dejankuki wrote:
Sta zelis da dobijes time sto si audio doveo u klavijature, pa onda opet zoom povezao sa kompjuterom??? negde mu tu pravis zackoljicu. (sad,... nisam tu i ne mogu da experimentisem, ali ja ne bih nikada tako povezAo)
Pazi, klavijature imaju zvučnu karticu u sebi. One su audio midi intefrace (nešto kao externa zvučna kartica tipa Scarlet, Focusrite isl) samo eto sa midi klavijaturama.
Godinama to koristim kao glavnu zvučnu kartu, i ona je naravno povezana USB-om
E sad, Zoom se takođe povezuje USB-om, i bilo bi mnogo lakše da kalvijatura ima USB ulaz, ali nema, već moram da ubodem u PC
Da bih povezao Zoom samo sa PC jem, to znači da nekako eliminišem klavijaturu, koja mi je glavni device, pa da se oslonim na integrisanu zvučnu sa matične ploče, pa da dečekiram i čekiram ponovo svašta nešto i da u stvari totalno menjam konfiguraciju svaki put kad bih da uključim Zoom.
Ja sam uspeo sve da povežem i sve radi, i kad upalim Reaper sve lepo snima, bez trunke latencije (kao i inače), ali eto ima taj neki iebemliga..šum, brum, ne znam kako da ga nazovem.
Nije to onaj "noise" koji čuješ i u Amplitubu, Guitar Rigu itd..pa ga podešavaš u tresholdu. Ovo se baš dobija zbog hardvera.
Zato sam i slikao Zoom zguza, da vidim da li ima neko ideju oko tih kablova.
Možda veza "phone" (sa Zooma) u "instrument" (sa midija) nije najbolje rešenje. Jer tu se šum i dešava.
Sama gitara ubodena u "input" Zooma, ne pravi nikakav šum.
Šta znam, probavaću još da ubadam..left, right isl, ali ne vidim drugu opciju da povežem Zoom sa zvučnom osim da ga ubodem u taj ulaz za "instrument" u klavijaturama (tako i inače radim, kada nema Zooma, taj mi kabal stoji stalno uboden u klavijature)
Klavijatura inače ima ulaz i za mikrofon, i za slušalice i za instrument i nije klasičan midi-interface, već je i namenjena muzičarima koji bi da bez muke zabeleže neke ideje, snime isl, dakle nema potreba za nekim drugim zvučnim karticama, napravljena je kao All in one rešenje.