Koliko puta vam se dogodilo da treba da skinete neku pesmu a da niste u istom tune-u kao što je original pesme? Meni se desilo previše puta. U početku (ako mi je zaista stalo da pesmu skinem) sam se preštimavao i to obično za pola stepena niže (čuveni Load od Metallice koji je jedini pola stepena niži od svih ostalih albuma).
Međutim, kako sam došao u posed gitare sa floyd rose tremolom, preštimati se je postalo mnogo komplikovanije pa sam onda pribegao drugoj metodi: skini stvar kako jeste a onda na probi podigni za pola stepena. To je bilo OK za rifove ali kada dođu solaže... brateeeee... grudvanje neviđeno...
Pre par meseci sam sasvim slučajno naleteo na jedan vrlo mali i interesantan plug-in za winamp koji me je za sva vremena rešio bede. Plug-in se zove Pacemaker i totalno je free. Pomoću njega možete podizati/spuštati pitch pesme (vrlo precizno numerički izraženo) i to BEZ UTICAJA NA TEMPO što je u celoj priči najinteresantnije. Postoji još i slajder za tempo bez uticaja na pitch pesme što može biti poprilično handy ako recimo svirate neku stvar brže od originala.
Možda vi odavno znate za ovaj plug-in i možda vam sve ovo sad glupo zvuči (u tom slučaju, sram da vas bude što ste me pustili toliko da se mučim) a ako ne, predlažem da skinete dotični i isprobate... link je http://winamp.com/plugins/details.php?i ... emaker.exe
a veličina je nešto manje od 300 KB.
Pitch shifting
Moderators: dejankuki, toza, Reverse
- Srdjan_wtf