Pomoc za dalje....:)

Moderator: zolideathmetal

raskee_drummer

Pomoc za dalje....:)

Post by raskee_drummer » 18 Jan 2008, 15:54

Evo ovako...pocetnik sam, bubnjeve sviram vec 18 dana, ali svali dan po 3 sata minimum...
Skontao sam osnovne rock ritmove...njih sam usavrsio...i prelazi mi ne idu lose...nekada se zeznem ako krenem prebrzo, ali ok je, za to treba samo malo vise vremena vezbanja...
Skontao sam jedan komplikovaniji ritam, tako da sam odvojio desnu ruku od desne noge
ritam je: jendom bass i kontra, pa dobos i kontra, pa dok udaram jednom u kontru dva puta bass, pa dobos i kontra, pa opet dok udaram jednom u kontru dva puta bass, pa samo kontra, pa samo bass jendom, pa kontra jednom, pa bass jednom, i onda dobos i kontra.....i sve tako
Sada potreban mi je savet ili uputstvo kako god....sta da vezbam i sta da radim dalje....molim vas pomozite mi....
Hvala unapred!!! :D

Marko_chupavi
MF veteran

Re: Pomoc za dalje....:)

Post by Marko_chupavi » 18 Jan 2008, 16:22

svidja mi se ovaj deo gde opisujes ritam :)
probaj http://www.drumlessons.net/ ili googlaj za drum lesons ili tome sl...
mozda bi najbolje bilo da nadjes profana, tako ces (bar po meni) ajbrze da napredujes... kada ima neko da ti kaze sada vezbaj ovo, sada ono, mnogo je lakse

raskee_drummer

Post by raskee_drummer » 18 Jan 2008, 16:25

hehe.... :D
jeste najbolje kada ima neko da ti kaze sta da vezbas....
isao sam kod movera na jedan cas....i bas mi je dobro objasnio sve, ali sada nemam para tako da moram sam...
kada budem imao para opet idem na casove....

a taj mover, lik kida, stvarno extra svira, svira od svoje 7. godine, a 88. je godiste......

hvala ti u svakom slucaju :)

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 18 Jan 2008, 16:30

Cao!

Ja bih ti preporucio da prvo vezbas rudimentaciju jer to ce ti biti temelj svirke. Ako savladas solidno makar nekoliko najbitnijih, dalji napredak ce ti biti daleko brzi. Kasnije vezbaj odvajanje ruke od noge i konkretne ritmove.

Dakle, moj savet ti je da ti ovo bude plan:

1) Single stroke roll - nauci da ga radis savrseno jer bez dobrog single-a nema ni dobrog double-a...
2) Double stroke roll -osnov brzog (i zrelog) sviranja. Mnogi bubnjari zanemaruju dablove po principu "ma, ne treba to meni", i tada zapravo nikada ne nauce da zaista SVIRAJU bubnjeve.

U okviru ovoga vezbaj 1) Single stroke roll, 3 stroke roll, 5 stroke roll, 7 stroke roll, single stroke 7 (razlikuje se od 7 stroke roll-a!), single paradiddle,
flam.
2) Double stroke roll, double bounce roll (sviraces brzo k'o metak, a ni kap znoja), multiple bounce roll, drag.

To je to. Ovo su neki osnovni rudimenti (a ima sve ukupno 40-ak). Prema mom misljenju, ako ovo dobro savladas, imaces bolju tehniku od 50% domacih underground bubnjara :P
Najvaznije je da budes strpljiv. Ovo ce ti u pocetku biti tezak smor i pitaces se zasto to uopste radis, ali , veruj mi, rudimentacija je NAJBITNIJI deo ucenja. Ako rudimente savladas dobro, ostalo je mnogo lakse (u prevodu: dobrom tehnikom ces mnogo lakse savladavati prakticno sviranje, nego losom).

