Loshi bubnjari po wama

Moderator: zolideathmetal

Post Reply
Derrick
MF veteran

Re: Loshi bubnjari po wama

Post by Derrick » 07 Oct 2008, 09:42

Backsticking_91 wrote:Bravo . Kako si me provalio ? Ja sam za single roll cuo na ovom forumu , pa sam proverio sta znaci , a potom se vratio ovde medju vas "profi" bubnjare ... Sta ja znam o tehnici ? A jos i o Weckl-u ..... I necu da kazem da Kollias sporo svira , mada necu da kazem ni da mi je to nesto interesantno . Ima mnogo brzih bubnjara , koji samo brzinu i vezbaju , pa onda prave pesme samo da bi mogli kako mogu brzo da sviraju . To je onda sport , a ne muzika ! A taj snimak Weckl-a je iz '92 , ako se ne varam , a mnogo se toga promenilo od tada , pa i njegova tehnika . Mada , sta vredi da ja tu pisem da mu tehnika ne valja , kad cete vi uvek terati svoje , osim ako ne kazem da je to rekao Dave , ili Steve (Gadd ili Smith) ,ili neki drugi "veliki" bubnjar .
Ja mogu da se složim sa tobom da ima bržih bubnjara od Koliasa i da ja, takođe, ne razumem taj način sviranja gde je poenta koliko ćeš stotina puta udariti duplu pedalu ili slično...

Međutim, normalno je da ljudi ovako reaguju na tvoje post-ove jer si nastupio po principu "ja znam, i sada cu da vam objasnim...". Ja idalje ne mogu da verujem da možeš da tvrdiš da Weckl-u ne valja tehnika. :shock: Pa, čoveče, Weckl je jedan od najuticajnijih, najpriznatijih i najboljih (ako ne i najbolji) bubnjara na svetu! Čovek može da svira šta god 'oće! Poslušaj malo ŠTA on svira, pa ako si zaista toliko dobar (kao što se iz tvog nastupa da predpostaviti), čućeš zašto i kako...

Na kraju krajeva, neumesno je da pričaš tako nešto. Koji si ti faktor da možeš da proceniš da li mu tehnika valja ili ne? Možda grešim(o) dušu...ti onda lepo okači svoj snimak kako sviraš, ili dođi na neki jam session, pa nas sve demantuj... :wink:

Paprika

Post by Paprika » 07 Oct 2008, 17:59

Ja mislim da bi losh bubnjar mogao da bude samo neko ko ima sjajnu tehniku a muzike u njemu nigde.
Po toj definiciji, znaci, ima brdo loshih bubnjara... :] Ali to sigurno nisu ni Vekl, ni Vini... Oni ljudi SVIRAJU, a kako ce neko u odredjenom trenutku da zvuci zavisi od okruzzenja, atmosfere, ljudi sa kojima sviraju...

btw, Travis rocks! :]

Ja recimo ne volim Bozziove tripove 'koncert za mene i moj preogromni bubanj' (mada je trebalo imati petlje pa izdati takav album), dok mi je sa Zapom neprevazidjen!

U sustini, sve se mota oko Zape :]]]

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 07 Oct 2008, 22:27

Pa evo...ja pored gitare sviram i bubanj, chak sam i svirao isti na svirci u SKC-u, i mislim da sam jako losh bubnjar :D

Tehnika mi je patetichna ali devojchice kazhu da sam izgledao vatreno :lol: :mrgreen:

Mislim nije to bio one time thing, i dalje imam probe sa tim bendom i trebalo bi da se svira uskoro u KST0u, neka mi je Bog u pomoci...

On topic, Lars Ulrich. Lik smara. End of story. PO MENI.

Drumkiller

Post by Drumkiller » 07 Oct 2008, 22:41

Cortex wrote: On topic, Lars Ulrich. Lik smara. End of story. PO MENI.

Moj chowek....xD

friedman

Post by friedman » 07 Oct 2008, 22:42

Istina je, smara kao bubnjar, konstantno monotono sviranje me ubi kad slusam metlicu. ALI, on je napisao vise od pola metalikinih pesama, ta cinjenica nije bes zanemarljiva.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 07 Oct 2008, 22:51

Pa ne znam bash...od pesama koje se rachunaju(a to su uglavnom pesme sa prva tri albuma i chetvrtog, PO MENI), vecinu najboljih je napisao pokojni Cliff Burton, koji je bio najobrazovaniji muzichki u Metallica-i. Bar sam ja ovako prochitao na vishe mesta...Ma nije ni bitno, bitno je da Lars nije neki bubnjar :D

ALI!

Metallica-i i ne treba bolji i ne bi bili ni trunku bolji bend da su imali boljeg.

raskee_drummer

Post by raskee_drummer » 07 Oct 2008, 23:21

Cortex wrote: ALI!

Metallica-i i ne treba bolji i ne bi bili ni trunku bolji bend da su imali boljeg.
Ovo si pametno rekao ... :wink:

Paprika

Post by Paprika » 08 Oct 2008, 11:09

E Lars, na primer, je meni uzzasno dosadan bubnjar...

nenadnenad

Post by nenadnenad » 08 Oct 2008, 13:13

ne znam sto se ljudi bune sto se tice nekih strokesa i ramonesa :D kad takva muzika uglavnom ne zahteva komplikovanije ili bolje sviranje.

