Pomoc za dalje....:)

Moderator: zolideathmetal

Derrick
MF veteran

Re: Pomoc za dalje....:)

Post by Derrick » 22 Jan 2008, 12:27

Ok, manji - a koliki je taj manji prelaz (8", 10" ili 12")?

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 22 Jan 2008, 13:48

Izmeri lenjirom pa nam kazi koliko je to centimetra (ili to podeli sa 2.54 i toliko je incha)

raskee_drummer

Post by raskee_drummer » 22 Jan 2008, 20:16

ok, najverovatnije da cu vam javiti veceras koliko je inch-a....posto sam nesto bolestan, a bubnjevi mi nisu u stanu nego u garazi kod druga...tako da ako odem veceras javicu vam, a ako ne onda sutra sigurno.....
hvala vam, "kolege" :)

malo sam napredovao sto se tice rudimentacije.....:D:D:D
uglavnom, primeti se razlika...;)

raskee_drummer

Post by raskee_drummer » 23 Jan 2008, 01:00

e izmerio sam.....12 inch-a je taj najmanji prelaz, mislim timpan, sve je to isto, kako god.... :)

eto...zoli, derrick: pogledajte ako imate, molim vas.... :) :)

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 23 Jan 2008, 15:28

E, jbg, ja imam potpuno novu 13" (moj stari bubanj je imao promere 13", 14", 16", 22"). Imam skroz novu REMO Coated Ambassador plastiku, ali sam skroz zaboravio da je moj prvi prelaz precnika 13" (jedva sam i plastiku za njega nasao kada sam trazio - svi imaju 12" i 14", ali malo njih 13"...) :( Sorry...

raskee_drummer

Post by raskee_drummer » 23 Jan 2008, 17:36

e jbg....hvala ti u svakom slucaju, jer nisam ja merio-nego drug, pa cu ja izmeriti opet veceras...pa cu ti javiti, jer kada sam podelio ispalo mi je ne chisto 12 inch-a nego 12 zarez nesto, ne znam tacno.....

sinnerboy

Post by sinnerboy » 24 Jan 2008, 11:39

raskee_drummer wrote:e jbg....hvala ti u svakom slucaju, jer nisam ja merio-nego drug, pa cu ja izmeriti opet veceras...pa cu ti javiti, jer kada sam podelio ispalo mi je ne chisto 12 inch-a nego 12 zarez nesto, ne znam tacno.....

garant 13 ˝...btw kakav je bubanj? koja marka? entry level obično imaju 13/14/16 tomove ... moj peavey je takav...deder nađi model i marku pa čačkaj po netu dok ne nađeš specifikacije.

raskee_drummer

Post by raskee_drummer » 24 Jan 2008, 20:38

Premierov je bubanj...royal.....:)

ja mislim da je 13" ali nisam siguran....

Drobac
MF veteran

Post by Drobac » 24 Jan 2008, 21:05

Moj drugar ima Premier Royale. Promeri su 12, 13, 16.

raskee_drummer

Post by raskee_drummer » 26 Jan 2008, 13:54

e ljudi, da li ko zna koliko kosta 12" neka prosecna???

Marko_chupavi
MF veteran

Post by Marko_chupavi » 28 Jan 2008, 23:06

odprilike koliko incha toliko evra... +- par evrica, i zavisi koja marka i debljina

Hells Bells

Post by Hells Bells » 27 Mar 2008, 08:49

Posto sam i ja pocetnik hteo bih vas pitati sta da vezbam da odvojim desnu ruku od leve ruke ili desnu ruku od desne noge i tako to.

