Peavey?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

fic177

Peavey?

Post by fic177 » 28 Jun 2008, 13:53

Probao sam Peavey Millenium petozicani i veoma je dobar!!!Kakva su vasa misljenja,vredi li tih para(0ko 440 eura)?

vbraca
vrabac

Re: Peavey?

Post by vbraca » 28 Jun 2008, 14:26

Pogresno si ti video cenu, maksimum je oko 250 evra...Ok je gitara, za taj novac.

Bozha

Post by Bozha » 28 Jun 2008, 16:32

Ili si video Grind koji je ovako... diskutabilan

The Mask AE

Post by The Mask AE » 28 Jun 2008, 17:04

Djole reci mi samo koji je komad? Reci mi i boju i koja bese tacna oznaka jer mislim da sam brobao taj bass..

fic177

Post by fic177 » 29 Jun 2008, 20:16

Ma crn je peavey millenium sto posto!!!Nije grind,i njega sam probao on je 500 eura.
Sta mislite?

Josip

Post by Josip » 30 Jun 2008, 04:51

Moja primarna gitara, tople preporuke.

The Mask AE

Post by The Mask AE » 30 Jun 2008, 08:08

Mislim da cu se suzdrzati od komentara na brand Peavey (naravno ovom recenicom aludiram da je losh).

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 30 Jun 2008, 10:19

Postoje dvije verzije Milleniuma BXP. (otud i razlika u cijenama koje pominjete)
Iako je već bilo riječi o tome, ponoviću...
Millenium BXP je pasivna varijanta sa dva singla i klasičnim Volume i Tone kontrolama i zaista košta oko 250EUR.
Millenium BXP AC je aktivna varijanta sa dva humbuckera i 3-band EQ-om i košta oko 450EUR.
btw. Oznaka BXP govori da je u pitanju instrument Made In Indonesia, tj. replika američkog Milleniuma (koji se na žalost, više ne proizvodi) koji je bio fantastičan instrument!

Po mom mišljenju, radi se o vrlo upotrebljiim instrumentima za uloženi novac. Naročito ako se uzme u obzir aktivna varijanta, čiji ton sam po sebi zvuči malo šturo i šiljato, ali se u svirci ponaša jako dobro, za razliku od Yamaha (RBX) i Ibaneza (SRX) u toj cjenovnoj kategoriji, koji sami zvuče jako masno i debelo, ali u svirci znaju imati poprilično velike probleme...
Mana Milleniuma AC su loši potovi, koji nakon otprilike godinu dana znaju da prave probleme - krčanje, prekidanje itd... što se naravno riješava promjenom istih, što vas može koštati između 30 i 50EUR!

The Mask AE wrote:Mislim da cu se suzdrzati od komentara na brand Peavey (naravno ovom recenicom aludiram da je losh).
Bilo bi dobro da prokomentarišeš, jer samo uzimanjem u obzir mišljenja većeg broja ljudi možemo dobiti neku cjelovitu sliku...

The Mask AE

Post by The Mask AE » 30 Jun 2008, 12:33

Tiki the Boyler wrote:Bilo bi dobro da prokomentarišeš, jer samo uzimanjem u obzir mišljenja većeg broja ljudi možemo dobiti neku cjelovitu sliku...
Ok, kada malo razmislim, mislim da treba... Here goes... Od Peavey-ja bezim vec dugi niz godina... Bavio sam se dj-ingom dugo dugo godina u jednom trenutku sam video da se pivi mesha u djing vode... Naravno ta oprema nije imala veze sa vezom ali to je sad druga prica... Od tog perioda je meni u glavi ostalo pivi=$uck$ a$$... anw od pivija sam probao dve gitare i to su:

Pivi grajnd bejs 4 zice: jednom prilikom sam se zadesio u domu omladine gde se pojavio neki unknown bend koji je trebao sa svira... Bacim (kao svaki bejsmen jel) oko na basistu i sta on svira... Kad ono odusevljenje... Gitara izgleda profi... Cak i drvo izgleda kulturno skroz, natural, oblik mnogo dobar, jj magleti... Ja pao... Prilazim liku i kao: "izvini, da li mogu da pogledam gitaru" a on kao: "ma daj de ces ovaj krsh da gledash"... Ja spichim kez i gledam onu gitaru, ukljucim je i odusevljenje je samo nestalo... Gitara je prangija... Tacka... Ali mora se priznati da je lepa prangija... Ali je metla. Tacka. Ende.

