GEM PK7 klavijatura & problem sa dirkama

Moderator: Reverse

Post Reply
miligor

GEM PK7 klavijatura & problem sa dirkama

Post by miligor » 12 Dec 2008, 10:01

Hello again !

Na mojoj klavijaturi (GEM PK7) 2 dirke su pocele da prave problem u smislu da "traze" jaci udarac nego ostale dirke. Imate li ideju sta moze da bude razlog ? Mozete li da mi preporucite nekog servisera (po mogucstvu iz pomoravksog okruga) ?

keys

Re: GEM PK7 klavijatura & problem sa dirkama

Post by keys » 14 Dec 2008, 23:55

Verovatno je u pitanju gumica, ili gumice, ne znam kako je na gem-u. Ili je gumica prljava, ili je pukla, ako sviras malo jace, verovatno je pukla...
Trebalo bi da odneses instrument kod nekog servisera, ne znam nikoga koga bih mogao da ti preporucim u tvom kraju, nazalost, ali svakako, da pogleda da li treba da se menja ili samo da se ocisti.
Mozes i sam da probas, ako je u pitanju samo ciscenje mozda ti ovo pomogne http://www.oldcrows.net/~oldcrow/synth/ ... clean.html

miligor

Post by miligor » 15 Dec 2008, 14:16

Hvala za link , pokusacu sam da otvorim synth.
U slucaju da su pukle gumice, da li mogu da ih zamenim gumicama sa, npr. poslednje 2 dirke (tj. da li su sve gumice iste ili postoji razlika u debljini) ?

keys

Post by keys » 15 Dec 2008, 14:36

Pa zavisi, neke klavijature imaju gumice u komadu, u vidu trake koja ide celom duzinom ispod svih dirki, neke iz par traka npr. od oktave do oktave ili slicno, neke za svaku dirku posebno.
Ako ti je iz vise manjih komada, mozes da zamenis, da traku sa tim ostecenim pomeris ispod nekih dirki koja menja koristis.
Nema razlike izmedju kontakata duz gumice u zavisnosti od klavijature, ispod svake dirke je isto.

miligor

Post by miligor » 16 Dec 2008, 08:49

Hvala !

Post Reply