CuBase SX 3 pitanje?

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Post Reply
Milos_Mitrovski

CuBase SX 3 pitanje?

Post by Milos_Mitrovski » 24 Aug 2009, 00:12

POzdrav svima.
E ovako, prica je malo duza ali da biste me razumeli potrebno je da je ispricam celu :)))
Pa da krenemo :)

- Kada pokrenem cu base idem na FILE -> NEW PROJECT -> EMPTY -> OK i sacuvam projekat negde ( u mom slucaju folder cb projekti )

- Onda kada mi se pojavi bela povrsina idem DESNI KLIK -> ADD TRACK -> MIDI

- zatim pomocu lenjira obelezim deo koji zelim da "editujem" kliknem 2 puta u obelezeni deo i stvori mi se midi sempl.

- onda idem na DEVICES ->VST INTRUMENTS -> pa mi se otvori novi prozor u kome imam 6 reda u kojima pise NO INSTRUMENTS i u kojim trebam da selektujem VST instrument, u mom slicaju kliknem u prvi red i izaberem DRUMS -> LM-7 i otvori mi se tabla i klikom na tastere cuje mi se FENOMENALNO bubanj, skoro pa kao uzivo da slusa.

E sad moj problem ili pitanje je kako da programiram ( kuckam ) bubnjeve a da mi se cuju isto tako kako se cuju kada pritisnem neki taster koji se nalazi na tabli? posto ja kada programiram bubnjeve dobijem midi zvuk, znaci kao onaj sa karaoka :D a meni treba neki pro zvuk bubnja jer pravim demo snimak za svoju pesmu. mozete li nekako da mi pomognete?

Evo neke informacije o mom kompijuteru cisto ako zatreba za nesto

zvucna kartica: relatek sound AC'97
ram memorija: 512
procesor: 1.61

OVE PODATKE SAM NAPISAO U SLUCAJU DA MI JE POTREBAN JOS KOJI DODATNI PROGRAM PA DA MI ODMA KAZETE STA DA SKIDAM AKO ZNATE POSTO KAO STO VIDITE KOMP MI NIJE MNOGO JAK ;)
Evo imate i sliku ispod kako to izgleda kod mene cisto da biste mogli da uporedite.

Hvala unapred svima na pomoci :)))

Image

OVAKO IZGLEDA TA TABLA NA KOJOJ KADA KLIKNEM NA NEKI TASTER CUJE SE BUBANJE PERFEKT

sirac-šunka
vragolan

Re: CuBase SX 3 pitanje?

Post by sirac-šunka » 24 Aug 2009, 00:48

Pa nista, prosto, na levoj strani polja programa, tamo gde ti pise:
out: Microsoft GS Waveta...
, treba da izaberes LM-7. Tako ce midi da ti ide preko plug in-a, lm7, a ne preko windows-ovog default synth-a

Milos_Mitrovski

Post by Milos_Mitrovski » 24 Aug 2009, 01:04

Ok hvala puno, nadjeno i sredjeno sve :)))
a sto se tice intrumenata ( klavira, saksofona i ostalih) jel mi treba neki dodatak za njih ili kako vec?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 24 Aug 2009, 01:21

Pa za svaki novi instrument, ako ne mozes da pronadjes sta ti treba u vec postojecoj cubase-ovoj listi plugin-a, morao bi da instaliras neki novi VST. Koji sve vstovi postoji, potrazi malo na ovom forumu, a bese ima i jedna strana na netu gde su svi pluginovi besplatni:

http://www.vstplanet.com/

Post Reply