Pomoć oko izbora klavijature
Moderator: Reverse
Pomoć oko izbora klavijature
malo sam lutao po ovom forumu ali nista konkretno nisam nasao
dakle, zavrsio sam osnovnu muzicku i sad bi htio da kupim neku klavjaturu 100-(max)200 e. Mogu da sviram kod kuce uz komp nesto kao The doors-e, za svoju dusu, cisto da ne bude da sam bezveze isao u muzicku. Preporuke?
dakle, zavrsio sam osnovnu muzicku i sad bi htio da kupim neku klavjaturu 100-(max)200 e. Mogu da sviram kod kuce uz komp nesto kao The doors-e, za svoju dusu, cisto da ne bude da sam bezveze isao u muzicku. Preporuke?
Re: pomoc oko izbora klavjature
Za 100-200e neces se mnogo usreciti.
Za 200 imas polovan korg x5d,
za 150 do 200 roland xp-10, korg m1, kawai k1, razne neke yamahine klavijature dx serije (11, 7, 21...)...
za manje od 150 sve su ili igracke ili nisu u dobrom stanju, uglavnom.
Moja preporuka, od navedenih, ili korg m1 (jako kvalitetna fizicka izrada, kuciste, dirke, dobar zvuk) ili korg x5d (mala, lagana klavijatura, ista sinteza kao i m1, nesto unapredjenija (vise multisemplova...) ali po fizickom kvalitetu ni blizu m1). Obzirom da se prodaju kao polovne, u slucaju da se odlucis za neku od njih, obavezno proveri da li su ispravni svi dugmici, dirke, displej, ulazi/izlazi...
Nadam se da sam pomogao...
Za 200 imas polovan korg x5d,
za 150 do 200 roland xp-10, korg m1, kawai k1, razne neke yamahine klavijature dx serije (11, 7, 21...)...
za manje od 150 sve su ili igracke ili nisu u dobrom stanju, uglavnom.
Moja preporuka, od navedenih, ili korg m1 (jako kvalitetna fizicka izrada, kuciste, dirke, dobar zvuk) ili korg x5d (mala, lagana klavijatura, ista sinteza kao i m1, nesto unapredjenija (vise multisemplova...) ali po fizickom kvalitetu ni blizu m1). Obzirom da se prodaju kao polovne, u slucaju da se odlucis za neku od njih, obavezno proveri da li su ispravni svi dugmici, dirke, displej, ulazi/izlazi...
Nadam se da sam pomogao...
Samo jos nesto
Mozes li stavit neki dobar post(ili sajt) gdje su objasnjene mogucnosti radnih stanica(ako je ovo sto si naveo to). Unaprijed hvala
Mozes li stavit neki dobar post(ili sajt) gdje su objasnjene mogucnosti radnih stanica(ako je ovo sto si naveo to). Unaprijed hvala
http://www.sonicstate.com/synth/
http://www.vintagesynth.com/
http://www.synthmania.com/
Ako te zanima jos nesto pitaj.
http://www.vintagesynth.com/
http://www.synthmania.com/
Ako te zanima jos nesto pitaj.

ови линкови су добри али мислио сам уопште
uopste o radnim stanicama: kako proizvode zvuk, razlika od klavira, moguci zvukovi koje proizvode
To je malo veca prica...
Kad budem imao vise vremena...
Kad budem imao vise vremena...
imas li neki link
Sigurno ne postoji jedan link gde ces naci sve sto te interesuje o svim klavijaturama, ili sve o pomenutim klavijaturama.
Linkovi koje sam ti vec dao, google, wiki, listaj manuale, slusaj semplove...
Linkovi koje sam ti vec dao, google, wiki, listaj manuale, slusaj semplove...
koje sve ulaze moram imati na kompjuteru da bi mogao prikljuciti radnu stanicu
valja li ova. nasao sam na skymusic
Korg K-49
MIDI kontroler 145 €
- MIDI kontroler,
-49 dirki,
- 4 nivoa velocity – osetljivosti,
- 2 knoba,
- 2 “button” – kontrole,
- 1 slajder,
- “octave shift up/down” kontrole,
- “pitch, modulation” točkići,
- priključak za footswitch,
- MIDI izlaz,
- USB,
- DC ulaz,
- operativan na Windows, Mac OS X platformama,
Korg K-49
MIDI kontroler 145 €
- MIDI kontroler,
-49 dirki,
- 4 nivoa velocity – osetljivosti,
- 2 knoba,
- 2 “button” – kontrole,
- 1 slajder,
- “octave shift up/down” kontrole,
- “pitch, modulation” točkići,
- priključak za footswitch,
- MIDI izlaz,
- USB,
- DC ulaz,
- operativan na Windows, Mac OS X platformama,
Bio sam juče u sky music-u u Budvi i problem je što oni imaju samo rolandove klavjature. Ima li dobrih rolandovih za 150-200€?
Hvala unaprijed.
P.S. U međuvremenu sam našao druga koji svira gitaru, i mogli bismo zajedno svirati (u kući, za kompom, ne smeta), pa mjenja li to situaciju?
Hvala unaprijed.
P.S. U međuvremenu sam našao druga koji svira gitaru, i mogli bismo zajedno svirati (u kući, za kompom, ne smeta), pa mjenja li to situaciju?
Re: Pomoć oko izbora klavijature
Ako hoces midi kontroler, na kompu ti treba samo usb, svi ovi noviji nidi kontroleri imaju i midi i usb. Mozes i da uzmes kabl midi/usb, pa onda ne moras da brines o tome da klavijatura ima i usb.
Sto se tice Rolandovih midi kontrolera, mislim da su sada aktuelne PC i PCR serije, ne znam kakve su cene, ali sigurno ima neki za 150-200e.
Nova Rolandova klavijatura sa rom-om, koju mozes da sviras i nezavisno od kompjutera, tj. softvera, vst-ova i sl, hm... jedino sto mi pada na pamet ja Juno-D, ali je vise od 200e. Mozda neka polovna, Jv-35 (30, 50...) ili xp-10, mislim da ulaza u 200e...
Sto se tice Rolandovih midi kontrolera, mislim da su sada aktuelne PC i PCR serije, ne znam kakve su cene, ali sigurno ima neki za 150-200e.
Nova Rolandova klavijatura sa rom-om, koju mozes da sviras i nezavisno od kompjutera, tj. softvera, vst-ova i sl, hm... jedino sto mi pada na pamet ja Juno-D, ali je vise od 200e. Mozda neka polovna, Jv-35 (30, 50...) ili xp-10, mislim da ulaza u 200e...
Malo više, 560€.draobyek wrote:...jedino sto mi pada na pamet ja Juno-D, ali je vise od 200e...

Hvala, pogledaću za ove iz PC i PCR serije, ali ako ima ko koju konkretno, isprobanu, slobodno...

Btw, jedno pitanje. Trebam li imat skuplju zvučnu karticu da bi mogao fino svirat sa midi kontrolerom?