Cao!
Ja bih ti preporucio da prvo vezbas rudimentaciju jer to ce ti biti temelj svirke. Ako savladas solidno makar nekoliko najbitnijih, dalji napredak ce ti biti daleko brzi. Kasnije vezbaj odvajanje ruke od noge i konkretne ritmove.
Dakle, moj savet ti je da ti ovo bude plan:
1) Single stroke roll - nauci da ga radis savrseno jer bez dobrog single-a nema ni dobrog double-a...
2) Double stroke roll -osnov brzog (i zrelog) sviranja. Mnogi bubnjari zanemaruju dablove po principu "ma, ne treba to meni", i tada zapravo nikada ne nauce da zaista SVIRAJU bubnjeve.
U okviru ovoga vezbaj 1) Single stroke roll, 3 stroke roll, 5 stroke roll, 7 stroke roll, single stroke 7 (razlikuje se od 7 stroke roll-a!), single paradiddle,
flam.
2) Double stroke roll, double bounce roll (sviraces brzo k'o metak, a ni kap znoja), multiple bounce roll, drag.
To je to. Ovo su neki osnovni rudimenti (a ima sve ukupno 40-ak). Prema mom misljenju, ako ovo dobro savladas, imaces bolju tehniku od 50% domacih underground bubnjara
Najvaznije je da budes strpljiv. Ovo ce ti u pocetku biti tezak smor i pitaces se zasto to uopste radis, ali , veruj mi, rudimentacija je NAJBITNIJI deo ucenja. Ako rudimente savladas dobro, ostalo je mnogo lakse (u prevodu: dobrom tehnikom ces mnogo lakse savladavati prakticno sviranje, nego losom).
Sigurno ces imati jos pitanja, pa zato pitaj...
BTW, ako oces neki cas za dz, ja cu da ti ga odrzim.