E ovako.. Ja nikad nishta nisam petljao sa vst-ovima, so bear with me.
Koliko sam skapirao to su manje vishe standardizovani pluginovi za razlichite muzichke programe = rade sa vecinom programa pa i Mixcraftom recimo.
Takodje sam skapirao da su to real time efekti (po principu guitar riga).
S tim u vezi imam problem..ili ti pitanje..tj. dva
1) Chuknuo sam par vst-ova u Mixcraft koji ih uredno prepoznaje ali tek kao filter za naknadno editovanje zvuka, a ne real time modulaciju zvuka i snimanje.
Vaj iz dis sou ? Ili sam ja loshe skontao pa su vst pl. samo za postprodukciju.
2) Svuko sam Guitar FX Box. Nekako i radi na integrisanoj. Jedino shto me nervira neka nedefinisana buka koja se pojachava sa drajvom i koja se chuje makar i ne svirao nishta. Problem je shto kad radi, radi samo on i niko vishe. Ako upalim mixcraft da snimam shta sviram ili Winamp za playalong G. FX se "gasi" ..
What should I do. Guitar Rig 2 mi radi ali iz nekog razloga u odnosu na FX box imam povecu latenciju koju ne mogu da smanjim, a FX mi je beskoristan jer ovako ne mogu ni da sviram uz neshto niti da snimam shta radim..
vst i mixcraft i um..kako se zvashe, a da Guitar FX box.
Moderators: dejankuki, toza, Reverse
-
Re: vst i mixcraft i um..kako se zvashe, a da Guitar FX box.
Sto se latencije tice, skini Asio4All (www.asio4all.com), te ga instaliraj i namesti u Guitar Rigu i/ili Mixcraftu da koristi Asio4All drajver (potrazi malo po forumu ako zapnes sa podesavanjima) i latencija ne bi trebalo da bude problem.
Ta nedefinisana buka koju cujes produkt je ogromnog kvaliteta integrisanih zvucnih karti; ukratko ili kupi neki booster/di-box tipa Behringer GDI21 ili bolju zvucnu kartu (ljudi preporucuju uglavnom E-mu 0404 ili neki Edirol).
Ne mozes da koristis vise programa za reprodukciju/snimanje zvuka u isto vreme, otuda gasenje/prekidanje ostalog softvera uz Mixcraft. Vecina softvera za snimanje podrzava ubacivanje audio tracka za sviranje/snimanje uz/preko njega. Za Mixcraft ne znam jer ga nisam koristio.
Pozdrav
Ta nedefinisana buka koju cujes produkt je ogromnog kvaliteta integrisanih zvucnih karti; ukratko ili kupi neki booster/di-box tipa Behringer GDI21 ili bolju zvucnu kartu (ljudi preporucuju uglavnom E-mu 0404 ili neki Edirol).
Ne mozes da koristis vise programa za reprodukciju/snimanje zvuka u isto vreme, otuda gasenje/prekidanje ostalog softvera uz Mixcraft. Vecina softvera za snimanje podrzava ubacivanje audio tracka za sviranje/snimanje uz/preko njega. Za Mixcraft ne znam jer ga nisam koristio.
Pozdrav
-
Ma dobro, znam za Asio4all i ostalo, to sam sve ishchitao. Za buku sam i ja kapirao da je to do fenomenalnog kvaliteta komponentni al' shta cu ..yu_raider wrote:Sto se latencije tice, skini Asio4All (http://www.asio4all.com), te ga instaliraj i namesti u Guitar Rigu i/ili Mixcraftu da koristi Asio4All drajver (potrazi malo po forumu ako zapnes sa podesavanjima) i latencija ne bi trebalo da bude problem.
Pozdrav
Ovo dole me je interesovalo..samo si pobrkao

Samo mi reci josh, jesu li VST pluginovi realtime 5hit kao za guitar rig ili ne?
Hvala

P.S. _ Izvinjvam se ako je zbrkan tekst, sad sam progledao... *zev*
Da, da, VST-ovi su the tr00 realtime shite. Samo treba da ih namestis tako u hostu (u tvom slucaju Mixcraft-u), ali tu ti ja ne mogu pomoci jer se u istog ne razumem ama bas ni malo
.

-
E hvala ti puno za odgovor 
A je l' postoji neki nachin za softversku emulaciju zvuka uporedo sa Winampom recimo.. Chisto ako hocu da se zezam i sviram uporedo sa playlistom?
nemoguce da je sve kao FX Box.. i da se gasi ako upalim winamp?

A je l' postoji neki nachin za softversku emulaciju zvuka uporedo sa Winampom recimo.. Chisto ako hocu da se zezam i sviram uporedo sa playlistom?
nemoguce da je sve kao FX Box.. i da se gasi ako upalim winamp?
-
Ok ovo je retardirano.. da li je moguce da Asio4all ne radi sa VIA HD audiom? Poshto iz nekog razloga asio4all ne prepoznaje line in..vec samo mic. ulaz ... 
- shto se tiche nemogucnosti korishcenja paralelnih programa..Malo sam proguglao.. navodno guitar rig mozhe da radi i sa guitarpro-om i sa winampom u isto vreme, ali se ljudima pre ili kasnije neshto izbaguje i cela stvar padne u vodu..

- shto se tiche nemogucnosti korishcenja paralelnih programa..Malo sam proguglao.. navodno guitar rig mozhe da radi i sa guitarpro-om i sa winampom u isto vreme, ali se ljudima pre ili kasnije neshto izbaguje i cela stvar padne u vodu..