosti od klasika, a pod uslovom da su ova dva magneta omski dobro uparena, što nekad ume da bude problem na JP konceptu - singl se drastično tiše čuje od hum-a na svirci, i gitara hoće blago da zuji kad je na oba, a što opet nije toliko strašno ako nemate ambicija da sa njom snimate jazz album.
Probaj, proveri...
Probaj, proveri...
Malo Youtube podrške.
Meni deluje zanimljivo što se tiče tona (da ne uzimam u obzir cigino hvaljenje svoga konja). Možda bi trebao da ima malo masivniji bridge.

Svaki Fender bi trebao da ima masivniji bridge, a tek Squier..LoneRider wrote:Možda bi trebao da ima malo masivniji bridge.
Pa kako ne vidis?Cope wrote:a takođe ne vidim zašto bi postojale neke trivijalne razlike u poređenju sa ostalim klasik kineskim Squierovima na našem tržištu, osim što ovaj ima nacrtanog gotivnog kostura.

"By the power of greyskull.."