Loshi bubnjari po wama

Moderator: zolideathmetal

Post Reply
vasko

Re: Loshi bubnjari po wama

Post by vasko » 01 Oct 2008, 15:52

a zna li neko kako se zovu oni domorodacki drum kitovi Soul Fly-a?

Backsticking_91

Post by Backsticking_91 » 01 Oct 2008, 23:04

A , ja bih hteo da vas sve pitam nesto , ako smem . Ko od vas , zaista , svira bubnjeve ? Ja sam stekao utisak da vi vise filozofirate , da ne napisem serete , o sviranju , muzikalnosti , tehnici ,.... Sta vi znate o tehnici ? A sta o muzikalnosti ? Pravi bubnjari znaju da kazu ko je dobar , a ko los , a vi serete o tome ko vam se svidja , a ko ne !!! Sto se tice samog pitanja , odgovor na to je stvarno tesko dati , s obzirom da niko nije video sve bubnjare sveta , niti bi bio objektivan u vezi s tim !!! Sama tema nema smisla , iako poznajem osobu koja ju je postavila :))))

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 01 Oct 2008, 23:12

Eee alal ti vera...prvi post i odma vredjanje... ajd smiri se i kazi kulturno i lepo svoje misljenje..Da si pregledao forum vrlo lepo bi video ko sta svira... pa ne bi tako....

nije lepo. svi smo ovde muzicari..

Critical
PedoBear

Post by Critical » 01 Oct 2008, 23:19

A , ja bih hteo da vas sve pitam nesto , ako smem . Ko od vas , zaista , svira bubnjeve ?
Ja ne sviram pa opet mogu da kazem ko mi se svidja a ko ne ,zar ne?

btw lakse sa napadanjem ljudi,tek si dosao pa odmah "ujedas" :)

Nisam siguran da bih zeleo da ti pozelim dobrodoslicu kad uzmem u obzir kakav ti je prvi post

Pozz

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 01 Oct 2008, 23:24

Backsticking_91 wrote:A , ja bih hteo da vas sve pitam nesto , ako smem . Ko od vas , zaista , svira bubnjeve ? Ja sam stekao utisak da vi vise filozofirate , da ne napisem serete , o sviranju , muzikalnosti , tehnici ,.... Sta vi znate o tehnici ? A sta o muzikalnosti ? Pravi bubnjari znaju da kazu ko je dobar , a ko los , a vi serete o tome ko vam se svidja , a ko ne !!!
Sine, pogledaj malo Zoli-jev snimak gde svira u studiju ("Bubnjevi u studiju"), a zatim vidi neki snimak sa nekih prošlih jam session-a (tamo ćeš za bubnjevima videti mene), pa nam postavi isto ovo pitanje i vidi koliko ima smisla... :roll:

BTW, jesi li ti bubnjar?

raskee_drummer

Post by raskee_drummer » 02 Oct 2008, 08:11

Derrick wrote:
Backsticking_91 wrote:A , ja bih hteo da vas sve pitam nesto , ako smem . Ko od vas , zaista , svira bubnjeve ? Ja sam stekao utisak da vi vise filozofirate , da ne napisem serete , o sviranju , muzikalnosti , tehnici ,.... Sta vi znate o tehnici ? A sta o muzikalnosti ? Pravi bubnjari znaju da kazu ko je dobar , a ko los , a vi serete o tome ko vam se svidja , a ko ne !!!
Sine, pogledaj malo Zoli-jev snimak gde svira u studiju ("Bubnjevi u studiju"), a zatim vidi neki snimak sa nekih prošlih jam session-a (tamo ćeš za bubnjevima videti mene), pa nam postavi isto ovo pitanje i vidi koliko ima smisla... :roll:

BTW, jesi li ti bubnjar?
Brate, Derrick ti je lepo rekao..pogledaj malo forum pa onda prichaj nestho...
Btw. stvarno nije uredu da vredjash-a prvi ti je post-to stvarno nema smisla.......... :shock:

Drumkiller

Post by Drumkiller » 02 Oct 2008, 10:49

gde ja mogu videti te jam session-e???

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 02 Oct 2008, 11:36

sve i svasta > Ko hoce Jam session > i prelistas (nema puno samo oko 100 stranica :lol: ) i naci ces video snimaka ...

