Zato i kažem za Focusrite. Pogledaj malo po netu koliko ljudi ima problema sa njihovim drajverima, a i Bancika se valjano namučio.
Za Presonus i Steinberg važi da imaju stabilne drajvere i ne prave takve probleme. Pogledaj malo Gearslutz i sl sajtove (mada na GS ima neka forumska luda koja ide i pljuje po Presonusu, ali vidim da ga niko ozbiljan ne zarezuje ni 5 posto).
Što se tiče preampa, ovaj ima Yamahu, AudioBox nešto drugo, ali sve je to strašni slično u tom cenovnom rangu.
Bukvano vidi šta ti se više sviđa od ta dva, kao da ispobavaš patike. Možda ti više odgovara ulaz za slušalice napred, a možda pozadi i sl sitnice.
Ako ti ne trebaju dva kanala istovremeno (ako ne snimaš pojačalo sa dva mikrofona ili istovremeno pevaš i sviraš pa moraš tako da snimiš) pogledaj i UR12 ako ga ima kod nas.
Isto, a tiče se stabilnih drajvere i neuništive sprave, baci oko na Roland Duo-Capture EX UA22 ili nešto iz njihove ponude, dosta ih hvale (opet pričam o stabilnosti). Znam da ti ne treba još jedna kartica u odluci, ali meni su te tri bile najzanimljivije kada sam gledao USB audio interfejse.
Na kraju sam uzeo nešto četvrto, ali to je već slučaj za psihijatriju.