Ta serija (2002) Paiste-ovih chinela je naaajbolja....zavidim ti

iggydrum wrote:bubanj: REMO MASTER TOUCH CUSTOM - signature RICKY LAWSON
- HH 12" PAISTE micro hats,HH 13" PAISTE 2002 sound edge
- CHINA PAISTE 2002 18"
Moderator: zolideathmetal
iggydrum wrote:bubanj: REMO MASTER TOUCH CUSTOM - signature RICKY LAWSON
- HH 12" PAISTE micro hats,HH 13" PAISTE 2002 sound edge
- CHINA PAISTE 2002 18"
Boj ne bije svetlo oruzje... Nema razloga da mi zavidis, polako stignes do svega sto zelis. I jedan bitan savet: Bitan je komad (kako bubnja tako i cinela), ne radi svaka cinela isto iako je iste serije. Evo ja imam ride koji je niza paiste serija ( PAISTE 1000 power ride), a radi bolje od 20-tak vrhunskih ride-ova koje sam promenio. Drugi primer: Po klasifikaciji PAISTE-a, najbolja i najskuplja cinela koju imam je 15" PASTE signature mellow crash, ali mi se ona najmanje dopada tako da cu je najverovatnije promeniti u najskorije vreme. Ne kupuj instrument (bubanj, cinele, percussion...) nikada a da ga pre toga ne probas, uvek i medju jeftinijim stvarima mogu da se nadju odlicni instrumenti (imao sam par stagg cinela koje su radile neverovatno dobro, iako su kupljene za male pare). Probas 20 cinela i izaberes ono sto ti se dopada, i slobodno maltretiraj prodavce bubnjeva jer im je to posao, iako su nadobudni i prepotentni, a 90% njih nemaju pojma (cast izuzecima) o poslu kojim se bave (ako su prodavci dobri sviraci ne znaci da cuju dobro ili da znaju nesto o zvuku).raskee_drummer wrote:Jooojj brate...Ta serija (2002) Paiste-ovih chinela je naaajbolja....zavidim ti
Ne treba bas toliko generalizovati stvari, verovatno nisi dovoljno trazio, ima sigurno skupih cinela koje ti odgovaraju. Sto se tice sabiana HHX, on je namerno napravljen tako, tj. jurena je slicna boja sa duhovima na dobosu (to se pogotovo cuje na HHX hi-hat-ovima) i to kada pravilno sviras zvuci mnooogo opasno. Naravno o ukusima ne treba raspravljati.Derrick wrote:Dakle, kupiš npr SABIAN HHX Evolution ride za 350 EURa i pokušavaš da sviraš rock sa njim i ukontaš da ima potpuno neadekvatan zvuk za tako nešto (veliki wash i slab stick definition),
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest