Bubnjari, šta imate od opreme?
Moderator: zolideathmetal
-
Re: Bubnjari, šta imate od opreme?
i nesto odCvirati ? 

*Au bre, Nenade, al si me zezn'o - sada mi je ceo "review" ostao na prethodnoj strani!
S tim u vezi - COOOOOOOOOPY......PAAAAAAAASTE...
*
Eto, kao što sam i spomenuo u jednoj od tema, pazario sam novi instrument. U pitanju je set bubnjeva italijanskog proizvođača Tamburo, i to model Studio Plus.
Tamburo je za ovaj model koristio zanimljivu kombinaciju drveta - maple/birch, pa samim tim i bubnjevi imaju prilično interesantan ton. Sa jedne strane zvuk je tvrd (kao birch), ali ujedno topao i "okrugao" (kao maple, jel'te). Bubanj je, uzgred, crne boje (mat).
Sam po sebi, bubanj ima priličan sustain, tako da sam na kraju ipak odustao od REMO Emperor plastika, i namontirao dobri stari Powerstroke 3 koji primetno smanjuje odjek/rezonaciju (odnosno overtone-ove jako lepo kontroliše jer ima fabrički ugrađen muffling ring), ali nikako ne guši bubnjeve, što je onako baš po mom ukusu. Sa ovom kombinacijom, ton svake komponente je cist i artikulisan, bez preteranog "pevanja" (zvonjave).
Promeri komponenti su 10x9, 12x10, 14x14 za tom-ove, 14x5,5 je doboš, dok je bas 20x16 inča. Doboš je od drveta i ima 8 šrafova (i sjajan zvuk
) dok dva tom-a imaju po 6, a floor tom (koji je, uzgred, leteći - nema nožice, vec se montira na stalak) ima 8 šrafova.
Hardver koji stiže uz set deluje prilično kvalitetno, a jedino bih zamerio što hi-hat ima nešto kraću šipku nego što sam navikao.
Bas pedala je odlična! Ima dvostrani batić (filc i plastika) i može se podešavati kako god 'oćeš.
Tom mounting system je odličan i izuzetno čvrst i lako podesiv.
Sve u svemu, ja sam prezadovoljan, i mogu slobodno da kažem da mi ovaj set zadovoljava sve potrebe, odnosno kriterijume, po pitanju dobrog tona i estetike (mnoooogo mi se sviđa
). Definitivno meni bolje zvuči nego Yamaha Stage Custom ili Sonor Force 2007 ili slični bubnjevi u toj klasi od nekih 950 EUR-a (koliko ovaj set i košta).
Za kraj, par sličica slikanih pod lošim osvetljenjem:

Staviću kvalitetnije slike ovih dana.

Eto, kao što sam i spomenuo u jednoj od tema, pazario sam novi instrument. U pitanju je set bubnjeva italijanskog proizvođača Tamburo, i to model Studio Plus.
Tamburo je za ovaj model koristio zanimljivu kombinaciju drveta - maple/birch, pa samim tim i bubnjevi imaju prilično interesantan ton. Sa jedne strane zvuk je tvrd (kao birch), ali ujedno topao i "okrugao" (kao maple, jel'te). Bubanj je, uzgred, crne boje (mat).
Sam po sebi, bubanj ima priličan sustain, tako da sam na kraju ipak odustao od REMO Emperor plastika, i namontirao dobri stari Powerstroke 3 koji primetno smanjuje odjek/rezonaciju (odnosno overtone-ove jako lepo kontroliše jer ima fabrički ugrađen muffling ring), ali nikako ne guši bubnjeve, što je onako baš po mom ukusu. Sa ovom kombinacijom, ton svake komponente je cist i artikulisan, bez preteranog "pevanja" (zvonjave).
Promeri komponenti su 10x9, 12x10, 14x14 za tom-ove, 14x5,5 je doboš, dok je bas 20x16 inča. Doboš je od drveta i ima 8 šrafova (i sjajan zvuk

Hardver koji stiže uz set deluje prilično kvalitetno, a jedino bih zamerio što hi-hat ima nešto kraću šipku nego što sam navikao.
Bas pedala je odlična! Ima dvostrani batić (filc i plastika) i može se podešavati kako god 'oćeš.

Tom mounting system je odličan i izuzetno čvrst i lako podesiv.
Sve u svemu, ja sam prezadovoljan, i mogu slobodno da kažem da mi ovaj set zadovoljava sve potrebe, odnosno kriterijume, po pitanju dobrog tona i estetike (mnoooogo mi se sviđa

Za kraj, par sličica slikanih pod lošim osvetljenjem:

Staviću kvalitetnije slike ovih dana.