Drumkiller

Post by Drumkiller » 08 Oct 2008, 20:22

ok,a ti preslusaj prvi album ramonsa.... :D

Backsticking_91

Post by Backsticking_91 » 09 Oct 2008, 23:26

Orgasmatron wrote:To je recheno sarkastichno :D, poshtujem Dave-a i njegov rad kao i njegove video shkole koje su vishe nego korisne.
Opet si me provalio :) Dobar si , dobar si :)

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 14 Oct 2008, 02:10

Derrick wrote:
Backsticking_91 wrote:Bravo . Kako si me provalio ? Ja sam za single roll cuo na ovom forumu , pa sam proverio sta znaci , a potom se vratio ovde medju vas "profi" bubnjare ... Sta ja znam o tehnici ? A jos i o Weckl-u ..... I necu da kazem da Kollias sporo svira , mada necu da kazem ni da mi je to nesto interesantno . Ima mnogo brzih bubnjara , koji samo brzinu i vezbaju , pa onda prave pesme samo da bi mogli kako mogu brzo da sviraju . To je onda sport , a ne muzika ! A taj snimak Weckl-a je iz '92 , ako se ne varam , a mnogo se toga promenilo od tada , pa i njegova tehnika . Mada , sta vredi da ja tu pisem da mu tehnika ne valja , kad cete vi uvek terati svoje , osim ako ne kazem da je to rekao Dave , ili Steve (Gadd ili Smith) ,ili neki drugi "veliki" bubnjar .
Ja mogu da se složim sa tobom da ima bržih bubnjara od Koliasa i da ja, takođe, ne razumem taj način sviranja gde je poenta koliko ćeš stotina puta udariti duplu pedalu ili slično...

Međutim, normalno je da ljudi ovako reaguju na tvoje post-ove jer si nastupio po principu "ja znam, i sada cu da vam objasnim...". Ja idalje ne mogu da verujem da možeš da tvrdiš da Weckl-u ne valja tehnika. :shock: Pa, čoveče, Weckl je jedan od najuticajnijih, najpriznatijih i najboljih (ako ne i najbolji) bubnjara na svetu! Čovek može da svira šta god 'oće! Poslušaj malo ŠTA on svira, pa ako si zaista toliko dobar (kao što se iz tvog nastupa da predpostaviti), čućeš zašto i kako...

Na kraju krajeva, neumesno je da pričaš tako nešto. Koji si ti faktor da možeš da proceniš da li mu tehnika valja ili ne? Možda grešim(o) dušu...ti onda lepo okači svoj snimak kako sviraš, ili dođi na neki jam session, pa nas sve demantuj... :wink:
pazi, shto se tiche brzinchevica, zavisno od zahtevnosti pravca tako se i razvija gomila stvari. Recimo Kollias je svojim pokazivanjem along the riff and against the riff drumming-om pokazao da ni neki progressive bubnjari nisu bash toliko zajebani, na kraju krajeva chovek se na jazz-u uchio i tu tehniku upotrebljava za razvijanje brzine. Ne mozesh svirati black ili death metal (narochito death) ako ti je najbrzi tempo 120 bpm. Shto ne ide ne ide, ali naravno, nerviraju me ti "sportisti" koji prave pesme samo da bi se iskazali, to recimo mrzim kod Necrophagist-a kao benda (izjava Mohammed-a: VI MISLITE DA JE DREAM THEATER ZAJEBAN? SLUSHAJTE NAS!!!). Svaka chast svakome. Ja recimo u vecini sluchajeva vishe gotivim da chujem skank beat (ili ti thrash kec) sa mudima nego nekog muchenika koji cepa blast beat na 280 sa jednom nogom (ima i toga verujte mi:D).

Backsticking_91

Post by Backsticking_91 » 14 Oct 2008, 23:45

Da , ali i Bah je za svoje vreme bio "sportista" . :) Moraju postojati i takvi koji ce pomerati granice muzike .

Kole man

Post by Kole man » 04 Nov 2008, 22:56

Travis Barker je precenjen malo po meni,a losi su mi oni soft i pop rok bubnjari sto sviraju jedan isti ultra usporeni ritam u svim pesmama,takvih ima brda sada

Ognjen

Post by Ognjen » 12 Nov 2008, 03:07

Ovo je definitivno nezahvalna tema, ali Backsticking_91 je pobedio. Secam se kad sam tek pocinjao da sviram, negde sam nasao da je pravilan nacin drzanja palice takozvani "zatvoren", izmedju palca i kaziprsta, pa sam se smejao bubnjarima koji drze otvoreno i opusteno, izmedju palca, kaziprsta i srednjeg prsta (kao sto je, na primer, Weckl, ili Gadd). Na to me vrlo podseca prica koju ovde pise kod pomenuti clan.

Nema bolje i losije tehnike, postoji samo muzika. Sve ostalo su samo alati koji sami za sebe ne znace nista.
A prava je retkost cuti i jednog stvarno dobrog, vrhunskog bubnjara, da o drugom bubnjaru prica nesto lose, pogotovu ako je samo tehnika u pitanju. Reci Colaiuti da je Travis los, samo ce ti okrenuti ledja.
Pa i taj Yukka, mozda se ne prsi i ne siri, ali je tacan kao sat i uvek na mestu. Ostalo ostaje pitanje ukusa.

Derrick, ne bih se slozio sa tvojim poredjenjem Vinnija i Davea, po pitanju poliritmija i ostalog. Pa Vinnie je pre neku deceniju svirao sa Zappom ono sto verujem da Weckl jos uvek moze samo da sanja.

Post Reply