Savetujem secenje polukruzno svakako, moja iskustva su sledeca :
- Stagg SH Splash 10" Regular - pukla mi je kruzno, 1" od oboda, pukotina je bila dugacka nekih 3-4cm. Izbusio sam rupe 2-3mm i testericom napravio mesta u pukotini (inace kada se cinela trese, cuje se kako se cese lim o lim u toj pukotini). Posle par meseci je pocela dalje da puca, ali kruzno. I ovako je bila neveoravtno jeftina cinela (1000din na popustu...juce sam dao 985din za palice...tako da), mislio sam da cu da ostavim da puca pa ce se sama smanjiti. Stim da je zvuk postao jako los, sustaina nije bilo nigde, resio sam da isecem. Isekao sam polukruzno, stim da sam izgubio jako puno od cinele, zvuk se nije drasticno promenio. Jos uvek koristim

- Stagg Myra 17" Crash Brilliant - nakon kupovanja od izvesnog bubnjara koji je poznat po jakim udarcima (snimio je album, i odrzali promotivnu turneju), cinela je pukla posle 2-3 meseca, i opet nije po obodu nego isto tako 1" od oboda, izbusio sam rupe od 5-6mm i sredio pukotinu. Tako mi je sluzila par meseci (manje od 6 sigurno, a vise od 3) i nastavila da puca po logicnoj putanji. Onda sam isekao polukruzno. I opet posle par meseci je nastavila da puca u 2-3 smera, skoro random. Sklonio sam je sa strane, i pre par dana sam nasao nju, i isekao na 13". Sustain-a nema, mada je glasan dosta, ali samo za effect cinelu...ako neko ima prazan stalak

-Stagg Myra 18" Crash Brilliant (od istog lika), pukla na istom mestu, isekao polukruzno jos uvek traje, nista joj ne fali.
Ali ovo su sve Stagg cinele...Imam Paiste 201 crash 16", koji koristim vec vise od 2 godine, i njoj nije nista (sem sto je prljava jako haha).
Eto

toliko od mojih budzenja cinela