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 02 Oct 2008, 11:42

Drumkiller wrote:gde ja mogu videti te jam session-e???
http://www.mediafire.com/?3zzinmtzmd1

Evo jedan kraći snimak.... Solidan zvuk, ali uživo zvuči daleeeko bolje, jer ipak je ovaj snimak načinjen običnom kamericom sa mono zvukom... :wink:

Backsticking_91

Post by Backsticking_91 » 02 Oct 2008, 23:35

Ja jesam bubnjar , inace verovatno , ne bih ni odgovarao na pitanja :) Zao mi je sto se vecina vas uvredila , ali takav sam stekao utisak . Opet , neko je odgovorio kako ne svira bubnjeve , ali moze da kaze ko mu se svidja . Tema je najloshiji bubnjar , a ne ko vam se svidja , a ko ne , tako da ko ne svira bubnjeve , naglasio bih SVIRA , a ne lupa , nije kompetentan da odredi ko je , i zasto , dobar bubnjar . Neki misle da je Jukka iz Nightwish-a sjajan bubnjar , a decko je sve losiji i losiji . Ne postoji najbolji ili najloshiji bubnjar , vec samo bubnjari ! Loshi bubnjari , nisu bubnjari , jer nisi ni Ekonomista ako izboxujesh veci dzeparac od matoraca ;)

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 02 Oct 2008, 23:43

Backsticking_91 wrote: naglasio bih SVIRA , a ne lupa , nije kompetentan da odredi ko je , i zasto , dobar bubnjar . Neki misle da je Jukka iz Nightwish-a sjajan bubnjar , a decko je sve losiji i losiji .
A u koju ti grupu spadaš - one koji sviraju, ili lupaju? :wink:

Btw, otkuda tebi ideja da imaš kompetencije da odrediš ko "lupa", a ko "svira"? Mislim da bi trebalo da nastupaš manje arogantno, jer definitivno tako zvučiš. :wink:

I da, ko je najbolji bubnjar je jako teško reći upravo zato što je to stvar ukusa, a ne tehnike (i sam si rekao da tehnika ne čini bubnjara), stoga je apsolutno uredu da neko kaže koji bubnjar mu se više sviđa. Ti, recimo, kažeš da nisi čuo boljeg od Vinnie Colauita-e, a ja kažem da jesam i da je to Dave Weckl. I sada ti možeš da pokušavaš to da osporiš do sudnjega dana, nećeš promeniti moj stav, jer se meni Weckl, jednostavno, više sviđa (po stilu sviranja). Bubnjari koji su u samom vrhu svi imaju, manje-više, tehniku sličnog kvaliteta, samo je sada stvar u tome ko kako koristi tu svoju tehniku u kreiranju muzike, a to je ono što je i najbitnije, složičeš se. :) Isti ovaj princip možeš primeniti u diskusiji na temu "ko je najgori bubnjar"...

Backsticking_91

Post by Backsticking_91 » 03 Oct 2008, 00:44

hahaha . Svidja mi se kako razmisljas . :) Bubnjare , na kraju krajeva , mozes poredititi samo po tehnici . Dave i Vinnie sviraju razlicite stvari , ali Vinnie ima bolju tehniku zato sto , nemoj pogresno da me shvatis , ne znam koliko se razumes u tehniku , ali obrati paznju kako Vinnie drzi palice i kako kontrolise odbijanje , a kako to radi Weckl . Vinnie je mnogo opusteniji i shvatio je tehniku na vreme , dok Weckl sad pocinje da radi sve iz pocetka , jer je koristi tehniku kojom je crpeo energiju iz misica , umesto da je koristio masu palice , i zategnutost plastike . Btw. Ne zelim da zvucim arogantno , znam da zvucim jbg. , trudim se da budem realan . Jukka-u sam uzeo kao primer , ali eto , mozda volis Jukka-u , pa cu uzeti neki drugi primer :) Recimo .... Onaj Travis iz Blink 182 . Taj je stoka , i to se vidi :) Lupa onaj koji "svira" bubnjeve iz ramena i pritom koristi sve moguce misice ruke , odlican nacin da se povredis :))) Mozda nikad nisi imao sansu da se sretnes sa takvim likovima , koji obozavaju da filozofiraju o muzici , bubnjevima , Vivaldiju ,.... :)