Sigurno ces imati jos pitanja, pa zato pitaj... ;)

BTW, ako oces neki cas za dz, ja cu da ti ga odrzim. :)

raskee_drummer

Post by raskee_drummer » 18 Jan 2008, 16:46

khm hkm
za te single stroke rolls i tkao to
bounce rolls
ne razumem se bas ja u to-rekoh ja sam pocetnik :)

ali u osnovi znam sta su rudimenti....
a za cas sto bi mi odrzao za dz....hehe.....nije problem, to se nikada ne odbija.... :D

hvala ti puuuuno na savetima...ali ja to ne kontam, ali valjda skontam....ehhehe

ja sam inace iz Bijeljine...a ti si vidim iz Beograda...ja mislim da sutra dolazim u bg kod devojke....pa ako nemas nekih planova da se nadjemo sutra ili tako nesto...:D

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 18 Jan 2008, 17:07

E, sutra mnoge stvari ne zavise od mene, tako da bolje da se nista ne dogovaramo. Pazi, ovako: Mi forumasi cemo sledece nedelje (dakle 27. januara) svirati u jednom studiju u Beogradu, pa ako ti hoces, mozes da dodjes, a ja ti tada pokazem sta god 'oces. Znaci, ako si u mogucnosti da dodjes, tako bi bilo najbolje.
Imas u rubrici "Sve i svasta" temu "Ko 'oce jam session". Skokni tamo, pa reci sta si smislio (kad budes smislio) :)

Pozdrav!

In step

Post by In step » 18 Jan 2008, 17:33

.www.beoblues.com
Na odseku svirka imas temu bubnjevi..Pogledaj i sve ce ti biti jasno.

raskee_drummer

Post by raskee_drummer » 18 Jan 2008, 17:38

nisam skontao....mislim isao sam na osek kao koncerti, svirke i to
ali nisam nasao nigde da pise bubnjevi....???

Sezax

Post by Sezax » 18 Jan 2008, 23:17

Ladno brate ni ja ni ti nismo skontali kad sam bio kod tebe hahaha pa moras da odes na beobluz sajt sto je lik dao adresu... :lol:

sinnerboy

Post by sinnerboy » 20 Jan 2008, 08:01

čekiraj http://www.freedrumlessons.com/

meni je zakon sajt.

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 20 Jan 2008, 13:54

Sve ovo sto su gore rekli, plus ako mozes na taj jam u bg, pomoglo bi ti puno.

I naravno, skidanje pesama. Slusaj neku pesmu, zapamti neku foru (neki ritam, neki prelaz, bilo sta) i odsviraj..nauci..menjaj ga, igraj se. Vidi sta sve mozes stim. Obrni ruke i noge. Ubrazj, uspori, dupliraj, preseci na pola.

Ali i ja sam za, da prvo sednes i radis mama tata mama tata mama tata :)

raskee_drummer

Post by raskee_drummer » 22 Jan 2008, 00:12

hvala ti zoli.....posveticu se tati i mami...:P :) znaci: tata, mama, tata, mama....:)

joj jbt, veceras kada sam vezbao, mislim svirao pukla mi je kozha na prelazu....i ne znam sta da radim.... :(

Sezax

Post by Sezax » 22 Jan 2008, 01:21

Oce Raske da udara ko maksim po diviziji! :lol: (sala mala)

Nego ljudi sta vi preporucujete da on to malo selotepom zalijepi kao privremenu soluciju jer nismo bash pri parama trenutno ili nesto drugo?

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 22 Jan 2008, 01:45

Sezax wrote:Oce Raske da udara ko maksim po diviziji! :lol: (sala mala)

Nego ljudi sta vi preporucujete da on to malo selotepom zalijepi kao privremenu soluciju jer nismo bash pri parama trenutno ili nesto drugo?
Koji je promer prelaza? Mozda ja imam neku viska...

raskee_drummer

Post by raskee_drummer » 22 Jan 2008, 12:01

Derrick wrote:
Koji je promer prelaza? Mozda ja imam neku viska...
ne znam tacno....pogledacu veceras, prvi je prelaz-mislim onaj najmanji timpan, klasicni sto stoje dva na bass-u, pa onaj manji..... :oops:

Post Reply