@Drobac:
(ne znam zašto, ali prosto sam znao da ćeš baš ti da mi kontriraš.....kao i uvek....

)
A, znači bubanj se trigerr-uje da bi se "odmoglo" bubnjaru....

Nisam siguran da termin "preciznost" tretiramo isto. Ja pod tim podrazumevam dinamički tačne udarce, ujednačene snage, u približno isti deo površine plastike date komponente. Koliko ja znam, trigger prilično pokriva takve manjkavosti bubnjara jer imao sam priliku da sviram trigger-ovan bubanj pre nekoliko godina, i znam da sam (i koliko sam) grešio, ali se na snimku to daleko manje čulo....do te mere manje, da sam se zaprepastio.
@Cortex:
Moja cela poenta je da se niko nije naučen rodio i da je i taj isti Virgil Donati krenuo od sporijeg tempa, pa ubrzavao. Naravno, postoje tehnike (kao što je
Moeller-ova) kojom možeš da sviraš tzv.
one handed roll, svodi se na puki
rebound palice u kombinaciji sa trzajem šake, pa dolaziš u situaciju da sviraš kontinualno jednom rukom na bilo kojoj komponenti, a da se skoro uopšte ne zamaraš. To je jedan (elegantniji) način da sviraš brzo jednom rukom -
advanced tehnika. Drugi način ti je, naravno, da nabiješ kondiciju ponavljajući do iznemoglosti taj pokret najbrže što možeš (pogledaj bilo kojeg ekstremnijeg metal bubnjara). Tada nema mnogo filozofije - uzmeš jastuk i palicu, pa udri single strokes sa obe ili jednom rukom, najbrže što možeš, dok ti ista ne otkaže od bolova.
Što se tiče onog dela pitanja koje se odnosilo na vežbanje, ja bih ti tu preporučio neki
drum pad. Ima ih, praktično, u svakoj prodavnici koja prodaje bubnjeve i ostale instrumente (ja sam, konkretno, pazario moj "padić" u Ritam Centru) i nisu skupi - od 20 do 70 eura, zavisi od veličine i tipa (recimo u skuplje spada Steve Smith-ov
pad koji se kači oko butine). U nedostatku
drum pad-a, moze dobro da posluži i neki
mouse pad.