Auuuuu mnogo lep bubanj nek te sluzi jos 100 godina 

Prepreprepredivno.
Ali znajuci tebe niko s tobom Tamburati nece

- DrGreenthumb
- MF veteran
Uh, ispod pojasaCortex wrote:Prepreprepredivno.![]()

Xtra je banjbu, jos da naucis da sviras, pardon lupas

- sirac-šunka
- vragolan
A znaci stigo!
Pa nek se sa srecom svira!

Pa nek se sa srecom svira!

-
Ja sam odusevljen sa brojem cinela 

Kole man wrote:Auuuuu mnogo lep bubanj nek te sluzi jos 100 godina

- sirac-šunka
- vragolan
Sastavismo sinoć jedan setić, jedan drugar priložio stari bas, drugi doboš i timpan, treći skroz celu i ne suviše izakanu plastiku za bas i tako...

Doboš je Maxvin, a bas bubanj me baš zanima šta bi mogao da bude. Sumnja se na Hollywood, ako takva firma uopšte postoji...
Evo još slika bas bubnja, ako neko može da provali šta je u pitanju, bio bih mu vrlo zahvalan:

Imam još i jedan timpan, samo ne znam kako da ga umetnem...

Doboš je Maxvin, a bas bubanj me baš zanima šta bi mogao da bude. Sumnja se na Hollywood, ako takva firma uopšte postoji...

Evo još slika bas bubnja, ako neko može da provali šta je u pitanju, bio bih mu vrlo zahvalan:

Imam još i jedan timpan, samo ne znam kako da ga umetnem...

Takton? ili Amati...?
pre ce bit' Tacton..

pre ce bit' Tacton..
- sirac-šunka
- vragolan
Jeste, to je to, takvi su i srafovi i civije, a ispod crne farbe i kod mene se vidi ova crvena boja. Hvala Deki!
Sluzim(o) narodu!!!
sta su prosli Amatiji i Taktoni kroz moje bendove... ihaaaaa..
BTW, vidim ja da ces ti da manjujes b's.. ides u tupandzije... mani se b'e... ne'e toj za teb'
2nd BTW Za Tacton mi se cini da je GDR bio manufakturac... ali Amati.. brateee, k'o i Jolane.. Cesi!!! zato su bili "popularni" u yuzi

BTW, vidim ja da ces ti da manjujes b's.. ides u tupandzije... mani se b'e... ne'e toj za teb'
2nd BTW Za Tacton mi se cini da je GDR bio manufakturac... ali Amati.. brateee, k'o i Jolane.. Cesi!!! zato su bili "popularni" u yuzi
- sirac-šunka
- vragolan
BTW 1: Ma neću baš... možda samo malkice, a poenta je bila da bude nešto kod mene na čemu bi mogo svako da se izlupa i da ne zvuči loše. Kad smo namestili kožu na ovom bubnju, iznenadili smo se zvukom, nije uopšte loš... Doboš je sasvim pristojan, timpani su od debljeg drveta i vidi se da su bar malkice kvalitetniji nego ovaj bass bubanj. I činele su ok...
BTW 2: Jest i ja bacih pogled izgleda da su Nemci nešto pravili...
A ranije jest bilo tako, skupe se drugari, jedan nekako i kupi jednu jolanu, drugi jedva nekako pozajmi bas (naravno marke jolana), svi instrumenti i mikrofon se uključe u jedno Čajavac pojačalo. U nekom kutku se raspada Amati sa šljokicama i sad samo sve to još treba zamisliti u atmosferi memljivog podruma ili garaže u kojoj se oseća oštar miris starog motornog ulja... E voila! Jugoslovenski demo bend s početka devedesetih...
BTW 2: Jest i ja bacih pogled izgleda da su Nemci nešto pravili...
A ranije jest bilo tako, skupe se drugari, jedan nekako i kupi jednu jolanu, drugi jedva nekako pozajmi bas (naravno marke jolana), svi instrumenti i mikrofon se uključe u jedno Čajavac pojačalo. U nekom kutku se raspada Amati sa šljokicama i sad samo sve to još treba zamisliti u atmosferi memljivog podruma ili garaže u kojoj se oseća oštar miris starog motornog ulja... E voila! Jugoslovenski demo bend s početka devedesetih...
Moj prvi bubanj (pre ~10 godina), samo što je moj bio plave boje!dejankuki wrote:Takton? ili Amati...?
pre ce bit' Tacton..