Najgluplja Stvar Za Bubnjeve

Moderator: zolideathmetal

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Najgluplja Stvar Za Bubnjeve

Post by nemanjavelimirovic » 30 Mar 2009, 16:48

Uh, taj je hobotnica jbt. Hahahahaha. Mutacija neka? Chernobilj? Svashta se moze dogoditi, mada nije lose imati bubnjara sa vishe od 4 ekstremiteta, zar ne... Moze i da svira ritam gitaru a u isto vreme da pici cetvorodupli bas susanj. Ne bi to vise bio death metal, nego DEATH Death. :lol: :lol: :lol:

nemanja_cs

Post by nemanja_cs » 30 Mar 2009, 16:52

bas htedoh sad da stavim tu sliku, ili neku slicnu. ovaj lik mi nije jasan stvarno, da svira 6 bass bubnjeva, pa da ga jbsh....
+sto covek ima jedno 6 remote hi-hatova :roll:
@ nemanja
'sta sviras?
sviram brate smrtnu smrt! xD death death gor gor xDD

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 30 Mar 2009, 18:13

Marko_chupavi wrote:3 bas bubnja???

Image

Ovo mi više liči na gradilište nego na bubanj

Drobac
MF veteran

Post by Drobac » 30 Mar 2009, 18:31

nemanjavelimirovic wrote:Uh, taj je hobotnica jbt. Hahahahaha. Mutacija neka? Chernobilj? Svashta se moze dogoditi, mada nije lose imati bubnjara sa vishe od 4 ekstremiteta, zar ne... Moze i da svira ritam gitaru a u isto vreme da pici cetvorodupli bas susanj. Ne bi to vise bio death metal, nego DEATH Death. :lol: :lol: :lol:
I ta gitara na tvom avataru ima 6 zica. Koji ce joj djavo? Dovoljna je samo jedna da bi mogla da se svira.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 30 Mar 2009, 21:49

Drobac wrote:
nemanjavelimirovic wrote:Uh, taj je hobotnica jbt. Hahahahaha. Mutacija neka? Chernobilj? Svashta se moze dogoditi, mada nije lose imati bubnjara sa vishe od 4 ekstremiteta, zar ne... Moze i da svira ritam gitaru a u isto vreme da pici cetvorodupli bas susanj. Ne bi to vise bio death metal, nego DEATH Death. :lol: :lol: :lol:
I ta gitara na tvom avataru ima 6 zica. Koji ce joj djavo? Dovoljna je samo jedna da bi mogla da se svira.
Izvinjavam se za shalu. Ali ok je dva bass bubnja, sta ce im vise od toga ...please?

Odatle opaska na vishak elemenata. Na gitari ima 6 zica, a imas 5 prstiju na levoj ruci i to je mnogo logicnije nego da za dve noge imash 6-7-8 pedala koje treba da pritiskash brzo dok udarash po jos 12-15 elemenata sa dve ruke. :?: :?: :?: 2 Bass Bubnja, Dva dobosha (jedan pikolo npr i jedan limeni), 4 prelaza i dva indijanera i brdo cinela...to mi najvise ima logike za neki ogroman setup..., ali vishe od toga je stvarno nepotrebno, mada mozda nisam nikad upoznao nekoga ko bi koristio sve te elemente??? Ako imash Neki snimak u kojem bubnjar koristi sve to sa slike, okaci i onda si skroz u pravu..ok tako? :ziveli:

Drobac
MF veteran

Post by Drobac » 30 Mar 2009, 22:46

nemanjavelimirovic wrote:
Drobac wrote:
Izvinjavam se za shalu. Ali ok je dva bass bubnja, sta ce im vise od toga ...please?

Odatle opaska na vishak elemenata. Na gitari ima 6 zica, a imas 5 prstiju na levoj ruci i to je mnogo logicnije nego da za dve noge imash 6-7-8 pedala koje treba da pritiskash brzo dok udarash po jos 12-15 elemenata sa dve ruke. :?: :?: :?: 2 Bass Bubnja, Dva dobosha (jedan pikolo npr i jedan limeni), 4 prelaza i dva indijanera i brdo cinela...to mi najvise ima logike za neki ogroman setup..., ali vishe od toga je stvarno nepotrebno, mada mozda nisam nikad upoznao nekoga ko bi koristio sve te elemente??? Ako imash Neki snimak u kojem bubnjar koristi sve to sa slike, okaci i onda si skroz u pravu..ok tako? :ziveli:
Ako neko koristi sve elemente svog seta, onda to nikako nije preterivanje. Ako, pak, ne koristi, onda jeste preterivanje.