Pivi cirrus gadan neki 5 zica: ok gitara je vidno bila naprednija od grinda. To moram priznati. Mali radijus vrata, uzak vrat generalno svuda, telo dobrog oblika, elektronika takodje dobra... E sad ja ne znam da li vi znate koliko cirrus kosta... A zamislite kada ja 600 evra nisam hteo da dam za njega... Zasto? Gitara nema shmek... Prosto je...... Obicna... Nekako mi je to sve bezdusno uradjeno... Ok sve je na svom mestu, ali nesto nedostaje zvuku... Definitivno. Eto toliko.

Upozorenje 1: nagrdih pivi extra. nemojte mi zameriti;
Upozorenje 2: ove recenice zasnovane su na mojoj praksi sa ovim gitarama... Znaci meni ne odgovaraju. Nije iskljuceno da se neko srodi sa njima...

Josip

Post by Josip » 30 Jun 2008, 13:10

Vid'te ovako:
Peavey radi posao!
Ja sam proshla 3 dana imao 5 tezgi - 2 u petak, 2 u subotu i 1 u nedelju.
I za sve te svirke sam dobio para za josh jednog Milleniuma BXP :)
Za 250e moze da se kupi Squier sa 4 zice, Ibanez GSR200 ili ona Yamaha od koje nastane luk i strela kakvo joj je drvo vrata...
Od svih ovih gitara, peavey je ubedljivo najbolji - i da ponovim - radi posao.

Upozorenje: on 'radi posao' meni, ali se vi zapitajte shta vi to svirate i shta vam treba u rukama da to zavrshite.

duxi90

Post by duxi90 » 30 Jun 2008, 13:18

@fic177
Ako je to tebi OK gitara, uzmi je. Kao što vidiš mišljenja drugih su različita....

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 30 Jun 2008, 17:54

@The Mask AE

Očigledno tebi ta dva instrumenta nisu legla i tu nema šta da se doda, ali imam dva pitanja za tebe:

1. Da li si te instrumente probao onako same za sebe ili si imao priliku da ih probaš u svirci sa bendom? I ako si probao sa bendom, koja je postava bila u pitanju i kakva vrsta muzike?
2. Šta bi naveo kao alternativu, eto recimo Peavey Cirrusu BXP (koji si probao) - znači da je u tom cjenovnom rangu, a da je (po tebi) znatno bolje?!?

The Mask AE

Post by The Mask AE » 14 Jul 2008, 10:31

Tiki the Boyler wrote:@The Mask AE

Očigledno tebi ta dva instrumenta nisu legla i tu nema šta da se doda, ali imam dva pitanja za tebe:

1. Da li si te instrumente probao onako same za sebe ili si imao priliku da ih probaš u svirci sa bendom? I ako si probao sa bendom, koja je postava bila u pitanju i kakva vrsta muzike?
2. Šta bi naveo kao alternativu, eto recimo Peavey Cirrusu BXP (koji si probao) - znači da je u tom cjenovnom rangu, a da je (po tebi) znatno bolje?!?
1. probane samostalno. nemam zelju da ih probam u bendu. ne volim ih prosto, kapiras. nisam se srodio sa gitarom. hladne su. Mozda se one iole bolje snalaze u bendu/mixu ali brate hladno kao led.
2. nisam svirao BXP. svirao sam pravi cirrus cirrus XD a u rangu do 1700 evra. Hmmm... Hoces duzu ili kracu listu :)
3. gore pishe "A zamislite kada ja 600 evra nisam hteo da dam za njega..." Zasto bi toliko love dao za bxp kad nov kosta 450 ili manje.. Ne pominje se bxp.

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 14 Jul 2008, 18:27

Nisam čuo za Cirrus XD...

Cirrus koji ja sviram (Redwood 5) je bio moj izbor između pedesetak instrumenata (te cjenovne klase) koje sam probao kada sam birao instrument koji će me zadovoljiti na duži vremenski period. Moj bass su probali mnogi basisti iz bivše Juge i mahom su bili oduševljeni. Ti si prvi koji ima tako loše mišljenje o tom instrumentu, tako da... definitvno svi imamo različite ukuse...

btw. Ni ja ne bih dao 600EUR za instrument koji košta tri puta toliko! :wink:

The Mask AE

Post by The Mask AE » 14 Jul 2008, 22:29

Tiki the Boyler wrote:Nisam čuo za Cirrus XD
Covece, ja ne znam koliko ti visis na internetu ali XD je smajli... Hihihi nema veze... Custom cirrusi inace nemaju oznaku, vec specifikaciju drveta u nazivu.

Post Reply