vst i mixcraft i um..kako se zvashe, a da Guitar FX box.

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Post Reply
Frostensen

vst i mixcraft i um..kako se zvashe, a da Guitar FX box.

Post by Frostensen » 04 Oct 2009, 00:39

E ovako.. Ja nikad nishta nisam petljao sa vst-ovima, so bear with me.
Koliko sam skapirao to su manje vishe standardizovani pluginovi za razlichite muzichke programe = rade sa vecinom programa pa i Mixcraftom recimo.
Takodje sam skapirao da su to real time efekti (po principu guitar riga).
S tim u vezi imam problem..ili ti pitanje..tj. dva

1) Chuknuo sam par vst-ova u Mixcraft koji ih uredno prepoznaje ali tek kao filter za naknadno editovanje zvuka, a ne real time modulaciju zvuka i snimanje.
Vaj iz dis sou ? Ili sam ja loshe skontao pa su vst pl. samo za postprodukciju.

2) Svuko sam Guitar FX Box. Nekako i radi na integrisanoj. Jedino shto me nervira neka nedefinisana buka koja se pojachava sa drajvom i koja se chuje makar i ne svirao nishta. Problem je shto kad radi, radi samo on i niko vishe. Ako upalim mixcraft da snimam shta sviram ili Winamp za playalong G. FX se "gasi" ..

What should I do. Guitar Rig 2 mi radi ali iz nekog razloga u odnosu na FX box imam povecu latenciju koju ne mogu da smanjim, a FX mi je beskoristan jer ovako ne mogu ni da sviram uz neshto niti da snimam shta radim..

yu_raider

Re: vst i mixcraft i um..kako se zvashe, a da Guitar FX box.

Post by yu_raider » 04 Oct 2009, 12:55

Sto se latencije tice, skini Asio4All (www.asio4all.com), te ga instaliraj i namesti u Guitar Rigu i/ili Mixcraftu da koristi Asio4All drajver (potrazi malo po forumu ako zapnes sa podesavanjima) i latencija ne bi trebalo da bude problem.

Ta nedefinisana buka koju cujes produkt je ogromnog kvaliteta integrisanih zvucnih karti; ukratko ili kupi neki booster/di-box tipa Behringer GDI21 ili bolju zvucnu kartu (ljudi preporucuju uglavnom E-mu 0404 ili neki Edirol).

Ne mozes da koristis vise programa za reprodukciju/snimanje zvuka u isto vreme, otuda gasenje/prekidanje ostalog softvera uz Mixcraft. Vecina softvera za snimanje podrzava ubacivanje audio tracka za sviranje/snimanje uz/preko njega. Za Mixcraft ne znam jer ga nisam koristio.

Pozdrav

Frostensen

Post by Frostensen » 04 Oct 2009, 14:37

yu_raider wrote:Sto se latencije tice, skini Asio4All (http://www.asio4all.com), te ga instaliraj i namesti u Guitar Rigu i/ili Mixcraftu da koristi Asio4All drajver (potrazi malo po forumu ako zapnes sa podesavanjima) i latencija ne bi trebalo da bude problem.

Ta nedefinisana buka koju cujes produkt je ogromnog kvaliteta integrisanih zvucnih karti; ukratko ili kupi neki booster/di-box tipa Behringer GDI21 ili bolju zvucnu kartu (ljudi preporucuju uglavnom E-mu 0404 ili neki Edirol).

Ne mozes da koristis vise programa za reprodukciju/snimanje zvuka u isto vreme, otuda gasenje/prekidanje ostalog softvera uz Mixcraft. Vecina softvera za snimanje podrzava ubacivanje audio tracka za sviranje/snimanje uz/preko njega. Za Mixcraft ne znam jer ga nisam koristio.

Pozdrav
Ma dobro, znam za Asio4all i ostalo, to sam sve ishchitao. Za buku sam i ja kapirao da je to do fenomenalnog kvaliteta komponentni al' shta cu ..
Ovo dole me je interesovalo..samo si pobrkao :) Pitao sam da li VST radi real time a kod mene u Mixcraftu nece, a zashto FX Box prekida svirku kad upalim neshto drugo ;) Ali dobro, isto vazhi i za FX Box onda..
Samo mi reci josh, jesu li VST pluginovi realtime 5hit kao za guitar rig ili ne?
Hvala :)

P.S. _ Izvinjvam se ako je zbrkan tekst, sad sam progledao... *zev*

yu_raider

Post by yu_raider » 04 Oct 2009, 19:30

Da, da, VST-ovi su the tr00 realtime shite. Samo treba da ih namestis tako u hostu (u tvom slucaju Mixcraft-u), ali tu ti ja ne mogu pomoci jer se u istog ne razumem ama bas ni malo :).

Frostensen

Post by Frostensen » 04 Oct 2009, 23:48

E hvala ti puno za odgovor :)
A je l' postoji neki nachin za softversku emulaciju zvuka uporedo sa Winampom recimo.. Chisto ako hocu da se zezam i sviram uporedo sa playlistom?
nemoguce da je sve kao FX Box.. i da se gasi ako upalim winamp?

Frostensen

Post by Frostensen » 05 Oct 2009, 05:20

Ok ovo je retardirano.. da li je moguce da Asio4all ne radi sa VIA HD audiom? Poshto iz nekog razloga asio4all ne prepoznaje line in..vec samo mic. ulaz ... :grummel_2:

- shto se tiche nemogucnosti korishcenja paralelnih programa..Malo sam proguglao.. navodno guitar rig mozhe da radi i sa guitarpro-om i sa winampom u isto vreme, ali se ljudima pre ili kasnije neshto izbaguje i cela stvar padne u vodu..

Post Reply