Rondo Music Supply
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
- Routasydan
Rondo Music Supply
Na jednom drugom forumu neko je pokrenuo temu o ovim gitarama, a svi se nadaju da ce se neko odvaziti da krene da uvozi ove gitare. Citao sam mnoge komentare na netu i ima jako puno pozitivnih komentara.
A evo ga i link na sajt komanije
http://www.rondomusic.com/bassguitars4.html
A evo ga i link na sajt komanije
http://www.rondomusic.com/bassguitars4.html
- Rocket Roll
Re: Rondo Music Supply
Rondo je distributer kompanija Essex (SX), Agile i još dva-tri druga branda. U pitanju su "direktni" (nebrendirani & zero marketing) proizvodi kineskih fabrika koje za druge proizvode klonove / low-budget linije.
Skuplji modeli su sjajni - naročito Agile kopije Les Paulova u rangu cene od $350 naviše dobijaju puno pohvala... Kratak opis bi glasio da su ti klonovi Les Paula sve ono što Vintage klonovi obećavaju da jesu ali zapravo nisu: mahagoni i javor, AlNiCo magneti i dobar hardver.
Problem je u tome što - koliko ja znam - do sada ne postoji nijedan evropski distributer Agile linije (SXova, opet, ima po našim prodavnicama). Očekivati da će srpski distributeri početi trend evropske distribucije Agile gitara bi bilo kao očekivati pojavu novog Nikole Tesle.
Skuplji modeli su sjajni - naročito Agile kopije Les Paulova u rangu cene od $350 naviše dobijaju puno pohvala... Kratak opis bi glasio da su ti klonovi Les Paula sve ono što Vintage klonovi obećavaju da jesu ali zapravo nisu: mahagoni i javor, AlNiCo magneti i dobar hardver.
Problem je u tome što - koliko ja znam - do sada ne postoji nijedan evropski distributer Agile linije (SXova, opet, ima po našim prodavnicama). Očekivati da će srpski distributeri početi trend evropske distribucije Agile gitara bi bilo kao očekivati pojavu novog Nikole Tesle.

Kada vidim cene dodje mi da placem 

dzaba...bas lepe kopije 

Imao sam jednom prilikom neki SX u rukama koji se svirao za sve pare.
Ovo mi deluje kao nešto izmedju Arie i Squier-a u odnosu cena-kvalitet.
Treba probati...
Ovo mi deluje kao nešto izmedju Arie i Squier-a u odnosu cena-kvalitet.
Treba probati...
- Rocket Roll
Ako dozvoljavate da ponovim - gledajte Agile gitare. That's where it's at kad je Rondo Music Supply u pitanju.
Pa ima serbia and montenegro na spisku zemalja. Tako da kontam da shalju, ali malo mi je cudno da npr. http://www.rondomusic.com/sjb75ctna.html kosta samo 159.00$. Ako je drvo stvarno Ash onda je to mnooogo bolje i od Squiera i Arie...
- Routasydan
MrMoT wrote:Pa ima serbia and montenegro na spisku zemalja. Tako da kontam da shalju, ali malo mi je cudno da npr. http://www.rondomusic.com/sjb75ctna.html kosta samo 159.00$. Ako je drvo stvarno Ash onda je to mnooogo bolje i od Squiera i Arie...
Tako nesto sam i ja razmisljao
- Rocket Roll
Upravo tako je Rondo i stekao slavu - dobri instrumenti za malo para.
Do sada nisam čuo ni reči žalbe na deklarisane materijale kako su navedeni na Rondo sajtu - ima ljudi koji nisu uvek zadovoljni kvalitetom izrade (naravno, uvek su u pitanju baš te, jeftinije gitare, do $200) ali i to je retko. Niko se nije žalio na temu "rekli su da je ova gitara od mahagonija i sa AlNICo V magnetima, a ustvari nije tako".
Do sada nisam čuo ni reči žalbe na deklarisane materijale kako su navedeni na Rondo sajtu - ima ljudi koji nisu uvek zadovoljni kvalitetom izrade (naravno, uvek su u pitanju baš te, jeftinije gitare, do $200) ali i to je retko. Niko se nije žalio na temu "rekli su da je ova gitara od mahagonija i sa AlNICo V magnetima, a ustvari nije tako".
neki dan sam probao SX bass

(samo sto je imao 3EQ za razliku od ovog sa slike)
zvuk mi se svideo, samo sto nisam cackao po pojacalu (bio je neki bass Marshall), bass je potezak gotovo duplo tezi od mog
prodavac mi je rekao da je cijena 280 evra, a na sajtu pise 380
cini mi se da sam se zaljubio