Do sad sam vezbao.
ono rlrrlrllrlrrlrllrlrrlrll rrllrrllrrllrrllrrll rlrlrlrlrlrlrlrlrlrlr

jedan rock ritam sa prelazima ne znam se bas izjasniti

jedan bluz ritam

onaj disko ritam,obadve ruke na fusu i radis rlrlrlrlr negde ubacis nogu i ruku :roll: :roll: :roll:

raskee_drummer

Post by raskee_drummer » 07 Apr 2008, 16:32

Hells Bells wrote:Posto sam i ja pocetnik hteo bih vas pitati sta da vezbam da odvojim desnu ruku od leve ruke ili desnu ruku od desne noge i tako to.

Do sad sam vezbao.
ono rlrrlrllrlrrlrllrlrrlrll rrllrrllrrllrrllrrll rlrlrlrlrlrlrlrlrlrlr

jedan rock ritam sa prelazima ne znam se bas izjasniti

jedan bluz ritam

onaj disko ritam,obadve ruke na fusu i radis rlrlrlrlr negde ubacis nogu i ruku :roll: :roll: :roll:

pa nastavi to da vezhbash.....i pokushaj da se igrash-ubacuj neke fazone...i ako dobro zvuchi gotiva....jer uvek mozhesh da kombinujesh dosta stvari....

vezhbaj rudimetne.....single stroke-roll i double stroke-roll-to su ti osnove.....

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 10 Apr 2008, 08:47

Slusaj muziku i skidaj, to je uvek dobar izvor ideja i inspiracije ;)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 15 May 2008, 13:32

Ok, hajde da pretvorimo ovu u temu za pitanja totalnih pochetnika :D

Shalim se, ali vidim da drugi pitaju pa bih i ja :)

Dakle, moje konkretno pitanje je, a gledao sam vec 5-6 shkola bubnjanja i upoznao se sa tehnikama na snare-u(tj. znam shta su i kako bi trebalo da se izvode) i ostalim delovima drum kit-a, zashto niko ne govori o razdvojenosti extremiteta i o tome kako se to postizhe?

Recimo, ako sviram neshto ovako:

1....2....3....4....5....6....7....8..

ohh.....ohh.......ohh......ohh.....

..........snr.................snr.....

.bd.................bd...bd..........

gde su ohh-open hi-hat, bd-bass drum i snr-snare, kad dodjem do 5. i 6. osmine, ranije mi je i ruka kretala da udarim i hi-hat na 6. oj osmini shto, jel, nije dobro, pa sam to prevazishao tako shto sam dozvolio sebi da osetim, chujem, ne znam vishe ni sam.... kako radim taj jedan kick na bass drum-u(onaj ispod broja 6 na dijagramu :D )i onda se vracam u beat sa novim ohh-om i snr-om na beat-u 7 koji traje do 8-ice i tako sve u krug.

E sad, nauchio sam ja i mnogo komplikovanije stvari od ovoga, iako sviram bubnjeve tek 2-3 meseca jednom nedeljno po 2 sata, ali ono shto me zanima je sledece: Da li se i svaka druga josh komplikovanija stvar, a u vezi sa odvojenoshcu extremiteta uchi na ovaj nachin ili se chovek jednostavno opusti i ne misli na to shta radi desnom rukom na hi-hat-u(a uspeva nekako nesvesno da drzhi taj stabilan chetvrtinski beat gledano u vezi sa primerom sa dijagrama) dok desnom nogom mozhe da se zeza na bass drum-u kako mu se tjefne kao i levom rukom ili je sve potrebno nauchiti prvo extremno polako sachekati da se choveku razvije u mozgu te onda svirati kako treba te stvari? Ovo drugo mi deluje(a pogotovo kad pogledamo kakvi sve kompilikovani pattern-i postoje) manje verovatno, tako da... please iskusniji momci, podelite koju rech mudrosti samnom :) Mislim... kako ja da odsviram ovo:

1....2....3....4....5....6....7....8....9....10....11....12....13....14....15....16....

ohh................ohh..................ohh..cht...cht...cht...ohh..........oht.........

....................snr...................snr................snr.................snr...snr....

bd..................bd...bd.......bd.................bd..........bd....bd....................

?

chh-closed hi-hat.

Post Reply