Vocal harmonizer

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Post Reply
Binary

Vocal harmonizer

Post by Binary » 03 Jul 2009, 23:05

Da li neko zna postoji li softver za PC koji bi vokalu sa audio inputa (recimo line in ili mic in) promenio pitch i pustio na zvuchnik (mislim kao real-time ne za snimanje) i time harmonizovao vokal (tj "vatao" terce, kvarte itd)... Unapred hvala na odgovoru

yu_raider

Re: Vocal harmonizer

Post by yu_raider » 04 Jul 2009, 00:07

Amplitube 2 (guitar modelling za PC, ali moze da posluzi i ovome) pa stavis neki pitch shifter. Naravno, ako ti ne smeta da ti glas ide kroz simulaciju nekog gitarskog pojacala :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 04 Jul 2009, 00:11

Ima nekoliko softvera koji bi mogli to da rade..

Clone ensemble,
Waves Doubler..
Melodyne
Autotune...

Samo sto rezultati umeju da budu veeeoma sinteticki... treba uloziti puno truda da bi zvucali dobro...

Po meni je uvek bolje da se to otpeva...

dopis:
Amplitube i SVI pitch shifteri rade tako sto povise/snize glas za onoliko koliko si stavio npr -5, -2, +4, +6.. i svi intervali su ISTI... dok on zeli nesto sto se zove harmonajzer, iliti plugin koji je sposoban da na osnovnu melodiju nalepi terce, kvate, sekste etc, etc a moramo priznati.. to pitch shifter ne radi...

yu_raider

Post by yu_raider » 04 Jul 2009, 00:17

dejankuki wrote: Amplitube i SVI pitch shifteri rade tako sto povise/snize glas za onoliko koliko si stavio npr -5, -2, +4, +6.. i svi intervali su ISTI... dok on zeli nesto sto se zove harmonajzer, iliti plugin koji je sposoban da na osnovnu melodiju nalepi terce, kvate, sekste etc, etc a moramo priznati.. to pitch shifter ne radi...
Harmonator pedala iz Amplitube2 ima izbor skale i 'voice-a', (2nd, 3rd itd) mislim da je to bas harmonizer a ne samo pitch shifter. Izvinjavam se sto sam malocas pomenuo pitch shifter a ne Harmonator. :oops:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 04 Jul 2009, 00:24

E to je onda druga stvar.. onda je ok.. s tim da uvek moze da ugasi pojacalo, cabinet simulator i ostale stvari i da samo koristi taj harmonator.. cincilator or kako se zove..

ok je.. zaboravio sam jer ne kristim amlitube nesto narocito

Binary

Post by Binary » 04 Jul 2009, 11:42

Hvala na odgovorima :D

Post Reply