(samo sto je imao 3EQ za razliku od ovog sa slike)
zvuk mi se svideo, samo sto nisam cackao po pojacalu (bio je neki bass Marshall), bass je potezak gotovo duplo tezi od mog

cini mi se da sam se zaljubio

Pa ako je telo stvarno takvo kao shto pishe, onda se isplati to kupiti pa makar menjao sve ostalo na instrumentu. Kontam ovako 200$ +200e za magnete + 200e da se sredi pomalo sve ostalo, to je okoo.... aj nek bude 550 evra ali imash mashinu ipo... ne znam, nekako mi zvuci suvishe dobro da bi bilo istinito.
E ima da narucim jedan komad kad mi stigne plata pa nek je i shit

- Rocket Roll
Biću iskren pa ću ti reći da je neka vrsta opšteg problema sa kineskim gitarama - utvrditi tačno od kojeg su drveta napravljene.
Azija nije ni Evropa ni severna Amerika, tamo ima dosta vrsta drveta za koje mi nismo čuli. Isto važi i za Afriku, južnu Ameriku, Indiju, Koreju... Nešto od tog drveta liči na evropske ekvivalente, a nešto je specifično za ta podneblja.
Verovatno Kinezi nađu drvo najbliže, recimo, specifikovanom jasenu ili mahagoniju, a zatim ga na carinskim deklaracijama navedu kao "jasen" ili "mahagoni" radi lakše administracije (i bolje prodaje). Ili nađu neki najbliži engleski terminski ekvivalent (npr. već legendarna "basswood" terminologija - to što Kinezi zovu "basswood" nema mnogo veze sa našom lipom). Ono što Ibanez imenuje "mahagonijem" često izgleda sasvim drugačije od Gibosnovog mahagonija - svetlonarandžasto je (umesto da je tamnocrveno) i pore su mu nešto veće. (Svejedno, svira za sve pare.)
Tu svakako ima i malo "majstor Viden logike" - kaži mušteriji ono što želi da čuje.
"Jes, ser, to je jasen... Da, sušen je prirodno... Odležao je petsto četrdeset godina na tavanu sestre moje tetke - tamo ga je ostavio još moj poštovani čukunded, za vreme dinastije Ming... Cena? Za vas, dolar po kubnom metru. Može?"
S druge strane, niko se ne žali na to drvo - ako i nije jasen, prolazi kao jasen i pored radara mnogo većih znalaca nego što sam ja. Bottom line: odlično svira, lepo izgleda i niko mu ne zamera. Šta više tražiti za par stotina dolara?
Azija nije ni Evropa ni severna Amerika, tamo ima dosta vrsta drveta za koje mi nismo čuli. Isto važi i za Afriku, južnu Ameriku, Indiju, Koreju... Nešto od tog drveta liči na evropske ekvivalente, a nešto je specifično za ta podneblja.
Verovatno Kinezi nađu drvo najbliže, recimo, specifikovanom jasenu ili mahagoniju, a zatim ga na carinskim deklaracijama navedu kao "jasen" ili "mahagoni" radi lakše administracije (i bolje prodaje). Ili nađu neki najbliži engleski terminski ekvivalent (npr. već legendarna "basswood" terminologija - to što Kinezi zovu "basswood" nema mnogo veze sa našom lipom). Ono što Ibanez imenuje "mahagonijem" često izgleda sasvim drugačije od Gibosnovog mahagonija - svetlonarandžasto je (umesto da je tamnocrveno) i pore su mu nešto veće. (Svejedno, svira za sve pare.)
Tu svakako ima i malo "majstor Viden logike" - kaži mušteriji ono što želi da čuje.

S druge strane, niko se ne žali na to drvo - ako i nije jasen, prolazi kao jasen i pored radara mnogo većih znalaca nego što sam ja. Bottom line: odlično svira, lepo izgleda i niko mu ne zamera. Šta više tražiti za par stotina dolara?
Kako to da ovo nije zazivelo na nasim prostorima, kad im je ovako savrsen odnos cena/kvalitet? Za ovako malo para stvarno se isplatiti i na nevidjeno naruciti.
- Rocket Roll
Kad stigne do nas i nije baš jeftino. Zato pojedinačno naručivanje nije zaživelo ni u Evropi.
Hmm ja sam voljan da narucim jednu. (pogodite koju).
Ajde da se skupimo, cenim da ce shipping biti manji pojedinacno za nas sve nego kad bi svako ponaosob narucivao gitaru...
P.S. naravno kad bi to bilo moguce, jer ne verujem da bi smo svi imali novac u istom trenutku..
http://www.rondomusic.com/al2000spalted.html
Ajde da se skupimo, cenim da ce shipping biti manji pojedinacno za nas sve nego kad bi svako ponaosob narucivao gitaru...
P.S. naravno kad bi to bilo moguce, jer ne verujem da bi smo svi imali novac u istom trenutku..
http://www.rondomusic.com/al2000spalted.html