salu na stranu, stvar ukusa... mislim da cu ja ipak da uzmem tamburo..
Moderator: zolideathmetal
Pa aj' za početak da te ispravim - nije "w", nego "v".Drumkiller wrote:Ako sam te dobro razumeo,onda je swe jedno koji bubanj kupis,dal od 2000ewra ili 500 ewra,razlike su suptilne,znaci ako su male razlike u zwuku niko ne bi kuppowao bubnjeve koji su 2000ewra...ja nisam nesto preterano iskusan nemam puno staza,al mogu da kazem sta mi zwuci dobro a sta lose,mada uprawu si za ono stim akustika itd. sto znaci da niko nikada nece moci da sudi sta je dobro a sta ne, jer niko nece biti u mogucnosti da uzme 20 razlicitih setova sa istim plastikama potpuno istim stimom prostorijom itd. da bi mogao da uporedi.mozda su oni mapexi u liri predrkano nastimowani,neke predrkane cinele na njima itd. pa se swi loze...ispraw me ako gresim
Dakle, bubanj od 2000 EURa je četiri puta bolji od bubnja od 500 EURa? Ne bih se baš složio. Naravno da finiš, drvo i obruči otiču na zvuk, ali je pitanje KOLIKO UTIČU (oko ovoga se i vrti cela moja priča). U prevodu, vredi li dati 4 puta više novca? Ili ako imaš bubanj od 1000 EURa (a za te pare se može kupiti prilično dobar set po svim merilima), da li je vredno para dati duplo, ili čak tri-četiri puta više za "bolji" set. Kao što rekoh, "plaćaš hir" - tipa "e, ne valja mi maple, 'oću ružino drvo". A tvrditi da su razlike drastične je apsurdno.Drumkiller wrote:badi ric model hm,verowatno nikad nebi uzeo...obrucevi uticu na zwuk bubnja tako da nekom to vredi...
pa nemislim na bubanj od 2000 i 4000ewra jer oba bubnja moraju biti dobri....al naprimer ne moze bubanj od 500 ewra biti dobar ko onaj od 2000,jer opet hardwer je bolji drvo je bolje finis je bolji itd...za akustiku se slazem,stoji swe to..
Q series setovi su sada na popustu, 350 evra i dobijes specijalni popust ako uzmes Zildjian cinele. Kontam da za 500-550 evra mozes uzeti set sa osnovnim cinelama.sl0e wrote:Da li ste probali neke setove Mapex bubnjeva? Konkretno mislim na Q Series 5 - piece kit i QR Series. I da li uopste moze da se kupi solidan set za ~50k?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest