Zna li neko (obrtanje "desnorukog" basa da bude "levoruki")?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
- Les_Claypool
- MF veteran
Zna li neko (obrtanje "desnorukog" basa da bude "levoruki")?
Mislio sam da kupim novi bass medjutim modeli koji mi se svidjaju ne postoje u ljevorukoj verziji. Zanima da li je moguce i da li ce uticati na elektroniku i zvuk eventualna promjena redosleda zhica na standarnom basu. Jednostavnije recheno, kupim bas za deshnnjaka, obrnem ga na lijevu i nashtimujem na standarni shtim (da mi E zhica dodje gore) 

Re: Zna li neko
NEce uticati na zvuk, jedino ako ti odgovara da ga tako drzis...Hell, ako je Hendza mogao mozes i ti! 

Moraće samo da se pravi nov konjić, ako obrćeš žice.
- Les_Claypool
- MF veteran
kako mislish nov? mozhe se namjestiti....
-
Ne mora nista da se menja. Samo okrenete zice. E sad, ja sam okretao na squieru i na ibanezu, ali oba puta mi je okretao covek koji radi oko struje na gitari. Znaci, verovatno je nesto podesavao, ali nista veliko, i nista sto treba da se kupuje!
da li imas split magnete?
zamenis im mesta.
zamenis im mesta.
- KRUTKOCORT
Re: Zna li neko (obrtanje "desnorukog" basa da bude "levoruki")?
Što se tiče same gitare,ne treba ništa prepravljati. Međutim kad to uradiš onda ćeš muku mučiti sa stvarima:
-Džek ti je stalno pod laktom, pa će biti robija svirati (kao i meni samom),
Potenciometri na vrlo nezgodnom mjestu itd, itd.
-Džek ti je stalno pod laktom, pa će biti robija svirati (kao i meni samom),
Potenciometri na vrlo nezgodnom mjestu itd, itd.
- jacopastorius
Re: Zna li neko (obrtanje "desnorukog" basa da bude "levoruki")?
Nemoj se patiti sa tim "okretanjem", prvo sto kaze KRUTKOCORT, robija je tako svirati, posebno jazz bass i slicne gitare zbog tela jer kad je okrenesh desna ruka ce ti posle par svirki biti kao kod popaja zbog stalnog podizanja vrata istom. Nadji nekog da ti napravi hand-made ako ne mozes naci levoruku, evo ja sam pre neki dan zavrsio svoj custom bass, sound je predobar. pozdrav svim levorukim basistima