Palm muting mi zvuči suviše agresivno?
Moderators: dejankuki, toza, Reverse
Palm muting mi zvuči suviše agresivno?
Imam problem sa snimanjem ritam gitare u pesmi. U strofi zelim da se cuje glas,a gitara i bubnjevi da budu u pozadini,diskretni
. Problem mi je sto kada dlanom prigusim zicu gitare,vise cujem okidanje trzalice i neki bwwwwwz nego zvuk gitare stvarno. Probao sam i sa tanjom trzalicom i pokusavao sa menjanjem magneta na kojima sviram, ali nema neke velike razlike. Da li postoji mozda neki savet equalizer kako da podesim za to,da se "iscisti" zvuk? 
Re: Manje bzzzza vise zvuka ?
Pa zar nemas noise gate na procesoru, a ako ne zelis da se cujes utisaj se
A sad ozbiljno ako ne zelis taj zvuk kod prigusivanja, sve akorde sviraj u bareima i kad oces da prigusis jednostavno otpusti zice
A sad ozbiljno ako ne zelis taj zvuk kod prigusivanja, sve akorde sviraj u bareima i kad oces da prigusis jednostavno otpusti zice
Hmmm. ugasi monitor kompjutera ili se oooooooodalji od njega.. narocito ako su singlovi..
Nisam te razumeo to u vezi sa tim bareima (sta god to biloognjen93 wrote:Pa zar nemas noise gate na procesoru, a ako ne zelis da se cujes utisaj se![]()
Znam na sta mislis,nije to zujanje problem......nego mi je zvuk "palm muteovanih" nota previse agresivan. Ma probao i na hb i na sc,al na isto se svodi,to "udaranje" trzalice o zicu mi je previse jako. Kada smanjim distorziju onda se to manje primecuje,ali zvuk vise nije onaj koji zelim.dejankuki wrote:Hmmm. ugasi monitor kompjutera ili se oooooooodalji od njega.. narocito ako su singlovi..
NIje bitno,kad nadjem vremena snimicu to kako zvuci i isecicu deo neke pesmice da pokazem kako zelim da zvuci
Re: Palm muting mi zvuči suviše agresivno?
Kako uopste ulazis sa tom gitarom u snimac? Na sta snimas?
Smanji gain?
Smanji bass?
Pre gain...
Kazes cuje se trzalica i onda za njom *awwwmmmg..*?
Smanji gain?
Smanji bass?
Pre gain...
Kazes cuje se trzalica i onda za njom *awwwmmmg..*?
cekaj malo... kako se cuje trzalica kod palm mute? ne kontam te...
probaj da smanjis delay ako ga koristis...
probaj da smanjis delay ako ga koristis...
- Tiki the Boyler
- Urednik
Smanji Gain!