Nemam snimak, ali vidim logiku iza tolikih setupa. Sve je u razlicitim izvorima zvuka. Ako neko ima 4 basa, to ne znaci da ne koristi sva 4. ;)

nemanja_cs

Post by nemanja_cs » 30 Mar 2009, 23:48

pa upravo, sta ce mu ako ne koristi?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 30 Mar 2009, 23:55

Nemam snimak,
Onda nishta, NEMANJA WINS!!!
:lol: :lol: :lol:

Zezam se, pa pazi, ako nekom treba 4 bass bubnja, to bi znacilo da tom istom treba recimo drugacija dva zvuka duple pedale na koncertu ili cak probi, ali onaj lik sa slike ima 6, ej nije 4 (shto jeste vec previshe, jer ponavljam zezanje - ima manjak ekstremiteta), ali ajde da je 4 pa ono dupli komplet sa duplim bass bubnjem, super, svaka mu cast. Ali trodupli komplet je iskljucivo KURCIRANJE u vizuelnom smislu, shto je moj subjektivan stav. Moguce da nekom i treba, ali taj onda definitivno moze biti proglashen najzajebanijim duplopedalerom na svetu...sestodupli pedaler. Biciklist.

E da, btw, jel to nije slika koja je sluzila za advertajzing neke marke bubnja? Onda ima smisla... On koristi taj bubanj, a oni smatraj da je mnogo zajeban, pa mu skockali 3 kompleta sa 123. 998 cinela...da bude ono kako treba. Troo :mrgreen:

Nemoj niko da se vredja, ja se samo malko zezam izmedju redova ! :ziveli: U svakom slucaju CHEERS! Sve je to good :ziveli:

Drobac
MF veteran

Post by Drobac » 31 Mar 2009, 01:01

A ko kaze da on odjenom mora da svira svih 6 baseva? Opet se vracamo na gitaru. Jel sviras svih 6 zica odjednom?

Da me ne razume neko pogresno, ja prvi ne bih svirao ono cudo, ali ako ti nesto ne razumes, ne znaci da i ostali ne razumeju. Ili ako tebi ne treba, ne znaci da ne treba i ostalima.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 31 Mar 2009, 01:21

Ok, tu se slazem, ali i dalje zelim klip gde neko svira ono cudo.. :mrgreen:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 31 Mar 2009, 06:56

Drobac wrote: Jel sviras svih 6 zica odjednom?
ja sam cuo da postoje neki akordi, kazu ljudi da se sviraju sa 6 zica :? :shock: al ja to ne vjerujem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ipak ovaj set sa slike je cisto preseravanje... da svira od kantrija do tehnikal deth metala, ne bi mu trebalo toliko... pola tih stvari se ne razlikuje kada sviras u bendu. a ako umijes da sviras dosta ti je i najobicniji set ako znas da ga iskoristis :wink:

Marko_chupavi
MF veteran

Post by Marko_chupavi » 31 Mar 2009, 09:02

covek SVIRA ove bubnjeve... i poslusajte sta prica sto kaze u ovom prvom videu

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/uV9WlgC5oWo&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/uV9WlgC5oWo&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kXKGKw1Kwfk&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kXKGKw1Kwfk&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

Drobac
MF veteran

Post by Drobac » 31 Mar 2009, 12:46

Solomon wrote:pola tih stvari se ne razlikuje kada sviras u bendu.
Ni ja ne razlikujem akorde sa 3 zice, a kamoli 6, pa ljudi opet sviraju gitare, a ne gusle. ;)

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 31 Mar 2009, 13:30

ajd dobro ti si u pravu, ja se ne razumjem u bubnjeve jbg ...

nemanja_cs

Post by nemanja_cs » 31 Mar 2009, 21:26

Drobac wrote:
Solomon wrote:pola tih stvari se ne razlikuje kada sviras u bendu.
Ni ja ne razlikujem akorde sa 3 zice, a kamoli 6, pa ljudi opet sviraju gitare, a ne gusle. ;)
sto ti volis da filozofiras :hide:

Post Reply