trigeri i snimanje bubnja...help

Moderator: zolideathmetal

zolideathmetal
Urednik

Re: trigeri i snimanje bubnja...help

Post by zolideathmetal » 02 Oct 2008, 09:44

raskee_drummer wrote: pa ne zhelim sebe da chujem sebe kako sviram..mislim ono-kontao sam sa band-om neshto da radimo, samo ne znam kakav ce kvalitet zvuka da bude.....
Kvalitet ce biti los, ali opet pitam, ako hoces u licne potrebe (pregledavanje aranzmana, ko kako svira, da li ste stalno u tempu bla bla) onda je i to ok. Malo se potrudis, mozda stavis vise mikrofona (onda ti treba i mixer) i cepaj.
Nikakvi triggeri i cuda. Samo mikrofoni.
Ako hoces da snimis materijal za publiku, onda ti preporucujem da odes do studija da snimis probu (Spider studio u Beogradu, Positive-Family studio u Novom Sadu). Ne kosta pujno a zvuci sasvim solidno.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 02 Oct 2008, 11:35

problem jedan mali sto mi nismo blizu novog sada i beograda :D ali ima i ovdje studijeva (koja rijec :lol: ) a koje mikrofone bi preporucio to sto si pominjao 2-3 ... mozel bilo kakav ? ili mora nest bolje ?

Drumkiller

Post by Drumkiller » 02 Oct 2008, 11:48

Pa imash mikrofone za snimanje i ozvucavanje bubnjeva,imas da kupis komplet ne znam koliko su,dobijes 3 za tomove mislim da imash i za dobos nisam siguran,1 za bass,2 za cinele.....

raskee_drummer

Post by raskee_drummer » 02 Oct 2008, 18:00

zolideathmetal wrote:
raskee_drummer wrote: pa ne zhelim sebe da chujem sebe kako sviram..mislim ono-kontao sam sa band-om neshto da radimo, samo ne znam kakav ce kvalitet zvuka da bude.....
Kvalitet ce biti los, ali opet pitam, ako hoces u licne potrebe (pregledavanje aranzmana, ko kako svira, da li ste stalno u tempu bla bla) onda je i to ok. Malo se potrudis, mozda stavis vise mikrofona (onda ti treba i mixer) i cepaj.
Nikakvi triggeri i cuda. Samo mikrofoni.
Ako hoces da snimis materijal za publiku, onda ti preporucujem da odes do studija da snimis probu (Spider studio u Beogradu, Positive-Family studio u Novom Sadu). Ne kosta pujno a zvuci sasvim solidno.

joj brate :)

Mislili smo da snimimo ovako neke nashe pesme..i da ih imamo..ali ne da budu losheg kvaliteta..nego da zvuchi malo bolje od live-a..tako nekako :?
a u studio necemo jer treba vishe para za to..mixetu vec imam-o...tako da bi mi samo trebali trigeri ili mic-ovi...samo ne znam shta je jeftinije :oops: ...mislim ne shta je jeftinije, nego da kupim neshto za shto manje pare(novo naravno) a da mogu s tim da snimam i da lepo zvuchi :? :)

Critical
PedoBear

Post by Critical » 02 Oct 2008, 18:39

Ovo sto cujes na ovom snimku je snimano pomocu stapa i kanapa,tj, snimano je u jednoj prostoriji u KC sabac ...
Bubanj je ozvucen sa 3-4 mic-a ,gitare direktno iz proc-a u mixetu i vokal takodje ,sve usnimljeno u komp i malo "peglano"...

Ako ti odgovara ovakav zvuk ,to mozes za pola sata da namestis, ako imate mixetu pozajmite ili iznajmite negde micove i eto...

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 04 Oct 2008, 14:11

Ko u Spajderu snima i radi probe tome svaka chast :D, pazi, imash i studio Boom u Zemunu isto tako, imash i gomilu drugih studija za snimanje, samo ako hocesh da se raspitash, retko koji ima trigere (npr Paradox ima i ne znam koji josh).

raskee_drummer

Post by raskee_drummer » 05 Oct 2008, 02:39

Critical wrote:
Ovo sto cujes na ovom snimku je snimano pomocu stapa i kanapa,tj, snimano je u jednoj prostoriji u KC sabac ...
Bubanj je ozvucen sa 3-4 mic-a ,gitare direktno iz proc-a u mixetu i vokal takodje ,sve usnimljeno u komp i malo "peglano"...

