Derrick Plourde (1971. - 2005.)

Moderator: zolideathmetal

Post Reply
Derrick
MF veteran

Derrick Plourde (1971. - 2005.)

Post by Derrick » 30 Mar 2009, 17:04

Danas se navršava 4 godine od smrti Derrick Plourde-a, bubnjara, multi-instrumentaliste i kompozitora. Kao bubnjar renomiranih bendova kao što su Lagwagon, Bad Astronaut, Mad Caddies, Rich Kids On LSD, Jaws, The Ataris, Threatend Hope, ostavio je neizbrisiv trag na globalnoj punk sceni, pre svega.

Rođen 17.10.1971. godine u malom mestu Goleta, St. Barbara u Kaliforniji, pa sve do svoje smrti 30. marta 2005. godine, Derrick je bio osnivač i član nekoliko poznatih i manje poznatih (uglavnom) punk-orjentisanih sastava. Njegov stil sviranja je drastično "podigao lestvicu" što se tiče "punk svirke/bubnjanja". Perfektna kombinacija jazz finoće i dinamike, uz furioznost punk-a i metal-a, uz vrlo često kompleksne poliritmične i linearne deonice, učinila ga je jedinstvenim na svetskoj punk sceni, a mnogi bubnjari Derrick Plourde-a navode kao jednog od svojih glavnih uzora po pitanju sviranja bubnjeva.

Autor ovih redova spada u grupu velikih poštovaoca lika i dela Derrick Plourde-a (eto i odgovora na pitanje čime je inspirisan moj alijas na forumu), te iz želje da sa drugima podelim neke od njegovih "radova", kačim .zip fajl koji sadrži 6 pesama koje su me posebno inspirisale, i izmenile moje poimanje i pristup sviranju bubnjeva. Pesme kao što su Move The Car i Rifle (obe autorske pesme Lagwagon-a) pokazuju sav Derrick-ov talenat, energiju i tehničku potkovanost.

E, da, za sve koji se pitaju, Derrick Plourde nije koristio duplu pedalu. :wink:

Poslušajte i uživajte! :ziveli:

http://www.mediafire.com/?ozzwtknnwwy

Image

Image

Image

Image

cccira
MF veteran

Re: Derrick Plourde (1971. - 2005.)

Post by cccira » 30 Mar 2009, 17:34

Meni ovaj lici malo na Dr. Greenthumba

Inace odlican bubnjar, volim da slusam njegov rad cak iako bas i ne volim pank.
R.I.P.

Post Reply