Critical
PedoBear

Post by Critical » 03 Oct 2008, 01:02

Onaj Travis iz Blink 182
E bas taj travis je meni do jaja ,da se razumemo MUZIKA JE JEDNO a sport je drugo ,ako on (trevis) meni moze da docara sa kolikom on to ljubavlju radi ,ja cu da kazem da je odlican bubanjar (e sad niti muziku niti bubnjare ocenjujem po tehnici ) ....
ENo malmmsteen je jebacki tehnicar ali ja jednostavno ne mogu njega da gleda i slusam ......... ista stvar i sa bubnjarima ....
Tako da i neki klinac koji samo pici 4/4 i smeje se dok to radi (vidis po njemu da uziva) je po meni najbolji bubnjar.....

Eto ...my two cents ...

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 03 Oct 2008, 01:09

Ne vidim ništa posebno interesantno u načinu na koji Vinnie svira. Jedino što sam ja video kod Colaiuta-e je veća brzina nego kod Dave-a, dok ga Weckl "šiša" na svim ostalim poljima - poliritmije, raznovrsnost... Ne zovu džabe Weckl-a "Triplet King"... :wink: Daleko od toga da je Vinnie loš, naravno!!

Evo jednog videa gde se najbolje vidi "ko kosi, a ko vodu nosi" po pitanju tehnike i ideja:

Ono što si spomenuo "masa palice i zategnutost plastike" nije ništa drugo nego tehnike double bounce, multiple bounce, molerova tehnika (doduše, tu igra ulogu i trzaj šake...) i famozni "one handed roll" (koji je, u osnovi, opet baziran na multiple bounce i moler tehnikama...). Sa izuzetkom "one handed roll-a", ja prilično eksploatišem ove ostale tehnike, možda čak i više nego što je uobičajeno... :lol: tako da čisto sumnjam da Weckl to tek sada savlađuje... :) Uzgred, tehnike koje sam naveo nisu nikakva filozofija, i ne spominjem ih da bih "zvučao pametnije", već želim da kažem da ne verujem da Weckl nije nešto naučio na vreme... :wink:

Ne volim Jukka-u, ali za Travis-a....pa, ja, da sam na tvom mestu, ne bih tako olako pričao kako je lik "stoka" i kako ne ume da svira. To što udara jako, to je jednostavno njegov stil, ali da čovek ima tehniku - ima je! Daleko od toga da je najbolji na svetu, ali je verovatno jedan od najpotcenjenijih bubnjara u ovom trenutku jer razni "eksperti" ga pljuju samo zato što ga, s druge strane, potpuno neuki tinejdžeri/fanovi kuju u zvezde.... Što se mene tiče, Travis je izuzetno inovativan bubnjar koji ume dobrano da ga zakomplikuje kada treba.

Btw, ja sviram, evo deveta godina, i imao sam priliku da sviram mnogo pravaca (od čistog jazz-a, preko funk-a, pa sve do progressive, metal i punk zvuka) i da čujem dosta bubnjara, tako da ovo sve pričam iz nekog mojeg ličnog iskustva i daleko od toga da su ovo sve činjenice... :)

Dakle, moja teorija je da je jako nezahvalno porediti muzičare, a pogotovo u ovoj apsurdnoj "Ko je najgori" kategoriji. Možda mene čuje neko i kaže "Slušaj ovog...uopšte mi se ne sviđa" i samim tim sam ja za njega loš bubnjar. Stvar je individualna, kao što je slučaj sa svakom umetnošću. :)

Uf, morao sam da editujem 5 puta da bih ovo složio kako treba - stalno negde "pojedem" slovo, a to me izuzetno nervira... :mrgreen:
Last edited by Derrick on 03 Oct 2008, 01:26, edited 5 times in total.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 03 Oct 2008, 01:13

Hehe, stvarno se nadam ti nick ne govori o tvojim godinama, mada smrad testosterona je kanda karakteristican za iste... Vidis, do sad nisam primetio da Weckl nije shvatio tehniku, i da sad mora ispocetka... Eh, svaki dan naucis nesto novo na ovom forumu.

Post Reply