Ako ti odgovara ovakav zvuk ,to mozes za pola sata da namestis, ako imate mixetu pozajmite ili iznajmite negde micove i eto...

evo pogledao sam snimak...mislim preslushao ga :D

nije losh kvalitet...moglo bi i obo da prodje..ali bubanj mi skroz loshe zvuchi :? :(

zoliiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....................shta da uzmem..shto te nema :D :D :D :D :D :D

samo za shto manju kintu :wink:

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 05 Oct 2008, 05:37

A ti bi i jare i pare a? Pa sine, bez "pozamashne" cifre nema ni dobre robe, jbg, morash malo da se pruzish da bi izvukao neku bolju opremu koju necesh morati posle da budzish (pa kad sve saberesh ispadne te 200 puta skuplje).

raskee_drummer

Post by raskee_drummer » 05 Oct 2008, 17:50

Orgasmatron wrote:A ti bi i jare i pare a? Pa sine, bez "pozamashne" cifre nema ni dobre robe, jbg, morash malo da se pruzish da bi izvukao neku bolju opremu koju necesh morati posle da budzish (pa kad sve saberesh ispadne te 200 puta skuplje).

Ne bih brate...kada bih uzeo neke trigere zvuchalo bi sigurno bolje nego na ovom snimku shto mi je Critical poslao(critical nemoj da se ljutish-ne kazhem da ne valja, samo kazhem da bi bubanj bolje zvuchao :) )..
Samo pitam Zoli-a ili neko drugi da mi kazhe...za najjeftinije trigere i module...a da nisu mnogo loshi, jer ipak se oni bolje razumeju u to od mene.. :?

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 05 Oct 2008, 18:00

Ma ja tebe sve razumem, ali pazi, jeftiniji trigeri = loshi u 3 lepe = budzenju nikad kraja = za pare koje bi dao za budzenje jeftinije ti izadje da odmah kupish neke osrednje ili pak skuplje malo i Bog da te vidi.

raskee_drummer

Post by raskee_drummer » 06 Oct 2008, 01:51

E brate, hvala ti :) na thomann-u sam vec gledao, ali je kod nas samo za nijansu skuplje nego kod njih.. :)
Skontacu neshto..valjda se snadjem :wink:

raskee_drummer

Post by raskee_drummer » 06 Oct 2008, 01:51

Orgasmatron wrote:Ma ja tebe sve razumem, ali pazi, jeftiniji trigeri = loshi u 3 lepe = budzenju nikad kraja = za pare koje bi dao za budzenje jeftinije ti izadje da odmah kupish neke osrednje ili pak skuplje malo i Bog da te vidi.

heheh..sad i ja tebe razumem :wink:

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 06 Oct 2008, 06:06

vidish da se sve moze kad se hoce :D, pazi shto se inache tiche mikrofona (ako se odluchish na tu varijantu) gledaj samo SURE i SENNHEISER (valjda sam ga dobro napisao znam da se po nashki kaze ZENHAJZER :D) jes' da koshtaju ali opravdavaju cenu u poredjenju sa mnogim drugim mikrofonima. A ako vec hocesh trigere, mislim da mozesh samo da kupish i za bas bubanj (ili bas bubnjeve ako si srecan i imash kinte za takav set)!! Sve ostalo mozesh na mikrofon ali prvenstveno bas mora biti trigerovan, narochito ako svirash na velikim brzinama pa gubish malo na jachini udaraca

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 06 Oct 2008, 09:33

Ovako, sto se triggera tice, ja sam bio zadovoljan i sa DT-10 (ili 15?) od Yamahe. Mali trigger, koji se lepi na opnu. Cena : 20e
Module, uzmes Alesis DM-5, cena : 100 - 150 e
Ali mucices se sa triggima jako, i nece ti ispasti snimak kao svet. Ako ces vec tako raditi, onda nakucaj bubanj. Ili snimi sve jako gadno cisto da cujes sta sviras, i prekucas preko toga. i kuci snimite sve ostalo.

Post Reply