OMB klavijaturisti - One Man Band iliti Čovjek orkestar

Moderator: Reverse

Post Reply
glazba

OMB klavijaturisti - One Man Band iliti Čovjek orkestar

Post by glazba » 26 Aug 2008, 09:36

Znam da ce se nekome ciniti ovo otrcana tema, te da ce mnogi ovu temu citati sa gnjusanjem ( zbog tisuce razloga ), ipak bih zelio za SVE NAS koji primjenjujemo takav nacin sviranja da se ovdje okupimo i izmjenjimo iskustava i pitanja!
Kako tehnika ide naprijed, tako i cuda od tehnike savrseno zamjenjuju prave instrumente, a u svijetu sveopce racionalizacije - sviranje u One Man Band-u namece se kao najisplativiji nacin sviranja i zaradivanja!
Molim - Vasa iskustva, misljenja i savjeti...

Nyarlathotep
MF veteran

Re: OMB klavijaturisti - One Man Band iliti Čovjek orkestar

Post by Nyarlathotep » 29 Aug 2008, 11:19

da li pod tim podrazumevas, elektronsku muziku komponovanu ha hardverom: sintovi, sempleri, sekvenceri, efekti i citava midi implementacija... onda da.
ja kao Shining-Shitbox (moj solo projekat) godinama radim ambient, buku i dronove, i nastupam uzivo.
http://www.last.fm/music/Shining+Shitbox
http://www.myspace.com/shitboxshining

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 29 Aug 2008, 11:25

glazba wrote: Kako tehnika ide naprijed, tako i cuda od tehnike savrseno zamjenjuju prave instrumente, a u svijetu sveopce racionalizacije - sviranje u One Man Band-u namece se kao najisplativiji nacin sviranja i zaradivanja!
da se ne lazemo, chuda tehnike (koja obozavam!!!) nikad nece zameniti prave instrumente.... a i svejedno, svirajuci sam - sigurno ne zaradjujem od toga.
oprema: Nord Micro Modular, Roland SP404, Korg Mini KP, Korg Kaossilator, Alesis Quadraverb2, M-Audio Axiom 25, elektricna gitara, Ebow, razni efekti (analogni i digitalni), usne harmonike, melodika, Peavey mixer PV8... mada, sebe nikad ne bih skapirao kao one man band, iako sve sam radim - od bitova preko sint padova do buke, dronova i gitarskih deonica.

kanbera

Post by kanbera » 26 Nov 2008, 11:22

ja sam radio sam cetiri godine i iskreno vise ne mogu ,sto je najgore nemas skim piti na pauzi.pozdrav svima

Post Reply