CubaseSX3 ili Sonar7

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Post Reply
Plonk

CubaseSX3 ili Sonar7

Post by Plonk » 19 Dec 2007, 21:40

CubaseSX3 ili Sonar7 :cekic: ......sta vi mislite. koji je bolji za rad. prvenstveno mislim na rad sa midi-jem. jel neko zan cene ova dva programa u beogradu

Rocket Roll

Re: CubaseSX3 ili Sonar7

Post by Rocket Roll » 19 Dec 2007, 23:34

Cubase SX3 ima Artist, ako se ne varam cena mu je 1 900 evra. Ne znam da li neko kod nas prodaje Sonar 7. Zbog manje cene i unapređenog routinga/ MIDI automatizacije, ja lično bih kupio Sonar - daleko je noviji i fleksibilniji od Cubasea 3, a daleko jeftiniji od novog Cubasea 4.

dejankuki
Ćale - moderator

Re: CubaseSX3 ili Sonar7

Post by dejankuki » 20 Dec 2007, 02:43

http://www.roland.co.yu/ sto se tice sonara probaj ovde.. imaju neke verzije predhodnih verzija pa mislim da imaju i 7...

A sto se tice koji je bolji.... ne znam sta da ti kazem... JA licno radim u Nuendu (isto sto i Qubase samo mnogo skuplje) a radeo sam i u Sonaru...ali vrlo malo

E sad, Cubase je prvenstveno program radjen za MIDI. Kada su kompjuteri bili u zacetku koriscenja za muziku. Znaci Amiga 16, kasnije jace Amige, i na kraju 286, 386, i 486, kada mu je dodat i AUDIO segment. Tokom godina razvoja uvek ga je krasila ta pouzdanost u radu sa MIDIjem i komunikacija sa spoljnim intrumentima i uredjajima. Danas je Cubase/ Nuendo jedan od najboljih programa za komponovanje, produkciju, aranziranje i pravljenje muzike... u svakom pogledu...

Sonar, (bivsi Cakewalk do verzije 9, a sledeca verzija je preimenovana u Sonar) je takodje jedan siguran i pouzdan program kojim mozes SVE... i Audio i MIDI sekvencing. Uglavnom je radjen da komunicira MIDI sa virtuelnim instrumentima, kao Giga sepler ili neki drugi... ali to nikako ne znaci da je los u komunikaciji sa instrumentima, medjutim tu ima SASVIM drugaciju filozofiju nego Cubase...

E vidis te razlike i nisu i jesu velike...ALI...
Sve zavisi kako ce ti koji legnuti... Ne bih da ti ja preporucujem nesto, a da posle ispadne da sam te navukao na neku pogresnu stranu... NAJBOLJE je da probas oba i vidis koji ti vise odgovara, u kome se lakse snalazis, i koji ce tebi da pruzi vise... onda se odlucis za jedan i nastavis u njemu....

Nadam se da sam ti pomogao... :oops:

Post Reply